PARTYINFO

 

ZEN

Datum konání:
15.11.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
special guest Phil Thompson aka Moonface (cosmack - uk)
Joel Einhorn (roxy booking), Michael Burian (flesh/jpa)
deep house chill-out: Rai & Lillou (roxy booking)
Popis:
UV decorations, videoanimation by Phase, lights and laser by Wild Music
 
 
Zen
Phil Thompson interview
Phil Thompson interview
 

Ahoj Phile, co je u Tebe právě nového?

 Ahoj Tobě… Právě jsem se vrátil z Tel Avivu, kde jsem "předskakoval" Johnu Digweedovi. Bylo to úžasné hraní, skvěle připravená party i zvuk. A potom, Israelci vědí, jak uspořádat party, aby to byla opravdu party. 5000 lidí v hangáru, všichni nažhavení právě na tu noc. Bylo to mé třetí hraní zde a určitě předčilo ty poslední dvě, bez jakýchkoli pochyb.

Nyní bych se rád zeptal na to, to jak jsi začínal, na Tvé hudební kořeny. Cítíš se stale spojený s těmito svými základy, když hraješ v současnosti?

Určitě, stále se snažím být upřímný sám k sobě. Jsou doby, když se musíte adaptovat masám. Správné místo, správný čas … když dostanu šanci hrát to, co miluji, a lidé jsou se mnou, mám v hlavě neustále spoustu hudby, co ještě čeká až bude slyšena. Od té doby, kdy jsem viděl jednoho kluka tančit breakdance na "Tour de France" od Kraftwerk, zpátky v osmdesátémčtvrtém když mi bylo čtrnáct!!, jsem v taneční hudbě. A mými úplnými kořeny je, že můj otec byl v kapele a já tak uměl hrát na bicí, ještě než jsem dosáhl na židli. Tudíž páteří vší hudby co tvořím i poslouchám je rytmus.
Stálé hledání nové hudby je tak zábavné a vděčné. Když publikum šílí z toho, co nikdy v jejich životě ještě neslyšeli.

Jaký je Tvůj názor na současný vývoj taneční scény? Určitě víš co mám na mysli - peníze, stále ti samí DJové a interpreti na obálkách těch stále stejných časopisů, …jednoduše "mainstreamovatění".

Dobrá otázka. Vše se musí v určité fázi změnit. Právě nyní procházíme celosvětovými změnami. Ne pouze v hudebním průmyslu, ale v našich myslích. Všichni se probouzíme a začínáme vidět pravdu. V hudbě také. Lidé začínají chápat, co to znamená dobrá kapela. Nahrávací společnosti zničily samy sebe svou hrabivostí, což je životní realita. Je pouze nutný čas, aby se to vše změnilo. Pro mě je hudba a DJing dar, dar který když moc dlouho zneužíváš, odejde. Čas ukáže co se stane. Vše co vím je, že i za tisíce let (a ještě mnohokrát více po konci existence této planety), lidé budou stale chtít být spolu, společensky žít a zapomenout v noci na životní starosti. To se nikdy nezmění.

Je zde něco, co Tě v posledních měsících doopravdy nadchlo? Může to být úplně cokoliv: DJ, producent, film, stavba, výjimečný čin který někdo udělal, kniha, článek, …

Oženění se … Velmi emotivní a povzbuzující… cítím se skvěle. Má žena a já jsme jako přátelé prožili už mnoho, takže si nyní užíváme opravdu spoustu zábavy. Přál bych si, aby každý našel svého pravého partnera, svět by byl lepším místem. Toto je v tuto chvíli na vrcholu mé hitparády zážitků.
Také se mi tento rok podařilo přečíst několik "šílenou" mysl rozšiřujících knih - "Breaking Open The Head" od Daniela Pinchbecka a "Archaic Revival" od Terrance Mc Kennera… tato realita není tím, co si myslíme. Je tu rostoucí trend víry v duchovní svět.
Tyto dvě knihy ukazují úplně jinou perspektivu pohledu na život, proč tu jsme a co je možné. Je toho tolik co říci a stále nikdy plně neporozumíme …derrrrr!!!

