PARTYINFO

 

DAVID MORALES & FRANKIE KNUCKLES

Datum konání:
25.06.2003 - středa
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
David Morales & Frankie Knuckles
Popis:
v české premiéře, velká událost na české taneční scéně
 
 
Striktní zákaz neautorizovaného fotografovaní Frankie Knuckles
David Morales
Celých dlouhých, předlouhých deset let jsem tajně věřil, že je k nám přece jen někdo doveze. Oba dokázali z těch nejlacinějších skladeb vykřesat ty nejlepší houseové remixy na světě. To, že by mohly dokonce tyhle dvě celebrity s nemalými honoráři přijet spolu, to už jsem nedoufal ani náhodou. Vidíte, zázraky se opravdu dějí - 25. června si je totiž můžete poslechnout v klubu Mecca. Bude plno jako na Armandovi?
 
 David Morales Coby držitel Grammy udává DJ, remixér, producent a spolumajitel Def Mix Productions David Morales trendy. David pochází z ulic Brooklynu, což ovlivňuje jeho unikátní styl za DJ pultem i ve studiu. Právě tento styl dává jeho muzice odvahu a přístupnost. Jako spolumajitel Morales se svou partnerkou Judy Weinstein založili Def Mix, jednu z nejúspěšnějších světových firem v oblasti produkce taneční hudby. Jeho osobnost mu zajistila místo na stránkách mezinárodních časopisů, jako např. Wallpaper, Vibe, Vogue, ID, L'Uomo a Ministry. Def Mix's dohlíží nad kariérou Frankieho Knucklese, Satoshi Tomiieho, Hectora Romera a Bobbyho D' Ambrosia.

V počátcích MTV byla společnost Def Mix oficiálním konzultantem exponované týdenní taneční show "The Grind" a Morales byl jedním z několika hostujících DJ. I nadále spolupracuje s MTV Europe a byl požádán, aby se jako DJ zúčastnil jedné z největších světových párty "MTV in IBIZA" v letech 2000 a 2001. Morales je mezinárodním mluvčím MTV Generator 2. Objevuje se též v předních hudebních TV programech jako např. MuchMusic, BBC, Black Entertainment Television a mnoho dalších po celém světě.

V roce 2001 ovládl žebříčky a účinkoval se svým evropským popovým hitem "Needin'U II" v anglickém žebříčku "Top of the Pops" s taneční divou Juliet Roberts. Davidova pravidelná páteční noční show "Živě z New Yorku" je již dvouletým pořadem u Galaxy Network. Přináší posluchačům po celé Británii zaoceánskou zkušenost včetně drbů a rozhovorů hostů. Jeho show s vybranými hosty v italském rádiu Italian Network, skotském Colours, newyorském WKTU spolu s dalšími show s vybranými hosty rozvíjejí jeho profil coby jedné z nejpřednějších DJ osobností na světě.

Jako producent /remixér pracuje Morales s předními nahrávacími umělci jako např. Mariah Carey, Backstreet Boys, Enrique Iglesias, Eric Clapton, Seal, Janet Jackson, Tina Turner, Jamiroquai, Luther Vandross, Whitney Houston, Spice Girls a Toni Braxton. Mixuje pro své vrstevníky a umělce v oblasti elektronické hudby jako např. Basement Jaxx, Photek, Satoshi Tomiie, a Sasha.

V roce 1996 byl na oslavu své produkce hitu Mariah Carey "Fantasy" David nominován na cenu Grammy. David a Mariah spolupracovali i nadále, což vedlo k jeho druhé nominaci na cenu Grammy v roce 1997 za "nejlepšího remixéra". V roce 1998 Morales konečně dostal zaslouženou Grammy pro "remixéra roku".

Rovněž v roce 1997 David a jeho partnerka z Def Mix Judy Weinstein založili "Definity Records". Davidova první nahrávka pod touto značkou The Face, "Needin' U" vyletěla na #1 žebříčku Billboard Dance v USA a setkala se s velkým úspěchem v Evropě, když získala #8 místo v britském žebříčku Pop Chart. Videoklip k nahrávce The Face se umístil na prvním místě žebříčku MTV Europe Dance Chart. Jeho remix a vokální verze písně "Needin' U II" z roku 2001 představila Juliet Roberts. Dostala se mezi prvních 15 ve 4 zemích a zopakovala dřívější úspěch hitu č.1 na celém světě. V roce 2002 Moralesova značka Definity pokračovala v úspěchu s 10 americkými singlovými hity jako např."After 2" a Automagic feat (Pete Moss & Terra Deva). Nashom "I'll Be Here" plus singly od Bobbyho D'Ambrosia "So Thankful" a jeho album Here I Am". Singl Frankieho Knucklese "Keep on Movin" se dostal na první místa žebříčků a odstartoval první dlouhohrající CD Definity Records nazvané "Motivation". S kritickým přijetím to byl první projekt, jež zdobil stránky časopisů jako např. Essence, Vibe, Black Beat a the Advocate for the company.

Z důvodu vydání alba v létě 2003 se David Morales tento rok soustředí na autorství a produkci vlastního projektu. Jeho singl 928 "Siren of Love" je krokem ve směru, jímž se ubírá jeho album a říká se o něm, že je na Moralese až nezvykle svěží a nečekaný. Nadcházející album je spojením překvapivě svěžího talentu z USA a Británie. Coby směs nových zvuků a Moralesova stylu se očekává, že toto album na sebe upozorní jak svou hudební profesionalitou, tak novým svěžím vokálním talentem.

Turné 2003 Davida Moralese Def Mix tour (15. výročí) bude zahájeno na konci února v Austrálii a začátkem března bude pokračovat až do konce října po celém světě.


Data o Davidu Moralesovi

Držitel ceny Grammy
Třikrát nominován na cenu Grammy, držitel Grammy (1x).
- nominován jako producent LP"Fantasy" 1996 Mariah Carey
- nominován na remixéra roku 1997
- nominován a držitel ceny Grammy pro remixéra roku 1998

Osobnost
- celosvětová kampaň Iceberg Jeans:
autobusy a billboardy - USA: New York City, San Francisco, Los Angeles, Chicago
mezinárodní: Londýn, Paříž, Řím, Barcelona a Tokio.
- Časopisy Vibe, ID, Wallpaper, Vogue, GQ, Italian Vogue, British Vogue aj.

Živé rozhlasové show
- Galaxy Radio Show (Velká Británie) každý pátek večer
- WKTU Radio Show (New York City) každou sobotu večer
- XM Satillite Radio (National USA) "Def Mix, on The Move" jednou měsíčně

Partner Judy Weinstein
- Def Mix Productions
- Definity
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016