PARTYINFO

 

New Year´s FestEve 2003

Datum konání:
31.12.2003 - středa
Místo konání:
Praha - Celnice
DJs:
Silicone Soul (Glasgow/UK), Dano (San Francisco/USA), Anthony (NL), Ladida, Formi, Moskito
hip hop stage:Orion, Wich, Ali, Cutdem a další
r'n'b stage: Kuba Soulcheck, Smog, Bílej, MC Gypsi a Yarda
Info:
http://www.groovybrigade.cz...
groovybrigade@volny.cz
Popis:
kapacita 5000 lidí
předprodej na shop.techno.cz: 600 CZK, VIP all-inclusive 1900 CZK
 
 
Novinky ze Staré Celnice k NYFE 2003 Lístky do pondělí za předprodejovou cenu
Silicone Soul - profil
Skotští muzikanti Craig Morisson a Graeme Reedie, kteří tvoří duo Silicone Soul a vystoupí na New Year’s FestEve 2003 ve Staré Celnici v Praze 31. prosince, o sobě tvrdí, že jsou banditi house music.
 

Skotští muzikanti Craig Morisson a Graeme Reedie, kteří tvoří duo Silicone Soul a vystoupí na New Year’s FestEve 2003 ve Staré Celnici v Praze 31. prosince, o sobě tvrdí, že jsou banditi house music. Do jisté míry to je pravda, protože oba dva kamarádi ze školy začínali jako regulérní „pankáči“ s kytarami, kteří v domovském Glasgow slavili rychlé úspěchy i pády. Na čas se museli stáhnout ze scény po průšvihu, v němž podle Craiga figuroval stroj na ovocnou šťávu, wigwam a pěkně naštvaná jeptiška.

A v čase, kdy zase spadli z výšin rockových hvězd zpátky na zem, slyšeli, jak jejich oblíbení Primal Scream experimentují s taneční hudbou. „Taneční hudba tehdy hlavně znamenala rave party a ty nás moc nebrali. Ale najednou jsme si říkali: ty mixy všech starých fláků znějí docela dobře, to bychom měli zkusit,“ vzpomíná Grame Reedie. A bylo rozhodnuto: kluci vyměnili kytary za samplery, koupili si taneční boty a udělali „první-poslední“, aby sehnali každý dva gramofony. Objeli tři čtvrtiny Skotska a hledali to správné místo pro své hraní. Nakonec zakotvili v Jungle Paláci v Iverness a začali pomalu budovat svou kariéru.

A proč se vlastně vrhli od punku k taneční hudbě? „Najednou jsem cítili, že v house music je ukrytá stejná energie a intenzivní prožitek. A navíc ta muzika byla a je o vztahu k davu lidí, o nalezení společné vlny a o okamžité reakci publika – a to nás bavilo a baví,“ odpovídá Craig Morisson.

Spolu s dalšími dvěma kamarády ze školy si Craig a Grame založili Depth Perception Recordings a od roku 1996 do konce roku 1998 natočili a vydali celou řadu skladeb. A jejich energie a hodně drsný přístup k house music zaujal šéfa labelu Soma Davea Clarka, který jim nabídl spolupráci. Kluci se pojmenovali Silicone Soul podle jedné ze svých skladeb a dnešní duo bylo na světě.

Na značce Soma vydali Silicone Soul dvě první skladby „Climbing Walls“ a „All Nite Long“, které začali velmi brzy hrát ve svých setech největší DJské hvězdy od Petea Tonga po Laurenta Garniera. V roce 2000 vydali první album “…A Soul Thing” a rázem se stali uznávanými hvězdami v oboru. Duo ale nepřipravovalo jenom desky, se stejnou intenzitou se vrhli na hraní po klubech a své sety odehráli po celém světě. Nálepky na svých kufrech mají z Miami, Singapuru, Jižní Afriky a z téměř všech evropských zemí.

Ve svých setech i tvorbě jsou ovlivněni skoro vším: od oblíbených Primal Scream a pankáčských skupin, přes Temptations, jamajské taneční styly až třeba po Felixe da Housecat. Projevilo se to i na jejich dalším vydavatelském počinu, který také stihli ještě v roce 2000. Silicone Soul totálně předělali jeden ze svých prvních hitů „Right on 4 Darkness“ a přejmenovali ho na „Right On! Right On!“. Byl to v podstatě jenom materiál pro jejich francouzské turné, se kterým slavili obrovský úspěch a byli za něj nominováni na deset různých hudebních cen v roce 2001


„Right On!“ zároveň převzala nahrávací společnost Virgin a Silicone Soul přidali do celého alba také vokály. A fanoušci to přijali: v Británii se dostali Silicone Soul do Top 20, po celé Evropě se zařadili mezi deset nejprodávanějších alb. Kromě vyprodaného turné se SIlicone Soul poslední dva roky věnovali remixům pro své kolegy, namátkou lze uvést třeba Wall of Sound a Rogera Sancheze. Zároveň si založili další label Darkroom Dubs, aby mohli „produkovat a vydávat muziku, která má mnohem víc atmosféru toho, co pouštíme jako DJs“.

V roce 2003 Silicone Soul vydali dlouho očekávaný singl k velmi očekávanému a dlouho připravovanému albu „Staring into Space“, které by už brzy mělo vyjít. Skladby z tohoto alba uslyší už návštěvníci  New Year’s FestEve 2003 ve Staré Celnici na Silvestra v Praze. Zároveň skotské duo vydalo velmi úspěšný remix staré hitovky „Mispent Youth“. V Praze to podle svých slov hodlají řádně rozjet, protože velké oslavy mají odjakživa rádi.

Silicone Soul  se do Prahy  moc těší a svojí  exkluzivní účast  potvrzují  uvedením datumu   monstrózní silvestrovské párty do svého Tour kalendáře. (více info www.siliconesoul.net. www.somarecords.com ).

 
Soutěž o Škodu Fabia RS DJ Dano - Amík s českými předky Systém předprodejů na Silvestr v Celnici Velká soutěž o 20 lístků První informace k New Years FestEve 2003 Popis prostoru Stará Celnice

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016