PARTYINFO

 

BREAK4BEATS

Datum konání:
15.05.2004 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
LTJ Bukem (GLO, UK), Skywalker, Skiver J, Cashmeer, Sayco, Ghonzales
MCs: Conrad (GLO, UK), Sister Zulu
Info:
http://www.levelb.cz
info@levelb.cz
Popis:
vstup 320/350/380 CZK
 
 
B4Twilight
LTJ Bukem
LTJ Bukem, který už tuto sobotu hraje s MC Conradem v Brně, u nás není poprvé a zřejmě ani naposledy.
 

LTJ BukemLTJ Bukem, který už tuto sobotu hraje s MC Conradem v Brně, u nás není poprvé a zřejmě ani naposledy. Otřelou nálepku „živoucí legenda“ si zaslouží více než Karel Gott a na rozdíl od „filmové hvězdy“ Goldieho zůstává tenhle fotr drum’n’bassu stále aktivní.

Fotr je lotr

Jak se rodí legendy? Tahle se zrodila vcelku nenápadně. Danny Williamson, velký fanoušek rare groovu a jazzu s klasickým hudebním vzděláním na piano, se v polovině osmdesátých let nechal okouzlit už tehdy slibně rozparáděnou klubovou scénou. Současně s DJingem se ale věnoval také své amatérské kapele, budoucnost „inteligentního“ drum’n’bassu tedy chvíli mohla být na vážkách.

LTJ BukemKariéra DJe ale zvítězila, možná s tím měl co do činění fakt, že jako DJ může Bukem dodnes noc co noc osahávat plastik. V roce ’90 Bukemovi vyšla skladba Logica Progression a kult se začal pomalu ale jistě rýsovat. Se vznikem a rychlým rozvojem drum’n’bassu coby nového žánru taneční hudby v první polovině devadesátých let vznikl i jeho subžánr – atmosferický intelligent drum’n’bass.

LTJ BukemNení náhodou, že dnes mají jméno LTJ Bukem a slova intelligent drum’n’bass téměř synonymický význam. Ve správnou chvíli (na začátku 90. let) Bukem nelenil a založil vlastní vydavatelství Good Looking. Hned jedna z prvních skladeb byla přelomová. Demons Theme mu zajistila nehynoucí slávu a věčné místo v srdcích mnoha posluchačů elektronické muziky.

Ke Good Looking Bukem postupně přidal další dva labely – Looking Good a Good Cooking. Mistr, můžeme ho tak s čistým svědomým nazývat, dodnes pilně připravuje dvě řady kompilací Progression Session a Earth (Earth 7 nedávno vyšla). A stále se najde dost lidí, kteří jsou ochotni tyto kompilace považovat za to nejlepší, co dnes vychází.

LTJ Bukem stvořil impérium obrovských rozměrů. Krom výše zmíněných tří labelů a dvou kompilačních řad zahrnuje také armádu producentů. Nechybí mezi nimi ani talentovaný Australan Greg Packer, jehož hvězda dnes stoupá vzhůru právě díky Bukemovi.

 „Grega znám už deset let a vždy jsme spolu byli v kontaktu. Respektuju jej nejen jako dobrého muzikanta, ale i jako osobnost,“ zasnil se Bukem v rozhovoru pro webové stránky Tekno Scope. „Je posedlý tím, dělat věci správně a nebojí se tvrdě na tom pracovat.“

Stejná slova chvály měl Bukem dost možná i pro dalšího, tentokrát bývalého, svěřence Blama. Blame se však před časem trhnul a z Good Looking Organisation nadobro odešel. Nelíbilo se mu, že Bukem svůj svět takřka úplně izoloval od mnohovrstevnaté drum’n’bassové scény.

LTJ Bukem & MC ConradNásledkem této izolace byl lehký pokles kvality produkce labelu i zdánlivá „komercionalizace“ intelligent drum’n’bassu. A v neposlední řadě: Bukemovo velmi dlouho očekávané debutové album Journey Inwards (2000) pravděpodobně nesklidilo takový aplaus, jaký by si zasloužilo. Je ovšem čistě věcí čtenáře, jak si Bukemovo počínání přebere.

Tak jako tak, vystoupení LTJ Bukema jsou stále malou událostí. Zvlášť pokud ho doprovází dvorní MC Conrad, mnohými považovaný za nejlepšího MC, který kdy vzal do ruky mikrofon. „MCs většinou neberou ohled na to, co se kolem nich zrovna děje. Myslím, že Conrad to naopak dělá a vždy dělal. A to je důvod, proč se mi moc líbí jeho styl,“ uzavírá Bukem. Přesvědčit se budeme moci tento sobotu 15. května v brněnské Flédě.

www.glo.uk.com

 
Videomassage na Break4Beats 8 dní do Break4beats Lístky na Break4Beats Break4Beats info Break4beats DJs BREAK4BEATS s oblíbenou dnb dvojkou Break4Beats

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016