PARTYINFO

 

DANCE FEST

Datum konání:
26.06.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Letenský Zámeček
DJs:
Diome (Boo-Kings)
Live:
Starfleet – Patrick Bergman, Different D.I.S.C.O., Leverlrise & Chakkiri Norio (Jap.)
Info:
http://www.ivan-sax.com...
Popis:
festival elektronické taneční hudby
 
 
Dance Fest: line up a biografie
Hned dva měsíce od svého prvního setu (podzim 1996) se stal Diome ve svých 17-ti letech residentem tehdy největšího plzeňského klubu Divadlo Pod Lampou. Jako člen dj-teamu le Funk deejays spolu s djs Weasel, Alain Alda, Insane stihnul do dnešní doby nespočet setů po celých Čechách a Moravě, hrál i v irském Dublinu a slovenských městech Žilina a Bratislava.
 

21:00  Dj   Diome  (Boo-Kings)
21:30  Starfleet – Patrick Bergman
22:30  Dj  Diome
23:30  Different  D.I.S.C.O. 
00:30  Dj  Diome
01:30  Leverlrise & Chakkiri Norio (Jap.)
03:00  Konec

DJ Diome/house, nu jazz, breaks/

Hned dva měsíce od svého prvního setu (podzim 1996) se stal Diome ve svých 17-ti letech residentem tehdy největšího plzeňského klubu Divadlo Pod Lampou. Jako člen dj-teamu le Funk deejays spolu s djs Weasel, Alain Alda, Insane stihnul do dnešní doby nespočet setů po celých Čechách a Moravě, hrál i v irském Dublinu a slovenských městech Žilina a Bratislava.

S jedním z nejlepších českých saxofonistů Ivanem Myslikovjanem utvořil projekt Sax'o'Phono. Dnes je členem západočeského bookingu Boo-Kings.Diome si po téměř sedmi letech vystupování vytvořil vlastní, unikátní styl ve znamení inteligentní a harmonické fůze stylů jako jsou house, tech house, deep house, minimal, nu jazz, electro či třeba break beat.

Možná právě proto byl návštěvníky v anketě serveru futurebeat.cz zvolen spolu s jeho kolegou dj Sirkirem jako nejprogresivnější djs loňského roku. V roce 2000 se zúčastnil prestižní Red Bull Music Academy v Irsku, jako jeden ze 60 nejtalentovanějších mladých djs z celého světa, která v pozitivním smyslu nadobro změnila jeho pohled na elektronickou hudbu. Časopis Tripmag ho v roce 2000, po poslechu jeho dema, na svých stránkách nazval deephousovým králem z Plzně.

Patrick Bergman - Starfleet

Počátek projektu se datuje od roku 2301, kdy Patrick Bergman se svým kamarádem a kolegou Jirkou Fouskem dali dohromady živé seskupení s názvem „Starfleet“. Nechali se inspirovat hudbou z počátku 21. století, jejich retro-styl si však i dnes našel své posluchače. Jako většina tvorby z tohoto období není hudba založena na znalosti not, umění hrát na hudebnínástroj či na znalosti kompozice, ale spíše na líbivosti zvuků a rytmiky.

Původním záměrem „Starfleet“ byla studiová tvorba založená na pudové bázi. Hned v prvním roce existence bylo vydáno CD s názvem Because. Nelze neříct, že nebylo neúspěšné, avšak tento ne nepovedený nezdar je neodradil od další tvorby.

Na popud časopisu Bassline se zapojili do meziplanetárního veřejného dění. V holografických simulacích virtuálních her odehráli počitatelný nespočet koncertů. Jmenujme např. Summer of Love 2001, 2002, 2003, AquaPhonic - 2001, 2002, Praha - Roxy, Mecca, N11...
V průběhu následujících let se k seskupení přidali drm. Mífa, mc. Vaant a jako hosté vystupují sax *e1m*, gtr. Zdeněk Ceral, gtr. Petr Bína.

