PARTYINFO

 

KINGDOM

Datum konání:
14.05.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
Ben Sims (Hardgroove/UK), Space DJz (Novamute/UK), Johannes Heil vs MC Marcellus Nealy (Cocoon/Kanzleramt/DE), Van Bass (Globalbeat/AT), Toky (Globalbeat/AT), Jerry (Apokalypsa/Bassline) a Pietro (djpietro.com)
Info:
http://www.kingdom2004.com
Popis:
pavilon G2
plocha 2900 m2, Nexo Sound by Marcel, Hucot present Videomassage by Moire & Vision, Go Go and performance by Molotov Dancer, lightshow a lasershow, Radiance fashion shop, testy extází, Lightstick shop, Rave.cz bar, afterparty v Perpetuu
vstup: 299/349 CZK
 
 
Praktické informace ke Kingdomu
Marcellus Nealy
Přítomnost MCho na party, kde se hraje převážně techno vyvolává často protichůdné reakce (např. viz anketa s českýmí techno DJi).
 

Marcellus NealyPřítomnost MCho na party, kde se hraje převážně techno vyvolává často protichůdné reakce (např. viz anketa s českýmí techno DJi). MC Marcellus Nealy doprovodí svého kamaráda Johannese Heila na party Kingdom, kde se představí v rámci jejich světového turné.

Už když jako malé dítě sledoval při západu slunce krásu i hnus Clevelandského ghetta, ve kterém žil, slýchával Marcellus ve své hlavě hlasy poezie …

Ty hlasy ho na počátku devadesátých let zavedly až do Tokya a tam objevil krásu mluveného slova – v místních pivnicích a kavárnách, kde se scházeli cizinci žijící ve měste. Po pár letech předčítání poezie tím byl Marcellus naprosto pohlcen a už nechtěl dělat nic jiného. A začal hledat lidi, kteří by měli chuť se s ním do těchto experimentů se slovem a hudbou pustit.

Následovala spolupráce s různými DJs z Tokya, kteří hráli deep house, Drum and Bass, Techno, a avant-garde electro. Do jejich setů předčítal poezii.

Brzy nato si mnoho umělců ve městě všimlo Marcellova talentu a stal se žádaným. Takže se jako host začal objevovat na různých akcích a nahrávkách, včetně japonské multi platinové skupiny Dreams Come True.

Zdálo se, že Japoncům to, že jsou verše v angličtině vůbec nevadí. Marcellus jim dával víc než jen slova. Dostávali tu syrovou energii samotné performance. Zkouška na japonské půdě před japonským publikem pro něj byla tím pravým, protože si ověřil to, že na lidi funguje i to, co neslyší ve své rodné řeči a zároveň tomu nerozumí.

Marcellovy performance po celé zemi vyvolaly vzrůstající poptávku po něm. Spolupráce s DJs se rozrostla ina spolupráci se živými kapelami.

Založil skupinu Modernday Soothsayers a zamířil I do jazz funk expressionismu se silným poetickým nábojem. Performancemi v Singapuru a ve všech významných klubech v Tokyu se project dostal zase na jinou úroveň a také k muzikantům. Místo zpívaných melodií tam byla poezie. A kapely začly objevovat něco nového.

Čím víc těch vystoupení měl, tím těžší pro něj bylo si zapamatovat slova. Taky si všiml toho, že zatímco muzikant může částečně improvizovat, tak verše jsou omezeny tou předepsanou verzí. Tak si vymyslel nový styl – improvizovaná poezie.

Brzy nato se Marcellus potkává s legendárním house producentem Royem Davisem Jr. Ten poté co viděl Marcellovu performance s Modernday Soothsayers pouze řekl : “Teď si musíme udělat studio”. Marcellus nahrál s Royem pár tracků, včetně, “Closer to You” a “Water For Thirsty Children”. Se členy Modernday Soothsayers taky vystoupil v Montrealu, spolu s Roy Davisem Jr. a jeho kapelou Soldiers of Universal Love v klubu Soda v rámci Montreal Jazz Festivalu. Tohle vystoupení bylo vedením Jazz Fest organizace zařezeno jako jedna z Top Ten akcí. A Marcellus byl zase o kousek dál.

Brzy nato se Marcellus v klubu Yellow v Tokyu seznámil se známým německým techno producentem Johannesem Heilem. Johannese jeho performance pohltilo a spolupráce se naplno rozjela.

Brzy nato spolu začali spolupracovat na různých projektech. Myšlenka spojení techna a poezie je zase něco úplně nového. Až dosud tu totiž bylo jen techno a mluvené slovní samply, ale nic co by tak úžasně spojilo mluvené slovo s technem.

Johannes a Marcellus nahráli jedno album, které nazvali Universal Truth, byl to komplikovaný project, který použil zakódovanou řeč a hudbu k tomu, aby stimuloval lidi k aktivními přemýšlení. V historii techna to bylo vůbec první úplné spojení techna a veršů. Přesto tento project nebyl nikdy vydán. A&R lidi z různých record labelů si stěžovali, že je to moc hluboké a nutí to lidi přemýšlet až příliš. Pocit, že by taneční hudba neměla být tak obtížná. Rozjeli take druhý projekt nazvaný The World.

Díky elektrolegendě Anthony Rotherovi vydali svůj první singl projektu The World, na Anthonyho labelu Data Punk.

Tahle nahrávka udělala ve světě docela rozruch, včetně Tokya, kde se stala číslem 4 v sales chart nejvlivnějšího japonského music shopu - Technique.

Kromě spolupráce s Johannesem se Marcellus take věnuje novému projektu Zingalamaduni. Ten je spojením s Goro, legendárním tribal hudebníkem z Tokya a Shunsukem, bubeníkem z Tokya, je spojen s akcí Beat.

Myšlenka byla vytvořit základnu pro čistě improvizovanou hudbu. To by dalo poezii maximální svobodu a možnost sdílet myšlenky mezi člověkem, co dělá poezii a tím, kdo dělá hudbu. Jen dva měsíce poté, co se spojili s Zingalamaduni už měli hraní s německou house legendou Ianem Pooleym, NY house legendeou Francois K., a Toshio Matsura, formálně UFO. Spolupracují take s house producentem Koutarou A. na tracích pro jeho nové album.

Marcellus právě pracuje na založení dalšího projektu, který spojí živou hudbu a poezii dohromady.

V současné době je Marcellus na světovém tour spolu s J. Heilem, v jehož rámci zavítají i k nám.

 
Kingdom mění pavilon Line-up Rozhovor s DJem Pietrem Anketa: Techno DJs a Space DJz Anketa: Techno DJs ke Kingdomu Anketa: Techno DJs a Johannes Heil Anketa: Techno DJs a Ben Sims Rozhovor s Martinem Tocháčkem Johannes Heil Rozhovor s Jerrym Space DJz Ben Sims Ben Sims přijede Web k party Kingdom v plném provozu v plném provozu Limitovaná edice nejlevnějších lístků na Kingdom Kdo se podílí na akci Kingdom? Kingdom 2004

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016