PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS

Datum konání:
19.03.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Tarmac (Fr), '' Hm...''
Info:
info@palacakropolis.cz
 
 
Euroconnections 2004
Skupinu Tarmac založili v roce 2001 Gaetan Roussel a Arnaud Samuel - členové známé a velmi úspěšné francouzské skupiny Louise Attaque, kteří se rozhodli opustit poměrně jednotvárné vody francouzské rockové scény a soustředit se spíše na hudební experimentování.
 

Tarmac

Skupinu Tarmac založili v roce 2001 Gaetan Roussel a Arnaud Samuel - členové známé a velmi úspěšné francouzské skupiny Louise Attaque, kteří se rozhodli opustit poměrně jednotvárné vody francouzské rockové scény a soustředit se spíše na hudební experimentování. V tomtéž roce jim vychází u labelu Atmosphériques debutové album L´atelier, které je plné svěžích a melodických písniček v duchu nejlepší francouzské šansonové tradice s nápaditými aranžemi a doprovodem převážně akustických nástrojů - housle, klavír, mandolína, perkuse...

V roce 2003 jim vychází u téhož labelu album  Notre Époque, jenž se již nese v mnohem experimentálnějším duchu. Vedle akustických nástrojů se zde objevují také nejrůznější smyčky a samply, které citlivě podtrhují náladu skladeb. Důležitější než nástrojové obsazení je celkový pocit z hudby. Jejich písničky zde oscilují mezi popisným a abstraktním, ať již jde o hudbu nebo o texty. „Dáváme lidem možnost najít si v našich písních to, co se jim líbí, s čím se cítí příjemně – prostě to, co chtějí. Máme snahu spíše pocity přenášet, než vysvětlovat.“ dodávají Tarmac.

www.tarmacmusiconline.com

 

Hm...

Tato pražská kapela vznikla přibližně roku 1994, kdy kytarista skupiny Tata Bojs Marek Doubrava začal hudebně tvořit  společně  s kamarádem Viktorem Ekrtem. První zkoušky „naostro“ následovaly hned vzápětí. Jméno Hm… vymyslel Marek a poprvé bylo uvedeno  10. února 1995 na pozvánkách  třetího koncertu v sále u Piškota na Hanspaulce.

Na konci roku 2000 Marek definitivně odešel z Tata Bojs, aby se naplno  věnoval projektu Hm.. . V té stejné době přibyl do kapely ještě Tomáš Rejholec – bicí a  Filip Nebřenský – zpěv, miniklarinet "chalimeau", basa. Na debutové desce „…to by mohlo být zajímavé“, která vyšla na jaře 2000, hostují např. Milan Cais a Mardoša z Tata Bojs nebo Kateřina Winterová z Ecstasy of Saint Theresa.

www.skupina.hm

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016