PARTYINFO

 

STAROPRAMEN AKROPOLIS TOP

Datum konání:
17.11.2003 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Therapy? (IRL), Vypsaná Fixa
Popis:
start 19:30, vstup 440 CZK
 
 
Therapy? v Akropoli
Therapy? jsou mostem mezi Metallicou a Nirvanou aniž by byli kopií jedněch nebo druhých.
 

Therapy? jsou mostem mezi Metallicou a Nirvanou aniž by byli kopií jedněch nebo druhých. Jejich talent rozpoznal Dj John Peel, který jejich první domácí nahrávku zařadil do svého vysílání. Slyšel je boss nahrávací společnosti Wiija a nabídl jim spolupráci. Výsledkem byla dvě EP jejichž kvalita je přivedla k velké firmě (A&M).

Vstup do světa "velkého" hudebního průmyslu znamenal pro kapelu dramatický růst popularity, ale i kritiku některých fanoušků jimž se nelíbil nový zvuk, ale hlavně nová cesta na kterou se původně "tvrdá" kapela vydala. To po té, kdy Therapy? vydali své dvě komerčně nejůspěšnější kolekce: "Troublebum" (1994) a "Infernal Love" (1995).

Tlak médií i únava přivedly kapelu až na práh rozpadu. Následující dva roky znamenaly pro kapelu stagnaci a dobu, kdy měl především leader kapely, zpěvák a kytarista Andy Cairns problémy se životosprávou. Therapy? však prokázali vnitřní sílu. Natočili album "Semi-Deteched", velmi syrovou zpověď kapely, která znamenala návrat ke kořenům. Album to bylo vynikající, nicméně znamenalo vyhazov z A&M. Therapy? však již měli jasno. V roce 2000 vydali u malého labelu Ark 21 další album " Suicide Pact - You First" , následované hned v roce 2001 albem "Shameless".

Letošní rok přinesl v životě Therapy? další změnu v podobě odchodu k labelu Spitfare u nichž natočili zatím poslední album "High Anxiety" (u nás v distribuci BMG). Je to jedno z nejpovedenejších alb kapely a je důkazem velkého a nehasnoucího potenciálu kapely. Hodnocení expertů vypadá takto: Metal Hammer 8/10, Classic Rock 4/5, Hot Press 8.5/10, Kerrang 4/5, Rock Sound 9/10.

Ať jsou alba Therapy? jakkoli skvělá, jejich živé koncerty jsou tím, čím kapela žije. Strhující, brilantní jedinečné a neopakovatelné jsou koncerty Therapy?. Přijďte se opět přesvědčit.  

Více o kapele na http://www.therapyquestionmark.co.uk

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016