PARTYINFO

 

OPEN CENTURY BEATS FEST

Datum konání:
09.04.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Gardenzitty sond system, Liquid A (Pro Sound System), Five vs. Azren (Questablists), Kaisersoze (G productions), Lucas (Roxy Booking), Raidem (DJ Champ 2002 winner), Mary Love (Black Market), Astral Moveo (Hedonix), Pet Crusty (CZM)
MCs: Dr. Kary, Vaant (U Merkura), Adrenalin (Unity)
Live Jam: Ivan M. (Depo9), Lucas Ross (Face2Face), Joe Harper (Létající Koberec), Pavel D. (Unity), Andy_Warhol (mydriaza.org) + hosté
Popis:
videoprojekce by phase, vstup 100/130 CZK
 
 
Open Century Beats jam dnes večer Open Century Beats bus Mini rozhovor
Rozhovor s Lucasem Rossem
Přinášíme vám rozhovor s kytaristou projektu Face2Face, který vystoupí 9.4. na Flede v live jamu na akci Open Century Beats.
 

Přinášíme vám rozhovor s kytaristou projektu Face2Face, který vystoupí 9.4. na Flede v live jamu na akci Open Century Beats.

Ahoj. Jake se daří?

No mám se velmi dobře! Mají mi dovést domácí pálenku z moravy a samozřejmě se těšim na Open Century Beats na Flédě, kde to bude fajn :)

No tak to se ti nedivim,) Ty hraješ nyní s Face2Face na kytaru. Co předcházelo tvé kytarové současnosti?

LR: Hraju asi od 17 let na el. kytaru a od 20 let jsem začal hrát i na basu, která mě začala také hodně bavit. Zakládal jsem artrockovou kapelu Votchi, v ktere již nepůsobím a nyní hraju kromě F2F také v kapele Manu Propria (alternativní rock) a TU BORDEL!(punk). O tuto kapelu se také starám. Chvíli jsem působil v Bass Beastech, kde jsem hrál živě na basu.

Hraješ tedy jak na basovku, tak i na elektrickou kytaru. Jaké další efekty a mašinky používáš a co máš za nástroje?

Drtim Zooma 3000, který ma spoustu programovatelných efektů a externí kvákadlo ZOOM RP01. To bohatě stačí .Dále vlastním černobílou sedmistrunnou kytaru dělanou na zakázku - Fender Stratocaster a basu Musicman, čtyřstrunnou. Basu pokud mozno neefektuju. Hraju pouze pres direct box primo do mixu.

Pro lidi, kteri se mene orientuji v kytarach, co je to kvákadlo? ,)))

Kvákadlo moduluje signal pomocí pedálu, který ovládam nohou.

Dost často i jamuješ s mnohými dji. S jakými, a do jakého hudebního stylu se ti hraje nejlépe?

No to víš vid,) Momentalne nejčasteji hraju s Blonďákem (dj Blond, pozn.red.) a s Krasťákem (dj Pet Crusty, pozn.red.). Ale hrál jsem i se spoustou jiných djs. Co se týče stylu nejlépe mi vyhovuje minimalistický tech-house. Viva Terry Francis! Rád si ovšem zahraju i do breakbeatu, techna..

Máš nějaký sen kytaristy, aneb chtěl by sis vyzkoušet s kytarou neco, co jsis ješte nevyzkoušel?

Poskladat dobré muzikanty k žive dnb kapele. A s brachou konečne nahrát ten country demáč.

Tak se snad brzy nečeho dočkáme. S Face2Face hrajete již 2 rokem. Kde se ti hrálo nejlépe?

Akropole, divadelní bar. Sice tam neni nejlepší zvuk, ale je tam nejlepší atmosféra, spousta známejch a unikátní kalby až do rána. Také nesmim ale zapomenout na krumlovskej M-Club to je opravdu nářez.

Jak často máte s Face 2Face hraní?

Tak 2krát až 3krát do mesíce... jak kdy.

Co máš za plány v nejbližší budoucnosti ty a co Face2Face?

Spolupodílím se a spoluvytvářím hudební festival na pražské hostivařské přehradě, který se jmenuje Hajdula a kona se každý rok na čáry. Vystoupí například -123minut, Švihadlo... Budeme tam hrat i my - Manu Propria. ZUPR! ZUPR! Co se tyce Face2Face, zpracováváme live demo z našeho vystoupení v Mrtve Vrane.

Máš rád zeleninu a papáš ledňáčka?

Máš rád Majora Zemana a čteš Bibli?

,) Tak zase vážně.

9.4 te čeká hraní na Flédě, na oblíbené Open Century Beats, jejíž základ jsi společně s Petem Crustym a Pavlem D. (Unity) dal dohromady. Jak se těšíš na tento mnohohožánrový jam djs, instrumentalistu a mcs?

Bude to paráda. Já mam akce mimo Prahu rád. Jiní lidé, jiné publikum. Většinou na neobvyklé věci, což Open Century Beats rozhodne je, reagují skvěle, protože nejsou tak rozmazlený.

Jak probíha tento live jam z pohledu instrumentalisty?

Základ je dj, který hraje z desek podklad do ktereho muzikanti a MC volne hraji.Živý muzikant je na párty jako třešnička na dortu, který ji oživí, ale nesmí se to přehánět. Je lepší když se hraje třeba minutove sólo na trubku, než kdyz se hraje pul hodinové. Pak uz to začne vadit a dj tam ani nemusí bejt a muze se rovnou z toho udelat koncert. Koncept taneční párty musí být zachovaný. Muzikanti se na podiu střidají podle svého hudebního citu a uvažení. Zároveň si myslím, že tímto směrem se taneční scéna zajimavě posouvá dál.

Máš s hudebníky, kteří vystoupí 9.4. na Flédě nějaké zkoušky?

Žádne zkoušky nemáme. Jak uz jsem se zminil, jedna se ciste o improvizaci. Ani by nebylo mozne se spolecne sejít se vsemi vystupujícícmi, narvat je do jedné zkušebny a začít zkoušet. ...takže nic takového.

Na čí vystoupení na Open Century Beats se těšíš nejvíc?

Celkem zvědavej jsem na Gardenzitty s MC Dr. Kary, které jsem dlouho neslyšel a jeden čas mě dost bavili. Dobra pecka bude take sago Ivana Myslikovjana, to je opravdu profík.

Mě to presto nedá. Na čí set se chystáš takříkajíc vlítnout? ,)

Kaisersoze:)

Závěrečná otázka. Máš nějaký přehled svých vystoupení na webu?

Jasně.Na stránkách face2face.cz najdeš termíny jak našeho společného hraní s projektem, tak mého samostatného.

Diky ti moc Lukáši za rozhovor a ať ti to hraje,)

Dík a čau.

 
Open Century Beats

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016