PARTYINFO

 

ELEKTRABEL TOUR

Datum konání:
30.04.2004 - pátek
Místo konání:
Jablonec nad Nisou - Street
DJs:
Daho & Ginger (Nula2)
Live:
Elektrabel
 
 
Elektrabel tour 2004 končí v Jablonci nad Nisou a v Praze
Elektrabel Tour 2004
Jablonecký obchod Nula2 připravil pro všechny příznivce inteligentní taneční hudby turné projektu Elektrabel, který budou po celou jeho dobu doprovázet "murder boys" Daho & Ginger.
 

Jablonecký obchod Nula2 připravil pro všechny příznivce inteligentní taneční hudby turné projektu Elektrabel, který budou po celou jeho dobu doprovázet "murder boys" Daho & Ginger.

Tour odstartuje v polovině března a je naplánována až do konce dalšího měsíce, čili dubna. Smyslem celé akce je podpořit inteligentní taneční hudbu a elektroniku, jelikož je stále více ustrkována do pozadí prapodivnými paskvily dnešní zkažené doby a zvráceného vývoje taneční muziky.

Headlinerem turné je vynikající český projekt Elektrabel, jemuž vyšla deska u legendárního a výsostného labelu Axis Jeffa Millse. Vedle Daha s Gingerem turné doplní přední čeští i zahraniční djs. Celá série bude mít osm zastávek a třešničkou na dortu bude hostování v legendárním berlínském klubu Tresor!

Následovat bude několik parties po celé ČR a opomenout nesmím ani další zahraniční vystoupení v maďarské Budapesti na party Deep Space po boku hvězdného Kevina Saundersona z Detroitu. Zanedbatelné však nebudou i ostatní menší akce a klubovky, jako například 1.5. zastávka v pražském klubu Punto Azul, kde se projekt Elektrabel představí se svou minimalistickou a experimentální tvorbou.

Chceme tímto pozvat všechny, kdo milují náročnější a vyspělejsí hudbu, na Elektrabel Tour 2004 a popřát příjemné, kvalitní a neopakovatelné hudební zážitky.
     
Doporučujeme sledovat doprovodné akce, jako například soutěže o desky a trička na stránkách www.techno.cz. Pro úplnnost přikládáme podrobnější biografie projektu Elektrabel  Daha s Gingerem a přehled všech akcí Elektrabel Tour 2004.

Program Elektrabel Tour 2004

19.3.  Turnov - Turn-off 
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Daho & Ginger (NSW/Nula2)
Sarc.o.Fucque, Starks, Květa.K

20.3.  Berlin  - Tresor 
Elektrabel - live (Axis/Block CZ)
Daho & Ginger (NSW/Nula2)
Marc Snow, resident djs

02.4. Břeclav - Block    
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Daho (NSW/Nula2 CZ)
BB Mike (Lunar)
Mike Vega (Břeclav)

09.4. Budapest (HU) - Deep Space
Kevin Saunderson (KMS/Detroit USA)
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Daho (NSW/Nula2 CZ)
Budai (Egoist HU)


23.4. Vrchlabí - Dr. Max  
Valentino Kanzyani (SLO)
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Skipworker (G Productions)
Kaisersoze (jpa)
TeeMike, Prochy


24.4. Pardubice - Most Wanted 5 
CJ Bolland & MC Screen (BE)
Marco Zaffarano (DE)
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Ian Press, Shweppy


30.4. Jablonec - Street bar 
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Daho & Ginger (NSW/Nula2)
resident djs


01.5. Praha - Punto Azul    
Elektrabel-live (Axis/Block CZ)
Monotype (Techno.cz)
Sidecar (Roxy/Praha)

Elektrabel (AXIS, CZ)

Projekt Elektrabel je sice původem z České republiky, avšak ihned na počátku kariéry se mu podařilo proniknout mezi špičku světové technoprodukce.

Jeho počinů si totiž všiml praotec elektronické taneční hudby Jeff Mills a umožnil mu vydat debutovou desku na jednom ze svých labelů přidružených přímo k legendárnímu Axis.
   
Elektrabel a jeho Mission 001 tedy odstartovali tím nejlepším způsobem, jakým jen mohli. Produkce tohoto projektu je silně ovlivněna birminghamskou scénou a jejím charakteristickým zvukem. Inspiraci Elektrabel čerpal v minulosti při častých návštěvách vyhlášemého slovenského Uclubu, který byl právě útočistěm i takových osobností birminghamské scény, jako například Regis, Female, nebo Surgeon.

Osobitý sound projektu Elektrabel tedy stojí především na industriálních smyčkách a minimalistickém pojetí inteligentní taneční hudby.

Daho & Ginger (North Sound Works, Nula2)

Jablonečtí "Murder Boys" Daho a Ginger hrají od roku 1995. Jejich styl se vyznačuje především specifickým zvukem Short-heavy-tonal-techno a precizní, promyšlenou technikou Mixu. Byli prvními průkopníky tohoto stylu u nás v české republice. Daho & Ginger team má rovněž vynikající renomé, co se týče souhry a podání, při hraní ze dvou mixů a čtyř gramofonů.

Oba djs jsou rezidenty pražského klubu Paradox a jeho noci Ultra. Hráli v každém menším i větším klubu v České republice a samozřejmě na celé řadě velkých party a festivalů, jako je Orion Hall,Cosmic Trip, Citadela, Screaming The Truth, Summer Of Love atd.. Rovněž v zahraničí mají svá více, či méně pravidelná angažmá. Sem patří především bratislavský, pro dvojici Daho a Ginger posvátný Uclub, party Boomerang, německý Tresor, Distillery, 8. Mai, nebo festival K2.

V roce 2002 absoluvovali tito dva jedineční djs NSW Tour s neuvěřitelnými sedmnácti zastávkami, po boku jejich vzorů a později přátel, jako je Regis, Female, Surgeon, Makaton, Function, Christian Wunsch, nebo Olga+Jozef.
   
Vedle klasického klubového techna se Daho a Ginger zabývají Intelligent Dance Music a Clicks & Cuts scénou. Jsou majiteli obchodu a distribuce Nula2. Daho dále také recenzentem desek pro časopis Bassline a mnoho i-net serverů. Mezi skutečnými milovníky hudby v ĆR má dvojice Daho a Ginger velmi dobré jméno a renomé. :)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016