PARTYINFO

 

ETERNITY - TRANCE EDITION

Datum konání:
18.12.2004 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Laydee Jane, San (NL), Chris Cowie (UK), Rai, Martin Gredner, Hydrophonic
Popis:
start 21:00, konec 07:00
Line-up:
21.00 Rai
23.30 Martin Gredner
01.00 San
03.00 Chris Cowie
04.30 LayDee Jane
06.15 Hydrophonic
07.00 end
 
 
Rozhovor DJ Rai Rozhovor s Martinem Grednerem DJ San LayDee Jane - Biografie
Profil Chrise Cowieho před Eternity
Chris Cowie je nepochybně jedním z nejuznávanějších DJ producentů na taneční scéně, s nepočítaným množstvím tracků na stovkách kompilací všech žánrů, od tech-house setů až po řádně „našlápnuté“ techno kompilace.
 

DJs všech stylů taneční hudby použili jeho tracky ve svých mixech. Od Jeffa Millse, Laurenta Garniera, Danny Tennaglia, Carl Coxe až k Paulu Oakenfoldovi. Rozmanitost a půvab Cowieho hudby jsou zřejmé. Během své kariéry nahrál a vydal kolem 150 desek jednotlivě pod různými pseudonymy a pokračuje v kvalitní produkci u spousty labelů. Rovněž spolupracoval na skladbách se spoustou DJs, což vyvrcholilo vydáním cca 45 releasů umělců jako např. Percy X, Christopher Lawrence, Havana, San a DJ Lucca.

Carl Cox ho označil za „mistra funk techna“. Cowie jednoduše pořád posouvá své možnosti při hraní či práci ve studiu. Není pochyb o tom, že Cowieho schopnost přizpůsobit se nebo se vyvíjet v neustále se měnícím prostředí taneční scény je jednou z jeho silných stránek. Nyní Chris upustil od všech pseudonymů, vystupuje a produkuje pod vlastním jménem a šíří svůj unikátní sound po celém světě. Zahrál si ve všech koutech světa – od Ruska přes Čínu k Austrálii a USA.

Chris Cowie do své práce zahrnul novou technologii. Nedávno přesedlal od hraní z vinylů a final scratche na používání softwaru Ableton live. „Byl jsem unavený jednotvárností hraní z vinylů. Nyní mohu tracky, které hraji, editovat a remixovat, což dává mému setu osobitější sound, a je tedy pro mě i pro publikum unikátní.“

Cowieho dosažených úspěchů je příliš mnoho, než aby se daly všechny zde zmínit. Dvě z jeho sólových alb, „Best Behaviour“ (Chris Cowie) a „Pure“ (Vegas Soul) byly zvoleny nejlepším albem roku v mnoha anglických časopisech. Jeho album „Pure“ se umístilo na 6.místě ze 100 v žebříčku prestižního anglického časopisu Muzik Magazine. Na pozicích před ním se umístili pouze velikáni jako Chemical Brother, Underworld, Leftfield, Daft Punk a Moby. Byl rovněž nominován v prestižním BBC Radio One – Essential Mix roku, a to společně s 5 dalšími top DJs. „Nevyhrál jsem, cenu získali za svůj DJ set Sasha a Darren Emmerson, což je těžko porazitelný tým. Byl jsem šťastný za svou nominaci.“

A co říkají o Cowiem ostatní?

„Bez Chrise Cowieho by můj sound nebyl ani z poloviny tak dobrý, jaký je teď.“ Danny Tenaglia

„Cowie je mistr Funk Techna“ – Carl Cox

„Definitely Funky As Hell“ - Laurent Garnier

„Cowieho album Best Behaviour je čistá klasika.“ – Ministry Of Sound Magazine

 
Eternity 13 - trance edition

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016