PARTYINFO

 

HIP HOP FOUNDATION # 26

Datum konání:
14.05.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
Freaky Jezus & Cossiga, Opia, Mates, Ghet 22, Mystifik
Live:
ZW Cirkus (ex-Zlomenej Waz, Brno)
Popis:
start 19:30
 
 
Hip Hop Foundation
Hip Hop Foundation si po svém v pořadí již pátém finálovém díle potřeboval vybrat oddechový čas, aby si rozmyslel, co se sebou dále.
 

ZW CirkusHip Hop Foundation si po svém v pořadí již pátém finálovém díle potřeboval vybrat oddechový čas, aby si rozmyslel, co se sebou dále. Na jednu stranu je objektivně nejzajímavější pravidelnou akcí, jež nemá konkurenci a s kompletním spektrem hiphopových battlů a dvěma koncerty v podstatě nemá, co do svého spektra přidávat. Na stranu druhou bylo cítit, že i dobrého se člověk, hiphopera nevyjímaje, přejí, a že je potřeba vymyslet nové způsoby, jak akci nenechat stagnovat a kam ji naopak nechat dále vyvíjet.
 
Měsíční čekání a vymýšlení je u konce. Zásadní sáhnutí do battle schématu by asi bylo vždy jen k horšímu. Program „speciálů“ s velkým beatbox battlem jednou, velkým freestyle battlem podruhé atd by byl jen na úkor pestrosti, proto tahle část večera zůstala zachována, stejně jako pravidlo, že vítěz battlu postupuje do finálového Foundationu, konajícího se každé páté pokračování. Novinka tedy není ve výměně nebo přidání na něčí úkor, ale v přidání. Novinky jsou showcasy, snažící se přinést věci ne tak časté, nebo ještě lépe dosud nevyzkoušené.

První z nich je Beatboxová performance „Message From Hell“ od Freaky Jezuse a Cossigy, kluků, kteří to od beatbox battlů dotáhli až do divadla (dnes pravidelně působí v Divadle Archa v Praze) a druhou „Speciální „beatová“ performance“ od DJ Opii a jeho kámoše Matese. Beat cuty prvního jmenovaného podle mého názoru nemají v Čechách obdoby, vždy mě zajímalo, jak by vyznělo poměření sil takto skládaných býtů s bubnováním klasického bubeníka. Výsledkem takového jamování se necháme v Akropoli překvapit.
 
Zbytek tradičně stavěného programu máte níže. Za vyzdvihnutí jistě stojí zajímavá účast Scissála, MCho skupiny Naše Věc, jehož by v beatbox battlu čekal asi málokdo. Stejně jako československý freestyle battle mezi domácím, dosud neporaženým šampionem Tafrobem a Slovenským tornádem jménem Kaidžas, kterého doporučil sám Rytmus z Kontrafaktu.
 
Hip Hop Foundation # 26, znamená známou akci tak, jak ji ještě neznáte. Znamená to, že se HHF vydává na next level a vy jste srdečně zváni ho přijít tento pátek 14. května následovat.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016