PARTYINFO

 

LASHED

Datum konání:
23.04.2004 - pátek
Místo konání:
Benešov - KC Karlov
DJs:
Lashed Arena: Lisa Lashes (UK), Michael Burian (JPA), Laydee Jane (CH), Elite (JPA)
Rainbow Floor: Nika77 (techno.cz), Pavel Krejdl (techno.cz), Kaisersoze (JPA), Spyro (JPA), IM Cyber
Red Floor: Michaela Salačová, Lucas, Marek Řeřicha, Milan Kroužil
Popis:
start 21:00, vstup 200/280 CZK
 
 
Line-up Rozhovor s Lisou Lashes Lisa Lashes
Hard house vs. techno vs. DJs
Hard house, znamý také pod pojmem pumping house, znamená pestrou škálu hudby zachycující od progressivu, trancu a techna až po vocal “beaty” house a Nu-NRG od každého trochu toho nejlepšího.
 

Co je hard house?

Hard house, znamý také pod pojmem pumping house, znamená pestrou škálu hudby zachycující od progressivu, trancu a techna až po vocal “beaty” house a Nu-NRG od každého trochu toho nejlepšího. Výsledkem jsou rychlé a našláplé, hard houseové pecky, které můžou být v jakékoliv formě taneční hudby, ale základem bude vždy tvrdý taneční beat - výsledek bude jako celek pokaždé překypovat energií.

Co je techno?

Techno ve své podstatě vzniklo prostřednictvím přirozené evoluce detroitského houseu. Užívá většinou čistě elektronických a syntetických zvuků, které podporují syrové beaty a perkuse za velmi vysoké rychlosti BPM. Od doby jeho vzniku bylo ovlivněno především zvukem německých Kraftwerk a dalšími rannými projekty. Dnes existuje v mnoha rozmanitých podobách, a je dost složité jeho spektrum přesně vymezit.

 

Co si o stylu hard house myslí a co o něm ví někteří z djs, kteří na Lashed 23.4. zahrají:

Michael Burian
 
Hard house tak nějak proběhl okolo mě aniž by mě nějak zvláště zaujal. Slyšel jsem ale set Fegieho na BBC Radio one a jeho show byla celkem fajn.

V Anglii má Hard house veliké publikum a žádný velký festival se tam bez Hard house podia neobejde. Lisa Lashes je opravdová Hard Housova Star.

Kaisersoze
 

S hard house music moc do styku nepříjdu, anebo o tom v mnoha případech ani nevím. Nevím, kde začínají a končí žánrové hranice hard house, abych pravdu řekl, asi bych hard house skladbu v house setu nepoznal, taky už mi z těch škatulek jde hlava kolem.

Z časáků vím, že se hard house music věnoval třeba Tony De Vit a že jednou z nejvýraznějších osobností téhle scény je Lisa Pin-Up a právě Lisa Lashes, která se objeví na v KC Karlov 23.04.2004, takže se tam alespoň konečně dozvím, co to vlastně ten hard house je.

Nika 77

hard house neposloucham a ani se v nem prilis neorientuju

E-lite
 
Upřímně řečeno, neměla jsem příležitost si nějaký názor utvořit.
Z toho mála co jsem slyšela, bych řekla, že je to spojení prvků techna, trancu a housu.

Michaela Salačová
 
Hard house je styl, který mě zajímá, neměla jsem doposud možnost, dozvědět se o tomto stylu více. Jsem sama zvědavá na vystoupení Lisy Lashes. Mám moc ráda drsnou a tvrdší hudbu. Dle mého názoru je hard house styl, který má u nás teprve svoji budoucnost, není ještě tak moc rozšířený. Sama s hard housem zkušenosti zatím nemám...

Spyro
 
Moc dobře se na něj kalí. :) Doporučuju!!!
Hard rychlý beaty!!! Co dodat? Czechtek hadr. :)

 
Lashed Lashed in Facts Předprodeje zahájeny Lisa Lashes na KC Karlov

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016