Víme, že jsi nejen DJ, ale také producent. Co je pro Tebe v "písničce" nejdůležitější, když na ní pracuješ? Melodie, beaty, feeling …co by měl podle Tebe Tvůj track s lidmi dělat?

Na tolika, tolika věcech záleží… Důležité je, zda se ti to líbí, musí tě to přitahovat a zaměřit Tvou mysl na zvuky a struktury. Zvuky mohou být úžasné, přemýšlet nad zvukovými vlnami jak ovlivňují fluidum v Tvém těle. Můžeš si užívat rytmus jednoho bubnu, takže vše ostatní je jen bonus.
A co se týká jejich účinků na posluchače, doufám, že pomáhá uniknout do "předoucího" světa, kde je tvému tělu dobře. Být unášen územím kde s hudbou pluješ a zapomínáš s úsměvem na vše. (právě jsem si zakouřil, sorry)

Jako DJ už hraješ celých deset let, naplňuje Tě to stále jako v Tvých začátcích?

MILUJI TO… musím sám sebe zastavit v poslouchání hudby. Stává se to závislostí. Po mých líbánkách jsem se nemohl dočkat až se zase vrátím za gramofony a nakoupím kvanta hudby. Jsi tak dobrý, jak dobrý byl tvůj poslední set, takže ten další musí být lepší. Když máš publikum které je otevřené a entusiastické, můžeš hrát lépe než kdykoliv dříve, to chvění s tebou zůstane ještě dlouho poté. Jako když slyšíš DJe který doopravdy ví co dělá, v tu chvíli když jsi na parketě, nemůžeš uvěřit jak skvělé to vše je… když se vrátíš domů, můžeš z té jedné noci žít po mnoho dalších… je to skvělý pocit. Každý kdo má rád tuto hudbu bude souhlasit, doufám..

Hrál jsi na nějaké vskutku výjimečné party v posledních měsících? Dej nám, prosím, nějaký tip a řekni i, proč to bylo tak speciální :o)

Mnoho míst kde jsem byl byla neuvěřitelná… elektronická scéna neustále roste. Je skvělé jet někam, kde jsi nikdy předtím nebyl. Musel bych si koupit nový atlas, abych našel některá z těch míst, na něž jsi se ptal.
Poté, co se tam dostaneš, potkáš lidi na stejné duchovní vlně co ty, kteří cítí totéž co ty, ale v jiné části světa. Pro mně nejneuvěřitelnějšími místy bylo Mexiko City, Panama City, Lima, Brazílie, Moskva, Georgia, Řecko, Turecko, …a mohl bych pokračovat dále. Je to opravdu úžasné na celém světě.

Je zde nějaký DJ, kterého absolutně respektuješ?

Respektuji všechny DJe na celém světě, kteří ví jak pracovat s publikem - dávat mu něco nového a nehrát "bezpečně". To jsou DJové kteří posouvají věci kupředu. Rezidentní-domácí DJové které potkávám jsou opravdu velmi schopní, hrající každý víkend pro své přátele a nejenom je. Nikdy se jim víceméně nedostane dostatečného uznání a pracují velmi tvrdě aby jejich scénu udrželi živou.
Předchozí víkend jsem byl v Moskvě a po mém setu jsme šli na afterpárty do klubu, v němž jsem hrál minule. Když jsme tam dorazili, v pět hodin ráno, začínal se teprve plnit. DJ hrál hudbu která byla opravdu cool - byl to rezident. Hudba jakoby neustále supící s hlubokými valivými groovy. Je skvělé slyšet dobrého Dje, jehož jste ještě nikdy neslyšeli, hrát jeho/její vlastní zvuk.

V Roxy už jsi jednou hrál, takže máš nyní nějaký plán "jak na nás"? Co od Tebe můžeme očekávat?

Minulý rok to bylo opravdu skvělé. Bylo to jako potkat staré přátele. Všichni si mé hraní užívali a tím mě nutili hrát ještě "výše"… hned jak jsem odjel jsem byl požádán o další vystoupení, což doufám mluví za vše … uvidíme se v sobotu :o)

A jako "last but not least", prosím Tvé

aktuální top 5: Toto je příliš nebezpečná informace …

a Tvé celkové top 5: S tím je to stejné …

Děkuji za rozhovor a těším se na Tvé vystoupení :o)

To já také ;o)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016