PARTYINFO

 

GELLYBOOTY

Datum konání:
01.04.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Delta
Live:
Gellybooty
 
 
Gellybooty
Gellybooty je jedenáctičlenná funky-hiphopová formace z Utrechtu, která má za sebou již řadu vystoupení po celém Holandsku.
 

GellybootyGellybooty je jedenáctičlenná funky-hiphopová formace z Utrechtu, která má za sebou již řadu vystoupení po celém Holandsku. Jejich naprosto autentický jiskrný zvuk je možno zaslechnout na mnoha nahrávkách. Největším zážitkem jsou ale jejich živá vystoupení, při kterých Gellybooty vždy pořádně zatopí pod kotlem!

Z hudby Gellybooty je cítit láska k funky, soulu a hiphopu. Jejich originální zvuk lze poprávu považovat za vývojový krok funky music. Gellybooty se nechávají inspirovat původními funky hrdiny jako Sly Stone a George Clinton, ale také moderním soulem/hiphopem a umělci jako Macy Gray, The Roots a Micheal Franti.

Za posledních několik let vystupovali Gellybooty v mnoha klubech a na festivalech po celém Holandsku, poslední dobou se stále častěji objevují také v rádiových a televizních show.

V září 2002 byli hlavními hvězdami velkolepé akce „Local Hero Tour 2002“, která se konala v několika klubech v rámci partnerské spolupráce mezi Brnem a Utrechtem. Před skvělým brněnským publikem sklidila v klubu Fléda skupina opravdu velký úspěch.

GellybootyV roce 1999 vyšlo Gellybooty debutové CD "Gems". Toto album obsahuje undergroundovou pecku ”t Dak Er Af”, která se stala hitem rádiového vysílání. V roce 2000 byli Gellybooty zařazeni respektovaným holandským hudebním magazínem 'Oor' do Top-Ten nizozemských funky skupin všech dob!

Druhé album "Skin" bylo nahráno ve studiu Gotcha! a vydáno v roce 2002. Tato deska na níž je pět tracků (úvodní singl "Skin" je zde ve dvou verzích) si vysloužila příznivé hodnocení v několika nizozemských hudebních magazínech.

Music Maker: "Na Skin najdete čtyři zbrusu nové klenoty... Gellybooty prostě válí... nemohu se toho nabažit, chci ještě! Gimme some more!"

V roce 2003 vyšel skupině zatím nejnovější singl "Funky lately". Holandský hudební magazín Fret ho okomentoval takto:

"Zpěvák Franky L. má perfektní hlas, který se skvěle hodí k hudbě - chvílemi silný a drsný, jindy jemný až dojemný. Hudba je dokonale uspořádána se smyslem pro dynamiku. Vypadá to, že budu muset brzy zase vyrazit omrknout Gellybooty na živo!"

Gellybooty musíte slyšet! Zasuňte nový singl do věže a otočte volume doprava. Gellybooty jsou zde s nejšťavnatějším funky současnosti!

A jedinečnou příležitost uslyšet Gellybooty naživo máte i vy:

27. března Gogo, Znojmo
28. března Boomerang, Ostrava
30. března Circus, Ústí nad Labem
31. března 603 Club, Zlín
1. dubna Delta, Praha
2. dubna Fléda, Brno

Skupina vystoupí za podpory spřátelených českých skupin a DJ´s, například Radium.NFO, Lesní Zvěř, DJ DL, DJ Soja  a dalších.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016