PARTYINFO

 

EXPERIENCE 12

Datum konání:
18.10.2003 - sobota
Místo konání:
Letohrad - KD
DJs:
Portable (live, Background/JAR), Milosh, Subsist, e-Li, Side (Saxophone)
Info:
http://www.xprnc.com
Popis:
vstup 100 CZK
 
 
Dvanáctá Experience
Důkazem toho, že někdy méně, znamená více, je i blížící se říjnová noc. Hosté, kteří se Vám na ni představí, jsou příslibem hlubokého hudebního zážitku. Ti, kteří měli příležitost je poznat, by mi zcela jistě dali zapravdu.
 

Důkazem toho, že někdy méně, znamená více, je i blížící se říjnová noc. Hosté, kteří se Vám na ni představí, jsou příslibem hlubokého hudebního zážitku. Ti, kteří měli příležitost je poznat, by mi zcela jistě dali zapravdu.

V sobotu 18.října proběhne v letohradském kulturním domě dvanáctá Experience (http://www.xprnc.com). Ze slovenské crew Leporelo k nám zamíří čerství producent a zkušený dj Milosh, jemuž 6.října vychází v německé distribuci Kompakt jeho první vinyl M.Case, na nově založeném bratislavském labelu s nezaměnitelným názvem !"@.*!%. Miloš je spolupořadatelem pravidelných nocí v bratislavském Účku (dříve U.club), kde se dosud představilo spoustu významných osobností a on sám se může pyšnit hraním ve vyhlášeném rakouském klubu Flex. Druhým hostem, skutečně věhlasného formátu, je jihoafrický Alan Abrahams aka Portable, který k nám přiletí z vystoupení po Japonsku odehrát hodinový live act plný kouzelných pasáží a beatových nástupů. Že je Alan vynikajícím producentem, potvrzuje i německý magazín De-Bug (viz. bio níže). Zbytkem večera Vás tradičně provedou e-Li, Subsist a saxofonista Side.

Novinkou bude 6kw zvuk postavený do quadra, čímž umocní dynamiku a hudbu jako takovou. Vstup je pouhých sto korun.     

Portable_biografie

Alan Abrahams aka Portable je výplodem dobové éry označované jako post-apartheid. Narodil se a vyrostl v zbídačené části Cape Town township, Bonteheuwel (Bounty Valley) aka "Beverly Hills" v Jihoafrické Republice. Jako mladý, v 80´ letech, trávil spoustu času vypomáháním po různých ilegálních barech. Typický syrový zvuk tehdejší hudby měl silný dopad na jeho pozdější aktivity v elektronické muzice. V 94´ Portable podepsal smlouvu s místním labelem Teal Trutone Records a vydal Dance for Freedom, album, účelně vyprodukované v době prvních demokratických voleb v JAR. Zvuk nahrávek má silný základ v Townshipské houseové scéně, která je fúzí tradičních afrických šlágrů a novodobého deep houseu.

Spousta jeho projektů komentovala aktuální politickou situaci v jeho zemi. Ale po čase, frustrován geografickou izolací země, rozhodl se pro emigraci. V 97´ se přestěhoval do Londýna, kde se jeho produkce a djské sety setkaly s kladnou odezvou na půdě tamějšího undergroundu. Tyto úspěchy jej velmi motivovali a po čase rozjel svoji pravidelnou nedělní klubovou noc Mahala, za pomocí které se věnoval novým hudebním stylům, minimal houseu a technu z celého světa. Mahala se konala v prostorách skladiště a byla považována za novou alternativu komercializujícího londýnského houseu.

V roce 2002, před založením vlastního labelu Sude Electronic, vyprodukoval ep a album na Sutekhově labelu Context a na proslulém Backgroundu Andyho Vaze. Z míst, kde vystupoval se svým live actem, stojí za zmínění klub Bafor v Paříži na speciální Context party, nedávné mikrotour po Japonsku s Bacground Records, nebo oslavy dvacátých narozenin The Wire Magazin v Paříži. Těm, kteří si jej nenechali uniknout na poslední Orion Hall, netřeba připomínat, jak euforický zážitek to byl. Alan předvedl velmi energický a hluboký set.  

Překlad recenze německého magazínu De-Bug na Portabel - Distance (Karat 10)

Killler! Minimal act, který je desku od desky lepší a jeden z mála velmi inovujících minimal actů. Extrémně digitální groovy sound. Extrémně výjimečná deska, která se jistě stane hymnusem. Zpočátku si budete myslet, že vidíte fata-morgánu : ) 

Portable_diskografie 

2001 threads and vaynes - context.fm comp (sutekh's label )
2001 patterns and signal e.p. - context.fm
2002 futuristic experiments 5 - background records
2002 gridshift - sud e.p.
2002 more things change - sud cdr
2003 one second ago or less - background records e.p.
2003 sound variation remixes - sound variation comp
2003 what was it like before i got into electricity - sud comp
2003 cycling - background records album
2003 context 10 - context fm compilation
2003 distance - karot e.p.
2003 remix for jeff milligan - rovolver records
2003 tuningspork compilation

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016