PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
06.10.2003 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Lana, Trnqa (lighthouse), Drahota (twm)
chill-out: Hugo, Jelly
Live:
Bullerbyne
 
 
Bullerbyne na Free Mondays
Sérii Free Mondays v říjnu zahájí pondělí s projektem Bullerbyne.
 

Sérii Free Mondays v říjnu zahájí pondělí s projektem Bullerbyne, vzniknuvší jako vedlejší projekt skupiny Neue Sprache, která v roce 1992 začala hrát po českých klubech styl zvaný EBM (Electronic Body Music) s prvky industriálu. Postupem času se Bullerbyne stal hlavním projektem zakladatelů - Luboše Mikuly a Marka Pavlase. V roce 1997 vyšel kapele debut Crappy Crispy Magic Music, která se, coby jedna z prvních tanečně-elektronických deska u nás, skoro okamžitě vyprodala. Po odchodu obou protagonistů do Prahy se Luboš Mikula věnuje hlavně hraní s kapelou Priessnitz a remixování jiných kapel (Priessnitz, Sword Fish Trombones, Here, OK Band).

Na živlovské kompilaci Planet sound jim relativně nedávno vyšel singl The Venus a na kompilaci Electroclash, vedle jmen jako Ladytron nebo Dopplereffeck, výborný track Dominion (tracky jsou volně ke stažení na domovské stránce projektu: www.bullerbyne.com).

Silnou stránkou Bullerbyne jsou ovšem živá vystoupení, kde naplno vyniká jejich umění skloubit ostrý rytmus, vocoderované hlasy a jiskřící samply. Po našlápnutém koncertu ještě zahrají brejkoví DJs Lana, Trnqua, Drahota a breakbeat bude znít také v chilloutu v podání DJů Huga a Jellyho.

Opět jedinečná příležitost poslechnout si zdarma originální zvuk okrajovějších žánru současné taneční scény. Klub Roxy se otvírá jako tradičně v 19:30.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016