PARTYINFO

 

ELECTROCULTURE

Datum konání:
28.11.2003 - pátek
Místo konání:
Zábřeh - KD
DJs:
Katcha & MC Dr. Kary (Workshops), Reverb (2.3), E-li, Wentoline & MC Toshi
Info:
dannyz@centrum.cz
Popis:
live videomix by Siggy
 
 
ElectroCulture
Katcha je jednou z předních osobností českého drum`n`bassu piluje svou mixážní akrobacii už více než šest let. V pražského klubu XT3 si Katcha našla své první stálé zázemí.
 

Katcha

Jedna z předních osobností českého drum`n`bassu piluje svou mixážní akrobacii už více než šest let. V pražského klubu XT3 si Katcha našla své první stálé zázemí. Po pražských lokálech typických pro d`n`b DJe, následovala pozvání i z ostatních měst v republice. Katcha tak svým vábivým stylem soustavně tvrdila svou vynikající DJskou pověst a získávala si respekt klubového publika.

První průlom do povědomí širších mas jí přineslo vystoupení na pražském koncertě Massive Atttack, a také první hraní s dnb legendou Grooveriderem. Od té doby se jméno této DJky objevuje pravidelně v line-upech prestižních klubových parties, stejně tak jako obřích tanečních festivalů. Seznam zahraničních drum´n´bassových celebrit, po jejichž boku prezentovala Katcha svou precizní zručnost je obrovský.

Velkým přínosem pro tuzemskou dnb scénu byla a je její spolupráce s vokalisty. Spolu se zpěvačkou Klárou Nemravovou a MC Rubin vytvořila první freestyleový projekt u nás – legendární trio Da Babas, které sklidilo chválu nejen v klubových médiích. Poté se spolu s MC Nu.C pustila do spolupráce s hip hopovým DJem Alim a zpěvačkou Lin-Dee. Tato kombinace nakonec vykrystalizovala ve formaci, jejíž konstantní sestavu tvoří (kromě její maličkosti) ještě MC Nu.C nebo Dr.Kary a zpěvačky Lin-Dee nebo Klára Nemravová aka C-lara.

Kromě rezidentních nocí v olomoucké Barumbě a brněnské Flédě, kam si pravidelně zve zahraniční hosty, ji naopak nejen oni zvou mimo republiku...


Reverb

Jeho první vystoupení před publikem proběhla v olomouckém klubu Depo na podzim roku 1997. V té době se začal vyvíjet jeho specifický styl minimalistického drum'n'bassu, který prezentuje.

Na jaře roku 2000 se stal členem dvoiky.troiky a začal s svými ostravskými kolegy jezdit po českých klubech. Díky internetu se jeho hudba rychle rozšířila mezi spoustu posluchačů. Některé jeho tracky se objevily na českých a slovenských tanečních kompilacích.

Na podzim roku 2001 vychází 12" vinyl na novém českém labelu Obushek. Obsahoval dva tracky, jedním z nich byl Reverbův Direct Step. Deska se dočkala ohlasu jak u nás, tak i v zahraničí. Další deska na sebe nenechala dlouho čekat. Objevuje se na ní remix na skladbu Direct Step od holandskeho producenta Falcona a na druhe straně track od projektu Conical Reefa (spolupráce Reverba a Dušana Only One).

Wentoline

Dj s velice svérázným a rychlým stylem mixování. Je průkopníkem a hlavní postavou zábřežské drumnbassové scény. Zahrál si již po boku DJs jako je IM Cyber a další. Již několit několik let vyjíždí zahrát nejen do Moravských klubů, často za doprovodu energického MC Toshiho.

 

 
ElectroCulture

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016