PARTYINFO

 

ELEKTRA

Datum konání:
06.12.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Afrika Islam (Mr X & Mr Y, USA), Orbith (Bassline), Ladida (Roxy Booking)

 
 
Afrika Islam is back

"Grandmaster Flash was my teacher, Afrika Bambaataa was my father and Ice T. is my brother. That's my family and that's my world."

Po skvělém zážitku, který nám připravil Afrika Islam na letošním Summer Of Love se tento víkend těšte! Však sami víte na co! Tentokrát vymění desetitisícihlavý dav za intimnější klubové prostředí Roxy a Flédy, ve čtvrtek navíc pro všechny zájemce o umění mixingu uvede přednášku o tom všem, co to znamená být DJ jak v praxi tak i v ukázkách. A pozor! Přednáška je ZADARMO!

Tři dny nabitého programu pro Afriku začnou už ve čtvrtek 4.12. odpoledne. Od 14:00 je připraven živý on-line chat na Rave.cz, kde se můžete přímo zeptat na cokoliv, od Zulu Kation po to, jaký je to pocit být mistrem světa v mixování.

Večer od 17:00 začíná v TWM Komplexu v Praze již zmíněný Workshop o mixingu.

Poté Afriku uslyšíte od 23:00 naživo zahrát v Clubmixu na Bonton Radiu Deejay.

V pátek 5.12. se přemístí do Brna, kde navštíví Radio Kiss Hády a večer na něj vyražte do Flédy, supportem mu budou Jerry, Orbith a Josef Sedloň.

V sobotu 6.12. po návratu do Prahy vystoupí ve dvou show: nejprve po 20. hodině na Radiu 1 v Unzipped, poté na Evropě 2 v Dance Extravaganze, kde zahraje také hodinový set. A večer? Jasněže, to už si nás poddá na Elektře v Roxy!

Uvidíme se tam!


Afrika Islam (Rock Steady Crew, Mr. X & Mr. Y, Los Angeles / USA)

Vlastním jménem Charles Andre Glenn a se zajímavým rodokmenem, neboť je 'synem' Kevina Donovana, který do hudební historie vstoupil jako Afrika Bambaata, je jedním z pionýrů hip hopové a electro scény. Koncem 70. tých let se proslavil jako MC frontman Rock Steady Creaw, později spolupracoval s Ice T. na projektu Body Count a na několika společných deskách,  přičemž za singl Afrika Islam feat. Ice T 'Africa Jam' dostal například Grammy... Remixoval například Queen (We Will Rock You a We Are The Champions), Michaela Jacksona (Bad - kde take rapuje v orignálu) či Madonnu (Holiday). Počátkem 90. tých let začal moderovat několik televizních show a měl vlastní pořad na rádiu, ale jeho DJské umění nakonec zvítězilo. Je známý jako DJ Virtuoz a jeho sety jsou opravdickou ukázkou, co všechno se dá s gramofony udělat (ano, na Summer Of Love uvařil gramofony:).

V roce 1996 se potkal s Westbamem a společně vytvořili super úspěšný projekt Mr. X & Mr. Y, díky kterému je Afrika Islam dnes známý především jako electro DJ. My Name Is Techno, Call Me Electro! Znáte je z Mayday, Electric Kingdom a mnoha desek, třeba New World Order nebo Free Me. Na Summer Of Love se všichni mohli přesvědčit, hravě zvládá ja hip hop, tak electro, ale že se zároveň nebrání vůbec ničemu. Na své sólové premiéře právě na tomto festivalu se Afrika konečně představil takový, jaký opravdu je. "Grandmaster Flash was my teacher, Afrika Bambaataa was my father and Ice T. is my brother. That's my family and that's my world." Aktuálně pracuje s Ice T., Chuckem D (Public Enemy), Fleou (RHCP) a několika hosty na comebacku legendy hiphop metalu, Body Count, plánované na rok 2004.
Velmi se mu u nás líbí a proto se rozhodl brzy vrátit. Tři a půl měsíce po SOL03 se Afrika Islam vrací, aby v první prosincový víkend nadzvedl (ze židlí) nejprve 5.12. brněnskou Flédu a poté v sobotu 6.12. Elektru v Roxy, obojí v celonočním elektroklash setu s Orbithem a hosty.

Motto:

"Co to pro mě znamená electro? Pohnout prdelí a jít si pořádně trsnout! Žádný stroje, žádný androidní roboti na drogách, ale pestřejší, groovy hudba. Podle mě techno proměnilo party v setkání androidních robotů, electro vrátilo sex na party. To je pro mě electro!"
Be_Bassline, květen 2003

 
Afrika Islam v Roxy

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Elektra s Afrika Islamem
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016