PARTYINFO

 

LIVE ELECTRONIC SESSION 2

Datum konání:
30.03.2004 - úterý
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
Fennesz (A), Jan Jelinek (D)
Popis:
start 19:00, vstup 200 CZK (registrací na www.muteme.cz ) / 230 CZK (Ticketpro) / 250 CZK (na místě)
 
 
Na slovíčko s Janem Jelinkem
Fennesz v NOD
Pražský univerzální prostor NOD.Roxy bude po všeobecně velmi kladně hodnocené listopadové Japanese Experimental Live Session opět patřit nejsoučasnější experimentální elektronické hudbě.
 

Pražský univerzální prostor NOD.Roxy bude po všeobecně velmi kladně hodnocené listopadové Japanese Experimental Live Session opět patřit nejsoučasnější experimentální elektronické hudbě. V rámci tohoto speciálně sestaveného večera se v ČR poprvé představí zřejmě nejvýraznější osobnost světa laptopové hudby Rakušan Fennesz a také jeden z nejoriginálnějších tvůrců vzešlých z tzv. clicks’n‘cuts scény Jan Jelinek.

Vídeňský umělec Christian Fennesz se celosvětově prosadil zejména s deskou Endless Summer (Mego 2001), na níž zcela originálním způsobem skloubil laptopové zvukové hrátky s kytarovými melodiemi v jakýsi futuristický pop. Jeho improvizované sety sestávající z živé práce se zvukovými soubory se vyznačují strhující intenzitou, jak koneckonců dosvědčuje i nahrávka jednoho z Fenneszových koncertů, jež pod názvem Live In Japan vyšla loni na britské značce Touch a kterou např. prestižní britský hudební časopis The Wire označil za “nejlepší laptopové live show v hudební historii”.

U stejného labelu Fenneszovi v březnu vychází i jeho napjatě očekávaná novinka Venice, z čehož plyne, že české publikum bude mít jako jedno z prvních vůbec příležitost slyšet Christianův nový materiál v živém provedení. Fenneszovo pražské vystoupení navíc exkluzivně doplní sám šéf labelu Touch Jon Wozencroft, který se postará o jeho vizuální doprovod.

Druhým vystupujícím bude berlínský Jan Jelinek, jehož rodiče – jak jméno napovídá – pocházejí z Čech. I on bude na pódiu živě pracovat se soubory uloženými v laptopu, na rozdíl od Fenneszových zvukových mas však v jeho případě půjde o spíše poklidnější manipulaci s drobnými samply kořeněnými nejrůznějšími formami mikročástečkového digitálního smetí a praskotu.

Na rozdíl od svého tanečního click-houseového alter-ega Farben Jelinek pod vlastním jménem odhaluje svou experimentálnější tvář, kterou bude potlačený dubově zabarvený rytmus podbarvovat zřejmě jen místy.

Akci zahájí zhruba prezentace nejzajímavějších výtvorů z tzv. demoscény (dema = specifické útvary, v nichž se elektronická hudba pojí s vizuálním zpracováním, blízké videoklipům), poté budou následovat vystoupení výše zmíněných umělců a po skončení (22:00) návštěvníky čeká ještě projekce Filmu Chrise Watsona (také z britského labelu Touch) s názvem Weather Report.

Oficiální www stránka koncertu: www.muteme.cz

 
Christian Fennesz Jan Jelinek

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Live.Electronic.Session.2
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016