PARTYINFO

 

NOC U MERKURA

Datum konání:
23.04.2004 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Žlutý pes
DJs:
Lulu_Rulez, Hech, Mr.Pupitz, Vaant, Doctorr + Bady na bonga
Live:
Transglobal Underground
 
 
Noc u Merkura s Transglobal Underground
Další pokračování večírku pardubického vinylshopu Noc u Merkura je naplánováno na pátek 23. dubna v klubu Žlutý Pes. Jako hosta jsme si pozvali naši oblíbenou kapelu Transglobal Underground.
 

Další pokračování večírku pardubického vinylshopu Noc u Merkura je naplánováno na pátek 23. dubna v klubu Žlutý Pes. Jako hosta jsme si pozvali naši oblíbenou kapelu Transglobal Underground, která dorazí ve složení Mantu Hamid, Tim Whealan, Sheen Makherjee, TUUP a Thollista, známý též jako hráč na perkuse z Asian Dub Foundation.

TGU zahrají v Čechách a na Slovensku čtyři koncerty, které mají představit a zpropagovat jejich nové album Impossible Broadcasting, které vyjde na pulty obchodů v květnu.

Nenechte si tak ujít jejich fůzi všech hudebních stylů v komorním prostředí pardubického Žluťáka.
Jako vždy nebudou chybět Merkuráci: Hech, Mr.Pupitz, Vaant a Doctorr. Na bonga s náma zahraje Bady, který bubnoval v českých Blow.

Reporty z březnové Noci u Merkura a Daen & The Groove Company budou dobrou pozvánkou na jeden z nejlepších koncertů tohoto roku. Report 1report 2

Transglobal Underground

Jednoho dne na počátku 90. let se potkali tři muži v malém mizerném studiu, vyzbrojeni break beatovým albem Simona Harrise, kazetou zpěvů nahraných během dovolené na Tahiti, samplerem a nějakým základním nahrávacím zařízením.

Během několika hodin dali Alex Kasiek, Tax D a Hamid Mantu dohromady to, co se stalo nejprodávanější nahrávkou a kompletně změnilo jejich život. Trio nazvalo nahrávku Temple Head a sami sebe pojmenovali Transglobal Underground. Od té doby se Transglobal Underground stali notoricky známí pro jejich mixování hudebních stylů a rytmů bez jakéhokoliv ohledu na hudební žánry, technologické bariéry nebo smysluplnost.

Single Temple Head se navzdory tomu, že je v pomalém funkovém tempu s klasickými indiánskými rytmy, brazilskými bubínky a kytarovými sóly, stal klubovou hymnou. Chvíli trvalo než se chytil zbytek světa, ale v polovině devadesátých let vytvořil růst ambientních a tranceových stylů hlad po nových nápadech a Transg-Global Underground jich měli spoustu.

Album "Dream of 100 nations", obsahující arabeskové vokály, nepálské chrámové strážce a velké množství raperů a bubeníků, dosáhlo top padesátky a triumfovalo v indies hitparádách. Jejich druhé album International Times se vyšplhalo do top čtyřicítky a dostalo skupinu do Evropy.

Další dvě alba následovala a skupina se hojně věnovala též remixování a produkci alb například jejich bývalé zpěvačce Natasche Atlas. Sestava TGU se mnohokrát obměnila.

Od posleního alba Yes Boss Food Corner se složení kapely ustálilo a jako vždy se Vám dostane spousty originální hudby v kombinacích nevídaných.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016