PARTYINFO

 

DOWNWARDS NIGHT

Datum konání:
14.06.2003 - sobota
Místo konání:
Pardubice - L-klub
DJs:
Agent (techno.cz), Tibor (final scratch), Daho (nsw, lunar-cz), Tom (4fresh, radio life), Santa (bassline), Vinny (borek promo)
jungle stage: Penny, Devy-B, Va-Czech, Bart (s.m.i.s.l), Screw (barakuda)
Live:
Regis (Downwards, Tresor, UK)
Popis:
20 kW eaw sondsystem, light show, laser show, videoprojection, go-go dancers, fresh fruit
vstup 240/270 CZK, open 19:00, start 20:00, end 06:00
 
 
Rozhovor s Regisem
Regis aka Karl O´Connor - profil
Karl O'Connor aka Regis je jedním z hlavních představitelů anglické elektro scény. Ovlivnila ho zejména jména jako např. UK průkopníci Throbbing Gristle, Robert Rental, Cabaret Voltaire, Fad Gadget a Wire a možná ještě blíže měl ve svém vývoji k německým jménům jako Einstürzende Neubauten, D.A.F. a Liason Dangereuses.
 
(nar. 1970, Birmingham)

Karl O'Connor aka Regis je jedním z hlavních představitelů anglické elektro scény. Ovlivnila ho zejména jména jako např. UK průkopníci Throbbing Gristle, Robert Rental, Cabaret Voltaire, Fad Gadget a Wire a možná ještě blíže měl ve svém vývoji k německým jménům jako Einstürzende Neubauten, D.A.F. a Liason Dangereuses (feat. Chrislo Haas).

Koncem roku 1993 založili v Birminghamu v okrsku Halesowen O'Connor a Peter Sutton (Female) Downwards Records, debutovali s Hostage (O'Connor/Sutton) a nahrávkami od Surgeona přivedli publikum k šílenství. Elektronická smršť s typickými temnými pasážemi, přidušenými basy, a temnou atmosférou. OConnor si vytvořil postavení a reputaci povedenou kombinací loopů a industriálních elementů v dvanáctipalcích "Montreal", "Application of Language" a "We Said No". Reakce z celého světa na jeho desky odstartovaly zcela nové pojetí a pohled na opravdové UK Techno a tím hlavním představitelem se stalo právě Downwards. Ještě před uvedením na trh se to stalo novým směrem, který byl oživením syrového zvuku a jeho nezaměnitelný sound a věhlasná zručnost jen zpečetili jeho pozici.

V roce 1996 byl O'Connorův pokrok korunován albem-double 12´´ Regis -"Gymnastics". Zvuk byl přesně tak jedinečný, jak hledal a pro který nedělal ústupky jak v jeho tak i v labelové indentitě. Díky hluboce usazeným a temným kořenům v Birminghamské Techno scéně a zvuku má v sobě O´connorovo minimalistické techno texty, tóny i loopy. Přesto je úzce spojeno i s extrémně nezávislou částí producentů Downwards (Surgeon, Female, Portion Reform a Regis), Karl O'Connorův vlastní zvuk a nikdy se nevzdávající DIY(do it yourself - udělej si sám) úspěch udržuje dobrou pověst a respekt downwards.

Při své charakteristické neutuchající závislosti na hudbě O'Connor zakládá v roce 1996 Integrale Muzique distribuci, s partnery Antoniem Soares-vieira (Raoul Delgardo) a Peterem Suttonem. O'Connor udává směr labelu vydáním dalších alb od Surgeon, Female, a Portion Reform, a během toho dále hraje po celé Evropě a Americe. Relativně "klidný" rok 1997 stabilizoval Integrale a vyvrcholil druhým double packem od Regise "Delivered Into the Hands of Indifference" (1998) a jeho první nahrávkou pro Tresor ("The Theme From Streetwalker" a "Guiltless"), ve všech se promítlo více tónů a textů, ale je samozřejmě zachován jeho nekompromisní a ojedinělý styl.

Nová a progresivnější tvář O'Connorova zvuku se odrazila v jeho "Divine Ritual" a "Blood Into Gold" EP's (1999). Ovlivněni mystikou a tajemnem roku 2000 a O'Connor a Peter Sutton nahráli "Againstnature" - jejich vůbec první album/double-pack vydané mimo Downwards.
Navrátili se tím ke svým indurstriálním kořenům. Chaos se skrytou strukturou uvnitř spíše než tracky.

Downwards a O'Connorovo silné postavení upevňuje svoji pozici vítězstvím v různých anketách a žebříčcích. Nedělá kompromisy a média ho milují jako nikdy předtím.


Line-up:

20:30 - 22:00 Tom
22:00 - 23:30 Agent
23:30 - 01:00 Daho
01:00 - 02:00 Regis
02:00 - 03:30 Tibor
03:30 - 04:45 Santa
04:45 - 06:00 Vinny
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016