PARTYINFO

 

DRAMÍK

Datum konání:
31.01.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Stanzim, Touchwood
Info:
http://www.bukanyr.cz
lukas@bukanyr.cz
Popis:
vstup zdarma
 
 
Dramík
Drum´n´bass na Bukanýru zatím neměl moc prostoru, což jsme se rozhodli tímto změnit. Tento večer by měl býti první vlaštovkou.
 

Drum´n´bass na Bukanýru zatím neměl moc prostoru, což jsme se rozhodli tímto změnit. Tento večer by měl býti první vlaštovkou. Na akci s všeříkajícím názvem Dramík bychom Vás chtěli seznámit s celou řadou známých i méně známých DJs a sound sytémů zabývajících se nejen tímto stylem, ale hodláme zde představit i některé jungleové borce. Tento měsíc to budou zkušení matadoři DJs Touchwood a Stanzim.

Touchwood

Žijíc s hudbou již od narozeni v září roku 1974 (oba rodiče profesionální hudebníci,že i kdybych náhodou chtěl – nebylo tehdy jak se tomu vyhnout, navíc jsem se sám učil už od 4 let na klavír a pak místo toho od 10 na kytaru ;)), teprve při příležitosti podávání přihlášek na střední školu jsem se opravdu rozhodl, že interpretace vážné
hudby není můj šálek kávy, takže se konzervatoř na poslední chvíli nekonala.Nicméně můj vztah k muzice je asi ten nejpevnější, který jsem kdy měl (odhadu do budoucna se tu nechci dopouštět ;)), takže není divu, že jsem se poté, co se mi doma na stole objevilo přibližně v 15 letech Atari ST a německá kopie samohrajky Casio, začal věnovat vlastní produkci.

Vlastně jsem rád, že tehdejší věci nikdo neslyšel (až na pár výjimek... přesto kazety s důkazy dodnes existují ;)). Přesto tohle období znamenalo poměrné usnadnění v pozdější době – naučit se nový SW je mnohem snazší než pochopit základní princip, jak to všechno funguje, a na to bylo dost času :).Poté co jsem si (po vážné hudbě) prošel obdobím folku, hip-hopu a indie kytarovek (v tomto pořadí ;)), jsem se dostal k taneční hudbě, tehdy téměř výhradně zastoupené housem.

DJingu jsem se začal věnovat v roce 1993 coby zaměstnanec klubu Ubiquity (rezidentní DJ mi nechtěl pouštět mé oblíbené desky, ať prej si je pustím sám ;)) – s tím, že mým původním zaměřením byl house, který mě ovšem po čase přestal po hudební stránce uspokojovat, takže se již 6-7 let (přesný datum svojí poslední house akce si už nepamatuji, ani nemám jak dohledat ;)) orientuji – pokud se týká DJingu – téměř striktně na dnb a jungle, protože mi (zatím) poskytuje dostatečný prostor pro kreativitu.Moje sety nejsou jen čistě taneční, snažím se o to, aby byly poslouchatelné a zajímavé i pro normálního (tj. v tomto případě většinou ničím neposilněného ;)) posluchače.

Stanzim

Za život v těsném sepětí s hudbou vděčí především Rádiu 1, kde pracuje od jeho založení v r.1991. Přes industriální elektroniku a manchesterskou kytarovou scénu se dostal k taneční hudbě. "Spouštěcí" d'n'b skladbou pro něj byla Goldieho "Inner City Life", která vedla k pořízení páru techniksů a malého mixpultu bez korekcí v roce 1996.

Dává přednost skladbám s členitou rytmikou různého tempa – od junglu přes breakbeat až k downtempu – a spíš pocitům než tvrzením. Na Rádiu 1 se snaží každou neděli mezi 15. a 19. hodinou plout náladově a eklekticky. Závěrečná hodinka s názvem Air sofa patří hostujícímu DJi, který by měl posluchače v šest vlídně unést a před sedmou je zase v pořádku vrátit do gauče.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016