PARTYINFO

 

NINJA TUNE IN TOWN - SOLIDSTEEL CLUB NIGHT

Datum konání:
30.04.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
DK (Ninja tune, CAN), Food - Strictly Kev (Ninja tune, UK) + guest
 
 
Line up
Solidsteel Night
Ninja Tune DJs přijedou na poslední dubnový pátek do Radosti FX. Toto vydavatelství si posluchačskou přízeň získalo díky tomu, že pod sebou sdružuje svéráznou skupinu lidí, kteří tvoří originální a velice kvalitní hudbu.
 

Ninja Tune je label, který snad ani nemusím nikomu představovat. Toto vydavatelství si posluchačskou přízeň získalo díky tomu, že pod sebou sdružuje svéráznou skupinu lidí, kteří tvoří originální a velice kvalitní hudbu. A to bez výjimky.

Avšak pro ty neznalé, kterým toto jméno nic neříká, přidám pár slov o tomto legendárním labelu a DJ´s, kteří ho přijedou reprezentovat živým vystoupením do Radosti FX, v rámci rezidentní noci s názvem Solidsteel night. Toto pojmenování patří v prvé řadě britské rádio show, která běží pod režií Ninja tune, konkrétně promotérů z Coldcut a DJ Food.

Vysílání probíhá pravidelně na britském Kiss FM rádiu již od roku 1988, nyní je přenášeno i na BBC London a do více než 30ti zemí světa.

Žánrově se projekty, DJové, kapely, apod. pod NT pohybují ve vodách zvláštního hip_hopu, acid jazzu, chilloutu, funku a různých dalších stylů.

Mezi stájové koně Ninja Tune patří jména jako Coldcut, DJ Vadim, Kid Koala a třeba právě také DJ Food, vícečlenná skupinka umělců,  kteří vydali mixovanou kompilaci Now, Listen!, představující  právě rezidenty ninjovské noci v Radosti FX. A zrovna o takový umělecký zážitek bude v Radosti postaráno.


DJ Food, pod jejímž názvem se skrývají taková jména britské taneční scény jako jsou Patrick Carpenter a Kevin Foakes nebo Matt Black a Jonathan Moore, kteří kromě několika hudebních formací (nejznámější alter ego je Coldcut) založili elitní nezávislé, již zmiňované vydavatelství Ninja Tune, které se stalo útočištěm pro mnohé zvukové experimentátory na poli downtempo taneční hudby.

DJ, který přijede reprezentovat DJ Food bude Strictly Kev (Kevin Foakes). Tento člen DJ Food se vyhoupl ze stínu a po letité spolupráci s Coldcut a Solid Steel Radio Show vydává právě zmiňované CD. Spolupráci na tomto CD si připisuje i DJ DK (Darren Knott).

DK, který mistrně míchá skladby laděné především do hip_hopu, a jazzu, ale také do latina, drum’n’bassu, funku, ambientu a dalších stylů. Každá skladba je svébytná nálada trvající od několika desítek sekund až po dlouhé minuty.

I když jde o výběr klubových nahrávek je acid jazz stejně tak dobré poslouchat v klidu doma a vyrovnaná dramaturgie výběru (se zrychlující se bpm, která těsně před koncem zase o něco ubere) by mohla být příkladem pro ostatní tvůrce taneční hudby, kteří nedokáží jít nad rámec jednoho samostatného kvalitního tracku.

Závěrem snad jen, že o rozjezd celého večera se postará special guest, který tak dostane příchozí na tu správnou teplotu a pak už jen paaaaaaaaaartyyyyyyyyy……………..

O podporu hudebního zážitku se postará VJ  a světelná show. Každopádně byste si tuhle akcičku neměli nechat ujít. Předprodej vstupenek bude probíhat v kanceláři Radosti FX.

 

 

Reporty

 
Solid Steel Session
 

Fotoreporty

 
Pav
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016