PARTYINFO

 

UNITED ISLANDS

Datum konání:
30.04.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Loděnice Libeňský ostrov
DJs:
Lee Burridge (Excession/UK), Michael Burian (JPA), E-lite (JPA), Motka (Maxibooking.sk), Yannick
Info:
http://www.unitedislands.cz...
 
 
Lee Burridge (Excession/UK)
Píše se rok 1985 na idilickém britském venkově a mladý Lee Burridge se právě rozhoduje o své budoucí Djské kariéře. Zatím hraje na narozeninách, svatbách a někdy i pohřbech. :) Naštěští se brzy rozhoduje, že hudba které se chce naplno věnovat je z poněkud jiného soudku, právě taková, jakou slýchá na acid house parties, které pravidelně navštěvuje. Lee tedy zhodnotil situaci a rozhodl se přestěhovat z domovského Dorsetu až do Hong Kongu.
 

Píše se rok 1985 na idilickém britském venkově a mladý Lee Burridge se právě rozhoduje o své budoucí Djské kariéře. Zatím hraje na narozeninách, svatbách a někdy i pohřbech. :)  Naštěští se brzy rozhoduje, že hudba které se chce naplno věnovat je z poněkud jiného soudku, právě taková, jakou slýchá na acid house parties, které pravidelně navštěvuje. Lee tedy zhodnotil situaci a rozhodl se přestěhovat z domovského Dorsetu až do Hong Kongu.

Lee se pustil s chutí do práce a party, na které zval nejznámější světové DJs daly základ dnes již vyhlášené hongkongské taneční scéně. Nebyla to celou dobu pouze zábava a legrace, ale za 6 let usilovné práce se Lee a jeho přátelé rozhodně nemusí stydět. V tomto období také často navštěvoval Thaisko, kde má s přáteli na svědomí zavedení house music na legendárních párties "Full Moon".

2 Djové kteří se stali hosty jeho parties, Sasha a Craid Richards, založili později projekt s názvem Tyrant a v roce 1998 přemluvili Lee Burridge, aby se přestěhoval zpět do Anglie a připojil se k nim v Tyrant Soundsystem.

Pod značkou Tyrant vydali Lee a Craig záhy 2 complilace, a obě se staly velmi populárními mezi clubbery a DJs. Při poslechu zjistíte s jakým hudebním rozsahem máte tu čest, tracky se pohybují od progressive přes techno grooves, deep house až po breakz. Pete Tong, jedna z největších britských hvězd a moderátor BBC Radio 1 Essential mix první kompilaci nazval svým "albem roku".

Stejně jako jeho alba je sound Lee Burridge rozmanitý a unikátní. Je jedno jestli hraje na rozjezd party nebo v hlavním čase, vždy najde ten správný zvuk, na který všichni čekají. Přesvědčit se o tom mohli clubbeři po celém světě, od Anglie po Rumunsko, od Ameriky až po Asii. Lee Burridge se stal světovou senzací. V roce 2002 ho fanoušci zvolili na 10 pozici v prestižním DJ Mag TOP 100.

Tak tady to máte, přehled 18 let věnovaných hudbě a DJingu. Ale i kdyby jste všechno zapoměli, pamatujte si jedno. Lee Burridge vždy ze sebe vydá to nejlepší, dokáže přečíst náladu davu, jako nikdo jiný a hraje desky vás prostě dostanou! 

Lee Burridge diskografie:

Alba:
Metropolis - mixed by Lee Burridge
Deeper Shades - mixed by Lee Burridge (Hooj)
Tyrant - mixed by Lee Burridge and Craig Richards (Distinctive)
Global Underground Nu:Breed - mixed by Lee Burridge (Boxed)
Tyrant 2 - mixed by Lee Burridge and Craig Richards (Fabric)
24/7 - complied and mixed by Lee Burridge (Boxed)

Produkce:
Maladjusted (Fire)
Lost And Found EP (Fire)
Do You Smoke Pot? (CDR) with Andy Page
Why Are The Pretty Ones Always Insane (CDR) with Andy Page
I Love You, It's Not The Drugs (CDR) with Andy Page
Bongodzila (CDR) with Andy Page
Wake Up, Wake Up… It's Time To Take Your Sleeping Pill (CDR) with Andy Page

Remixy:
U.N.K.L.E - Eye For An Eye (CDR) Tyrant Remix

 
United Islands - finální line-up a poslední informace
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016