PARTYINFO

 

NEXT PLANET

Datum konání:
11.07.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Duplex
DJs:
Hazell (Outlet Collective, AON, UK), JunkMale (Om Records, AON, UK), Lucca (Mersey, Roxy booking), Prochy (TrendMusic, Prochy.com)
chill-out XMAG tent: Texx (XMAG Sound System), Groof (Lighthouse booking)
Popis:
start 22:00
 
 
Biografie DJs Hazel a JunkMale
Biografie DJs Hazel a JunkMale k Next Planet...
 
DJ Hazel

Nerozhodnost vybrat si budoucí povolání přivedla Dje Hazela do obchodu s deskami. Odtud byl jen krůček k djingu. Otevřely se mu nové hudební obzory, Hazel zjistil, že nejsou jen Depeche Mode a Sex Pistols. Valila se na něj hudbu ze všech koutů světa: chicagský house, detroitské techno, newyorský hiphop nebo ranné electro.

DJ Hazel je na taneční scéně relativně nováčkem. Za gramofony se pravidelně objevuje teprve čtyři roky. Před tím hrával z cédéček pouze na studentských mejdanech, měl pořady v rádiu.
S několika kamarády založili projekt S.E.N.D, potažmo u seskupení "The Qutlet Collective". Ve východním Londýně pořádali pravidelné parties v klubu The Rythhm Factory.

DJ Hazel je rezidentem akcí Rock Recordings v severním Londýně, a akce MissEducation v klubu Child Genius Recordings. Sám o sobě říká: "Jak jste asi vypozorovali, jsem velkým nadšencem svého umění a hrozně si to užívám. Nedělám ale Dje jen pro své osobní potěšení, ale hlavně protože cítím, že na taneční scéně je něco špatně. K lidem se dostává divná hudba a mají tak velmi omezený hudební vkus."


DJ JunkMale

"První vinyl, který jsem si koupil, byl Supertramp "Crime of the Centrury. Bylo mi deset a kdo jste ho neslyšel, tak to rychle napravte," říká DJ JunkMale.

Zanedlouho DJ JunkMale objevil i jiné trendy, kapely, které tenkrát udávaly směr ve Velké Británii: Sex Pistols, The Clash, The Damned, The Cure atd. Prní koupený vinyl mu rodiče zabavili s tím, že desetiletý kluk by měl poslouchat něco jiného. Přišel impuls, který ovlivnil celý jeho život.
Sex Pistols vystřídali Pink Floyd, Hendrix, Frank Zappa nebo Velvet Underground. Teenagerská léta JunkMale prožil s elektrickou kytarou v ruce a na undergroundových koncertech.
"Když v osmdesátých letech přišel acid house, okamžitě jsem ho nenáviděl. Miloval jsem metal a Def Leppard," pokračuje JunkMale. Kde nezněly kytary, tak to ho to nezajímalo.
Bohužel, pro nás bohudík, JunkMaleovi přátelé pravidelně navštěvovali taneční parties, a tak ani on house music neunikl. Najednou vypozoroval, že se mu nová elektronická hudba dostává pod kůži, a že mu ty máničky vlastně začínají lézt krkem. Osudové setkání přišlo nad šachovou partií se starým hippiekem, který shodou okolností vlastnil klub Fridge v Brixtonu.
Od té doby pravidelně navštěvoval čtvrteční parties Lost v Heaven a začal budovat úspěšnou kariéru Dje.

V současnosti má DJ JunkMale rezidenturu Londýně, Brightonu a pomáhá mladým producentům, když vydává jejich hudbu na internetu. "Byla to úžasná cesta, jen trochu poskvrněná lítostí, že jsem byl hluchý a slepý, když k nám dorazil acid house."

22.00 – 23.30 Lucca
23.30 – 01.00 Junkmale (Om Records, AON, UK)
01.00 – 02.30 Hazell (Outlet Collective, AON, UK)
02.30 – ????? Prochy + Lucas Bross (Face 2 Face)

Chillout (indefinite time): Texx & Groof

 
Nové demo - DJ Prochy DJové Hanzell a JunkMale na Next Planet

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016