PARTYINFO

 

SHRI FEAT. DJ BADMARSH & MC JC-001

Datum konání:
04.10.2003 - sobota
Místo konání:
Brno - Babylon
Live:
Shri feat. DJ Badmarsh & MC JC-001
Info:
http://www.brno-koncert.cz
 
 
Shri featuring DJ Badmarsh & MC JC-001 (Velká Británie)
Badmarsh & Shri jsou v Británii považováni za čelní představitele současné taneční hudby, která v tvorbě používá tradiční indické motivy (někdy zvaná "asijský underground") a do České republiky přijíždějí poprvé.
 
3.10.2003 Praha, Palác Akropolis
4.10.2003 Brno, klub Babylon

Badmarsh & Shri jsou v Británii považováni za čelní představitele současné taneční hudby, která v tvorbě používá tradiční indické motivy (někdy zvaná "asijský underground") a do České republiky přijíždějí poprvé. Za podpory Britské rady zde odehrají dva koncerty - v Brně a v Praze. Na pódiu se představí v pětičlenné sestavě včetně MC JC-001.

Tvorbu Badmarsh and Shri ovlivňuje mnoho hudebních stylů - mezi jinými breakbeat, drum´n ´bass, hip hop, reggae stejně jako jazz. Na svém kontě mají dvě alba - Dancing Drums (1997) a Signs (2001) - obě u Outcaste Records. Několik jejich singlů se dostalo mezi nejhranější skladby taneční scény - za všechny aspoň "Dancing Drums" ze stejnojmenné debutové desky nebo "Get Up", kde s duem jako MC poprvé hostoval UK Apache a skladbu zremixovali např. Faithless nebo Mr. Shabz ze So Solid Crew. V roce 1998 se jejich song "Air I Breathe" objevil na remixovém albu "Jesus Life for Children Under 12 Inches" od Kid Loca.

Biografie:

Multiinstrumentalista Shri se narodil v indické Bombaji. Na tabla poprvé hrál už ve dvou letech (!) a o čtrnáct let později se začal učit i na flétnu a basovou kytaru (v té době jej nejvíce ovlivňovala tvorba Black Sabbath…). V průběhu let prostřídal hraní v několika kapelách - ze začátku rockových později jazzových a nahrával také hudbu pro indické filmy. V roce 1994 přijel do Londýna, kde se jeho "průvodcem" stal Nitin Sawhney - v Británii respektovaný asijský umělec. Právě on se stal producentem Shriova debutového sólového alba Drum the Bass.

Badmarsh (v jazyce hindu "Černá ovce") se narodil v Jemenu, ale záhy se rodina přestěhovala do východního Londýna. K hudbě se dostal v londýnském reggae studiu Easy Street, kde pracoval vedle takových hvězd jako je Dennis Brown nebo Gregory Isaacs. Nedaleko studia je (dnes už zavřený) klub Labyrinth, kde Badmarsh při jedné noční návštěvě propadl DJingu tak silně, že tady nakonec jako rezident DJ působil celých 5 let a stal se hudebním producentem.

Badmarsh a Shri se setkali díky šéfovi Outcaste Records, který znal tvorbu obou umělců a správně odhadl, že jejich spolupráce může do hudby vnést mnoho zajímavých prvků. Sami umělci o své tvorbě říkají: "Chceme dělat muziku, která vás roztancuje stejně na parketě jako doma. Všechno musí být emotivní - ať už vás to naštve nebo rozpláče. Ale také to musí být funky. Chceme, aby naše hudba byla spíš o pocitech než o přemýšlení - to je naše vize." Na festivalech jako byl např. Essential nebo Glastonbury 2002 vystoupili B&S na stejném pódiu jako Dread Zone, Zion Train nebo Mad Professor.

Britský hudební magazín New Musical Express o nich napsal: "Stejně jako před několika lety Massive Attack, tak nyní tvorba Badmarsh & Shri odráží multikulturní vlivy, které se v Británii potkávají. Když kapela odchází z pódia, lidé tleskají a tleskají a tleskají…".


Vstupenky na pražský koncert k dostání v předprodeji v kavárně Paláce Akropolis (190/250 Kč) nebo v síti Ticketpro (230/310 Kč). Na místě pak za 230/300 Kč.
Na brněnské vystoupení lístek pořídíte za 150 Kč v předprodeji v klubu Babylon, na místě pak za 199 Kč.

Festival United Colours Of Akropolis pořádá Key Production, Hl. m. Praha a M.č. Praha 3 za spolupořadatelství Ministerstva kultury ČR a pod záštitou Informačního centra OSN v Praze.

Key Production, spol. s r.o., Národní dům na Vinohradech, náměstí Míru 9/820, 12000 Praha 2
Tel: +420/221596540, fax: +420/221596541 mail: info@keyproduction.cz, www.keyproduction.cz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016