Více se dozvíte na galaktické centrále -  http://www.patrickbergman.com

Different D.I.S.C.O.

Čtyřčlenná kapela vznikla na začátku roku 1998. Tehdy ještě ve složení Míra Sýkora (kytara a později programming), Petr Schejbal (programming), Klára Mašková (zpěv), Alena Fleischhansová (zpěv). Na svém prvním vystoupení v červnu 1998 představili svou směsici hudebních stylů od drum'n'bass přes hip-hop až po ten nejrovnější beat. Od té doby si na své konto připsali další řady úspěšných koncertů a to i v podobě předkapely Ectasy of St.Teresa, Hypnotixu nebo Hooverphonic. V těchto chvílích už se kapela nepyšnila dvojhlasy, nýbrž pouze jedním ženským vokálem Aleny.

Po odchodu Kláry M. natáčí první demo, na kterém jsou dvě nahrávky – později obohacují o tři a na předposlední verzi s názvem Eight Colors je překvapivě 8 věcí, z nichž ve třech, tehdy nejnovějších, hostuje saxofonista Ivan Myslikovjan. V únoru roku 2002 si odehráli s DD poslední koncert Petr Schejbal a Ivan M. na plzeňském výstavišti a do září 2002 zůstali DD v podobě Míra a FuFu. V září loňského roku se kapela vrací k oblíbenému magickému trojúhelníku a to díky baskytaristovi Kopee-T.

V dubnu 2003 dokončují promo-CD s názvem "Com.pote", kde v titulní skladbě hostuje trumpetista František Kučera. Další dva tracky Mad Smile a Give Me Soul vyšly na kompilacích "Planet Dance" a "One Step Behind the Sound, Vol. 4" (GunJah Records).

Od roku 2004 jsou Different D.I.S.C.O. opět v plném počtu a to zásluhou bubeníka Mischuze. Nyní je můžeme nazývat oprávněně „kapelou“, které nechybí ani tradice hostujícího dechového nástroje. Tím je tentokrát flétna v podání  Ayi.

Levelrise

Skupina Levelrise byla založena v roce 2002 v Praze, třemi francouzskými muzikanty:
- Arnaud Fournier, který hrál jako kytarista, basista a zpěvák s mnoha skupinami hrající fusion, blues a rock music ve Francii a v Praze. Od roku 2000 vystupuje také jako DJ Walden a organizuje velmi úspěšné párty v tramvaji „Tram Mix“.

- Maxime Henon hrál ve Francii v několika skupinách hudbu funk a fusion jako na kytarista a  hráč na klávesové nástroje. V Praze je znám jako DJ MAXX a hraje svůj specifický tech house v tanečních klubech a na festivalech. Párty také organizuje a má svůj pravidelný mix v rádiu Kiss.
- Julien Seux hrál a hraje na perkuse a bicí v mnoha skupinách různých stylů. Od roku 1998 produkuje svou vlastní elektronickou hudbu. Je znám také pod jménem Byron
- saxofonista a hráč na Ewi (elektronický dechový nástroj). Muzikant bez žánrových omezení s bohatou hudební a produkční zkušeností, který experimentuje s DJs. Pro hudbu Levelrise přináší svůj jazzový nadhled s melodickými improvizacemi, ale i rytmicko-basové a doprovodné rify právě na Ewi (osmi oktávový rozsah)…

- Od roku 2004 spolupracují se zpěvačkou Bárou Vaculíkovou, která dokáže kouzelně pracovat se svým hlasem jako s hudebním nástrojem a vytvářet tak další „živou“ komunikační dimenzi.
Styl Levelrise je mixem downtempo, tech-house, ethno-house, dub, drum’n‘bass a groovy tunes. Na pódiu je jejich koncert strhujícím zážitkem. Jejich tracky jsou unikátní a originalita jejich hudby láká posluchače k tanci. Více na http://www.ivan-sax.com

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016