PARTYINFO

 

SKYLINE

Datum konání:
16.11.2003 - neděle
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Skyline
Popis:
start 19:30
 
 
Biografie Skyline
Skyline začínali v roce 1997 jako parta nezkušených teenagerů, ale postupně se vypracovali na jedny z nejvýraznějších tahounů české klubové scény. Poprvé na sebe upozornili na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop '98, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 State či The Orb.
 

 Skyline Skyline začínali v roce 1997 jako parta nezkušených teenagerů, ale postupně se vypracovali na jedny z nejvýraznějších tahounů české klubové scény. Poprvé na sebe upozornili na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop ´98, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 State či The Orb.

Zpočátku se jejich styl definoval jako junglepop – tedy spojení drum and bassu a popového pojetí skladeb, později jejich tvorba vykrystalizovala na stylově barevnou, celkově však autonomní směsici žánrů. Tak tomu bylo i na jejich debutovém albu Riders In The Store (vydali Intellygent Recordings), jehož křest proběhl v říjnu 2001 v jejich domovském klubu Roxy. Hned několik skladeb z alba se velmi dobře uchytilo ve vysílání Rádia 1 a nahrávka sklidila velmi dobré kritiky - v časopise Rock & Pop získala dokonce devět hvězdiček z deseti.

Skyline pravidelně koncertují a nechybí na žádném významném festivalu – Go Planet Roxy, Trutnov, Pohoda, Rock For People, Creamfields, Colours Of Ostrava a další. Ostatně, ne náhodou právě oni získali v ostře sledované anketě Dance Awards 2001 cenu za nejlepší live act roku, o rok později jim pak pouze o jeden hlas uniklo prvenství v kategorii Projekt roku. Skyline jsou vyhlášeni svými energickými koncerty, chytlavými songy a ryze současnou kombinací elektroniky, živých nástrojů a bezkonkurenčních vokálů (MC Nu C a nově i Jitka Charvátová, bývalá zpěvačka kapely Fiction).

V únoru 2003 pak vyšlo v patnáctitisícovém nákladu jejich remixové album RMX jako příloha časopisu Ultram:x  a v současné době pracují na svém druhém řadovém albu, jehož vydání je naplánováno na jaro 2004.

Skyline:

Hoffy_M – programming
Radek B – drums
Jitka CH  – vocals
MC Nu C – vocals
Cyphonic – keyboards, programming
Majkii B - guitar

Další info: www.skylineweb.cz

 
Ultramix uvádí Skyline Live

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016