PARTYINFO

 

OPENING PARTY

Datum konání:
05.12.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - p.m.
DJs:
Tráva & Loutka
morning lounge: DJ Christakimass
Popis:
vstup zdarma
 
 
Klub 3: nový prostor pro underground
V centru Prahy, na místě bývalého kina v Trojické ulici, se nedávno otevřely další dveře pro příznivce klubové scény.
 

V centru Prahy, na místě bývalého kina v Trojické ulici, se nedávno otevřely další dveře pro příznivce klubové scény. Čím je, zhýčkané a unavené širokou možností výběru již metropole nabízí, hodlá dramaturgie Trojky zaujmout?

Jasné místo v programu mají ti, kteří se nevezou v hlavním proudu. Podporujeme subkulturu - její hudbu, divadlo, film, výtvarné umění a další formy, jež mají společné myšlenkové kořeny snad někde v punku sedmdesátých let. Tím mám na mysli nejen určitý způsob vnímání estetiky, ale hlavně jakési podprahové, instinktivní názorové souznění. Sama ráda chodím do klubů, které mají tvář a duši - respekt Akropolis a Roxy - zdá se mi však, že by se do Prahy ještě jeden takový vešel. 

To je tedy ideová stránka věci, teď pojďme k praxi…

Čtvrtky budou patřit reggae, etnické hudbě a spřáteleným soundsystémům. Víkendový program vychází z modelu, že v pátek všichni potřebují zapařit, takže DJs, jednu sobotu v měsíci se na pódiu pravidelně představí produkce německého labelu Raum, jinak samozřejmě počítáme s častými koncerty. Vstupem zdarma na nedělní parties odměňujeme výdrž těch, kteří ještě stále nemají dost.

Prostory klubu, především lounge v prvním patře, by měly sloužit i jiným aktivitám, spolupracujeme například s Nadací Slunečnice, jenž pořádá workshopy, divadelní a hudební představení pro mentálně postižené děti, sympatizujeme také se streetartovou scénou a doufáme, že se nám postupně podaří představit všechny její výraznější talenty.

Underground znamená nezávislost, parties se ale dnes bez sponzorů neobejdou, takže jak se díváš na tuhle stránku věci?

Snažíme se být realisty - spolupráce se systémem je do určité míry nevyhnutelná, minimálně přece musíš dodržovat zákony atp. Ekonomická podpora je důležitá, záleží jen na tom, co je pro klub prioritní: Hodně peněz od monopolní firmy, jejíž úspěch je založen na vykořisťování dětských dělníků někde v Barmě či na kácení deštných pralesů, nebo méně od těch, kteří ti svým logem na letáku ostudu neutrhnou? Zatím preferujeme české sponzory a všechno je v pohodě.  

Na otázky odpovídala produkční Klubu 3, Martina Overstreet.

 

Klub 3 se otvírá v pátek 5. prosince ve 21.00, za účasti Djs Trávy a Loutky, žijících to legend české taneční scény, již oba kvalitou svých setů stále potvrzují, že na špičce stojí právem. Vstup zdarma, končí se až ráno v 6.00!

 


Těžký úděl mentálně postižených dětí, které jsou ve většině případů umístěny ve speciálních ústavech, vedl pracovníky zabývající se touto problematikou v roce 2001 k založení Nadace Slunečnice, jež si vytkla za cíl umožnit těmto dětem žít stejný život jako děti bez handicapu, vynahradit jim plnohodnotný život realizovatelných představ, dosáhnout maximální soběstačnosti a sociálního začlenění do společnosti.

Nadace Slunečnice se neomezuje pouze na materiální pomoc ústavům, ale soustředí se především na řešení problematiky mentálně postižených. Kontakt se zvířaty, pobyty v přírodě, účast na speciálně koncipovaných kulturních a sportovních akcích vytváří pro tyto děti nejen nezapomenutelný zážitek, ale vede i ke zlepšení jejich psychického stavu. Klub 3 je dalším projektem Nadace Slunečnice.

 
Klub Trojka

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016