PARTYINFO

 

KRAFTWERK TOUR 2004

Datum konání:
22.05.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Lucerna
Live:
Kraftwerk (D)
 
 
Kraftwerk míří do Prahy
Tour De France v České Republice? Roboti místo cyklistů? Ano, Kraftwerk míří do Prahy!
 

Tour De France v České Republice? Roboti místo cyklistů? Ano, Kraftwerk míří do Prahy!

Kraftwerk bezpochyby patří mezi nejosobitější kapely, které se kdy pohybovaly na poli elektronické hudby. Pokud tedy má taneční a elektronická scéna nějaké duchovní otce, pak to mohou být jedině Kraftwerk.
Tři hlavní zdroje inspirace pro tvorbu Kraftwerk jsou: komunikace, technický vývoj a transport.  Svým způsobem vizionáři, kteří se tématem přítomnosti robotů a počítačů v běžném životě zabývali v době, kdy se tyto obory nacházely v plenkách.

Základem Kraftwerk se stala dvojice Ralf Hünter a Florian Schneider, spolužáci z konzervatoře, které během více jak třicetileté existence doplňovala celá řada hudebníků. Časté personální změny vedly k zamaskování tohoto faktu zcela jedinečnou a do té doby nevídanou presentací - Kraftwerk začali vystupovat v kostýmech robotů. Kromě působivé pódiové prezentace a samozřejmě originální hudby byli Kraftwerk zajímaví i svým přístupem k okolí. Absolutně izolováni ve svém studiu Kling Klang se věnovali pouze své tvorbě a informace o svém soukromí vždy pečlivě tajili. Studio Kling Klang, které se nachází v Düsseldorfu dalo vzniknout i vrcholným počinům v historii projektu.

Nejúspěšnější období je u Kraftwerk spojeno s druhou polovinou sedmdesátých let, kdy kapela vydala alba "Trans Europa Express" a "Mensch Maschine", které jsou dnes považovány za to nejlepší, co kdy kapela vytvořila. Na svém kontě mají 11 počinů, z nichž ten poslední vyšel v roce 2003 pod názvem "Tour De France Soundtracks". Motivem je slavný cyklistický závod a opět se nacházíme u jednoho z hlavních zdrojů inspirace - transport. 12 let museli fanoušci čekat na toto nové album, které je typickým zástupcem tvorby Kraftwerk.

V únoru 2004 vyrážejí Kraftwek na světové turné. Do Prahy zavítají v květnu, kdy od jejich poslední zastávky uběhne takřka 12 let. České publikum bude mít jedinečnou příležitost přesvědčit se o kvalitách této nestárnoucí německé formace.

www.interkoncerts.cz                 

www.kraftwerk.com

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Kraftwerk
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016