PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS

Datum konání:
21.11.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Mah-Jong (FR/JAP), Zka4T (CZ)
Popis:
start 19:30
 
 
EuroConnections 2003
V dalším díle hudebního seriálu EuroConnections Vaše srdce zahřeje francouzsko-japonská electrojazzová formace MAH-JONG...
 

V dalším díle hudebního seriálu EuroConnections Vaše srdce zahřeje francouzsko-japonská electrojazzová formace MAH-JONG, společně s aktuální českou nu-jazzovou jedničkou ZKA4T.
MAH-JONG ve své tvorbě citlivě kombinují aktuální elektronické trendy s teplem a hřejivou atmosférou akustických nástrojů. Pětici muzikantů vede charismatická japonka z Tokya Sachiko Koike. Její něžný a melodický zpěv podbarvují klávesové plochy a "najazzlé" motivy příčné flétny. Rytmická sekce (basa, bicí, sampler, drummachine) dodává kapele potřebný groove, inspirující se styly jako např. drum´n´bass, hip-hop či nu-jazz. Duchovní spříznění s interprety  Bumcello, Four Hero nebo Erik Truffaz poté posluchačům nabízí hudební koktejl, který by se dal nazvat "Manga Musica".

ZKA4T neboli Zelená karkulka a 4 trpaslíci je nu-jazzové seskupení pod vedením talentovaného mladíka Matouše Godíka. Jeho skladby a remixy sklízejí pozitvní ohlasy nejen v Čechách, ale třeba i ve Velké Británii (Quaterhead - Pork.rec) a Japonsku (Polytea - Bridge, Inc.). ZKA4T se v Paláci Akropolis představí s live provedením svého debutu Polytea (Intellygent Rec. 2002). V současné době Matouš intenzivně pracuje s Floexem na experimentálním interaktivním projektu RGB pod společným názvem EmaTomatucha a producentsky se podílí na debutovém albu projektu Bratři Orffové.

Vstupenky k dostání v Kavárně Paláce Akropolis (tel.: 296330913, otevřeno PO - PÁ 10.00 - 24.00, SO a NE 16.00 - 24.00), v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportál.

EuroConnections uvádí Palác Akropolis a Gato Loco Production ve spolupráci s Francouzským institutem, za podpory městské části Praha 3, Radia 1 a časopisu Ultram:x.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016