PARTYINFO

 

STAROPRAMEN AKROPOLIS TOP

Datum konání:
22.03.2004 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Gluecifer (NOR), The Quill (SWE), Monster Magnet (USA)
Popis:
start 18:30, vstup 550 CZK
 
 
Monster Magnet
Dave Wyndorf (kytarista a zpěvák) zakládal Monster Magnet už jako rock&rollový veterán.
 

Dave Wyndorf (kytarista a zpěvák) zakládal Monster Magnet už jako rock&rollový veterán. Svoje první zkušenosti  získal koncem sedmdesátých let, kdy působil v nepříliš známé punkové kapele Shrapnel. Se zpěvákem Timem Croninem, kytaristou Johnem McBainem, basistou Joe Calandrou a bubeníkem Johnem Cleimanem, poučeni punkem, space rockem i psychadelií, začali společně, pod jménem Monster Magnet, hledat zvuk nové kapely.

Ten měl, a dodnes má, nejblíže k hard rocku na jehož základech stojí košatá stavba plná instrumentálních a zvukových hříček. První album - velice impresivní a zcela originální natočili v roce 1992 pod názvem "Spine of God". Další dvě alba sice nedosáhla úspěšnosti debutu, kapela však na sobě stále pracovala a v roce 1998 se jejich čtvrté album "Powertrip" stalo v USA zlatým.

Úspěch alba a hitu "Space Lord" odstartoval dvouleté (!) světové turné na kterém Monster Magnet hráli na společných podiích s kapelami jako Metallica, Megadeth nebo Aerosmith. Ostatně v té době také poprvé zavítali  do Prahy právě s Metallicou.

V letošním roce vydali výběr svého nejlepšího materiálu a vyrážejí na turné, jehož jedna ze zastávek je i v Praze.
Monster Magnet jsou nejen brilantní instrumentalisté, jak se na jednu z nejvýraznějších amerických alternativních metalových kapel sluší, ale také, a to především, proslulou koncertní kapelou. Je čas nechat se vtáhnout do silového pole jejich magnetu.

Více o kapele na www.monstermagnet.net 

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016