PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS

Datum konání:
05.05.2004 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Lali Puna (D), Dlhe Diely (SK), Xi-Di-Nim (Slnko Records, SK), Alias (Anticon, USA)
Info:
info@palacakropolis.cz
Popis:
start 19:00
 
 
Lali Puna míří do Prahy
Euroconnections
Na první květnovou středu připravila agentura Tamizdat a Goethe-Institut Prag ve spolupráci s Palácem Akropolis v rámci koncertní serie Euroconnections opravdovou lahůdku pro milovníky kytarových písniček načichlých čerstvou elektronikou.
 

Na první květnovou středu připravila agentura Tamizdat a Goethe-Institut Prag ve spolupráci s Palácem Akropolis v rámci koncertní serie Euroconnections opravdovou lahůdku pro milovníky kytarových písniček načichlých čerstvou elektronikou.

Německý soubor Lali Puna, který se v České republice představí vůbec poprvé, tyto dva zdánlivě neslučitelné světy kombinuje velice přesvědčivě. Melancholií provoněná atmosféra indie kytarovek zcela přirozeně přijímá nejmodernější elektronické hrátky a výsledkem je pak nová, dosti specifická odrůda chytrého a podmanivého popu, pro kterou si některá zahraniční média osvojila označení indietronica.

Vůdčí (i když fyzicky poněkud drobnou) osobností skupiny je v Koreji narozená zpěvačka a skladatelka Valerie Trebeljahr, jejíž křehkostí oplývající projev dosahuje mnohdy až omamných kvalit. Její ženskou zasněnost – patrnou v textech (zpívá v angličtině, ale může překvapit i portugalštinou) i v samotném způsobu zpěvu – vyvažuje tvůrčí duch ostříleného Markuse Achera (baskytara a sampler, jinak rovněž člen indie-popových The Notwist a více k jazzu přiklánějícího se projektu Tied & Tickled Trio), který zvuku kapely dodává pestrost a energii.

Zbývajícími členy souboru jsou Christoph Brander (také v Tied & Tickled Trio a Console, bicí) a Christian Heiss (klávesy, sampler). Lali Puna v Praze představí své novinkové - celkově již třetí album -  s názvem Faking The Books, které stejně jako předcházející desky vychází u známé berlínské značky Morr Music (www.morrmusic.com) a které je u nás k dispozici skrze Tamizdat Record Shop (Jindřišská 5, Praha 1, v prostorách Unijazzu). Více o Lali Puna viz níže.

Role předskokanů připadla slovenské skupině Dlhé diely (Šina, Daniel Salontay a Xi-Di-Nim), jejíž osobité písničkářství, které vyšlo na několika deskách vydaných u sympatické bratislavské nezávislé značky Slnko Records (www.slnkorecords.sk), sklízí v českých hudebních médiích pravidelně nadšené ohlasy. Vedle četných koncertů na Slovensku mají Dlhé diely za sebou také úspěšné turné v Polsku.

Jako host dále vystoupí leftfield hiphopový projekt Alias - aka Brendon Whitney, který provází Lali Punu na celém evropském turné. Alias kromě práce s kmenovými producenty labelu Anticon spolupracoval mimo jiné také s Dj Krushem, Sage Francisem či kapelou The Notwist. Více: www.anticon.com

 
Lali Puna Dlhé diely Xi Di Nim

Reporty

 
Euroconnections
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016