PARTYINFO

 

STEREO TOTAL

Datum konání:
24.05.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Stereo Total (D/FR)
Popis:
retro djing, senior bazar (second hand hadrz), módní přehlídka Ženich veselého tria
vstup 100 CZK
 
 
Živý electroclash v Akropoli
V sobotu 24.5. ovládne pražský Palác Akropolis jedinečná retro nálada. Hlavním chodem večera bude bezesporu vystoupení německo-francouzského dvojice Stereo Total, kterou lze považovat za průkopníka popovější větve v současnosti sílícího hnutí electroclash.
 
 Stereo Total V sobotu 24. 5. ovládne pražský Palác Akropolis jedinečná retro nálada. Hlavním chodem večera bude bezesporu vystoupení německo-francouzského dvojice Stereo Total, kterou lze považovat za průkopníka popovější větve v současnosti sílícího hnutí Electroclash (nebo, chcete-li 'eurotrashsoundu').

Elektronické podklady jejich skladeb odkazují na neotesané a z dnešního pohledu už tak trochu naivně znějící zvuky připomínající syntezátorové pokusy z 80. let, avšak ke slovu se místy dostávají i živé nástroje evokující prvky punkové neotesanosti. Ženský vokál Françoise Cactus s neskutečnou lehkostí a citelnou nadsázkou atakuje hranice kýčovitého popsongu a přitom plynule přeskakuje z němčiny do francouzštiny.

Stereo Total mají na svém kontě již 5 studiových alb, přičemž aktuální Musique Automatique vzniklo v dílně Cema Orala (známého spíše jako Jammin' Unit anebo Air Liquide) a tvorbu kapely představuje v celé její šíři, tj. od garážově znějících pokusů po čisté letité elektro.

Vedle koncertu Stereo Total se mohou návštěvníci klubu těšit na retro djing, senior bazar (second hand hadrz) a módní přehlídku Ženich veselého tria - tedy večer plný nevázaného a nevážného veselí.

Akci organizují Goethe Institut Prag, Institut Français Prague, Německé velvyslanectví a Francouzské velvyslanectví v rámci oslav 40. výročí uzavření Elyzejské smlouvy.

Vstupné 100 Kč.

Více o Stereo Total na www.powerline-agency.com.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016