PARTYINFO

 

PETER GABRIEL

Datum konání:
17.05.2004 - pondělí
Místo konání:
Praha - Aréna HC Sparta Praha
Live:
Peter Gabriel
Info:
http://www.interkoncerts.cz...
 
 
Still Growing Up 2004 Tour
Peterovi Gabrielovi se dostalo světového uznání za jeho práci jako hudebníkovi, spisovateli a tvůrci videoklipů. Na škole založil skupinu Genesis, kterou však opustil v roce 1975. V roce 1980 spojil dohromady skupinu lidí a založil WOMAD - World of Music, Arts & Dance (Svět hudby, umění a tance).
 

Peterovi Gabrielovi se dostalo světového uznání za jeho práci jako hudebníkovi, spisovateli a tvůrci videoklipů. Na škole založil skupinu Genesis, kterou však opustil v roce 1975. V roce 1980 spojil dohromady skupinu lidí a založil WOMAD - World of Music, Arts & Dance (Svět hudby, umění a tance). V sériích mezinárodních festivalů, přináší Womad každým rokem dohromady jak tradiční, tak i moderní hudbu, umění a tanec z každého koutu zeměkoule. Peter v současnosti zastává funkci poradce u Womad.

Krátce po vzniku projektu Womad, Peter vybudoval Real World Studios ve Wiltshire, kde vytvořil ideální prostředí pro nahrávání alb. Zároveň se toto studio stalo "základnou" pro Real World Records, nahrávací společnost která se věnuje nahrávání a propagování rozsáhlé skupiny umělců z celého světa.

Vydal 10 sólových alb a v roce 1986 vyhrál svoji první cenu Grammy se svým sedmým albem ´So´. Jeho videoklipy se staly proslulými - mezi nejúspěšnější patří 'Sledgehammer', který vyhrál anketu časopisu Rolling Stone o 100 nejlepších videoklipů. Práce pro Amnesty International, zahrnující i americké turné "Conspiracy of Hope" a pouť po celé planetě s akcí "Human Rights Now!" jej na jisté období posunula i do politické arény. K dalším aktivitám patřily koncerty na podporu osvobození Nelsona Mandely, na podporu nemocných AIDS, na podporu suchem sužované Afriky, podíl na desce "Big Sun" sdružující umělce proti apartheidu v JAR nebo úvodní skladba "Red Rain" věnovaná na dvojalbum Greenpeace. Uvnitř člověka a muzikanta Gabriela tluče srdce oddané čestnému a upřímnému vyjadřování pocitů, myšlenek a idejí, věřící v humanitu vlastní i ostatních.

Na svém loňském, velice úspěšném turné "Growing Up" zavítal Peter Gabriel do mnoha zemí, bohužel Česká Republika mezi nimi chyběla. Peter se rozhodl toto turné prodloužit i do roku 2004 a mezi potvrzenými evropskými městy je tedy konečně i Praha, kam zavítá poprvé. Půjde o vystoupení, na kterém, se spolu s Peterem podílel slavný divadelní režisér Robert Lepage. Jejich spolupráce začala v roce 1993, při přípravách  'Secret World Tour'. Peter Gabriel představí skladby z celé své kariéry, včetně písní ze svého posledního řadového počinu "UP". Jeho novější materiál jako "Burn You Up, Burm You Down" bude představen na této části turné poprvé. Nebudou chybět největší hity 'Sledgehammer', 'Solsbury Hill', 'Mercy Street' , 'Red Rain' apod. Fanoušci se mohou těšit i na ukázky z poutavého projektu OVO, který Gabriel realizoval v roce 2000. Vystoupení jsou doprovázeny skvělou vizuální show. Vše se odehraje v produkci Peterova týmu, který tvoří kytarista David Rhodes, baskytarista Tony Levin, Richard Evans (kytara mandolína), Gen Lynch (bicí) a Rachel Z (klávesy). Peterova dcera Melanie stane opět se svým otcem na jednom pódiu a podpoří ho svým vokálem.

www.petergabriel.com
www.interkoncerts.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016