PARTYINFO

 

GATE

Datum konání:
24.04.2004 - sobota
Místo konání:
Teplice - Palm Beach
DJs:
LayDee Jane, Petr Holman (Moonlight Prod.), Michal Jirák, De Luks
Info:
http://www.petrholman.cz
djholmi@atlas.cz
Popis:
vstup 150 CZK
 
 
Last info a line-up Michal Jirák na Gate zahraje live!
Rozhovor s LayDee Jane
Už tento pátek zahraje tato stále populárnější švýcarská djane českého původu na party Lashed v Benešově a v sobotu pak na trance party Gate v Teplicích. Dj Petr Holman jí položil pár otázek týkajících se mimo jiné jejího stylu hraní a toho, co připravuje na obě zmíněné party.
 

LayDee Jane Čau Lucko, tak „dlouho“ jsme se neviděli, co je u tebe nového?

No tak za měsíc se toho zase až tak moc stihnout nedá, ale zahrála jsem si na skvělých akcích s Holanďany jako Cor Fijneman nebo Randy Katana a taky se moje sety začaly hrát na různých rádiích v Evropě. Ale spíše teď mám různá jednání s labely, producenty, agenturami a podobně, tak uvidíme, co z toho vzejde.

Jak vlastně hrají Cor F. nebo R. Katana? Zaznamenala jsi nějaký posun ve vývoji trance?

Tak sety Cor F. jsou běžně ke stažení na netu. A protože si občas nějaký ten set poslechnu, tak jsem věděla, co můžu od Cora očekávat. A nezklamal. Začal to poměrně zlehka  pohodovým upliftingem a postupně přecházel na tech-trance. Randy je něco jiného.

Jeho produkce patří mezi moje nejoblíbenější, ale živě jsem ho slyšela poprvé v životě a můžu říct, že to byl asi nejlepší set, co jsem zatím kdy slyšela!  V jeho setu převládal  z devadesáti procent tech-trance, který prokládal, jak upliftingem, tak i klasickým technem. Neuvěřitelná kombinace, ale co on tam udělal s lidma, to se nedá slovy popsat!

LayDee Jane Když jsme u toho tech-tranceu, jak je to vlastně teď s tvým hudebním stylem? Zdá se mi, že tech-trance hraješ stále raději.

Někteří si mě zřejmě zařadili do kategorie upliftingových dýdžejů, ale to je velký omyl. Mě se líbí více druhů trance. Ráda hraju právě zmíněný tech-trance, ale i uplifting, občas i progressive a nevadí mi v tom třeba trochu tribal nebo jiné prvky. Jedním slovem bych to nazvala „groove-trance“. Myslím, že svůj styl jsem nijak extrémně nezměnila. Ale stejně tak jako se vyvíjí hudba, tak se přirozeně vyvíjím i já.

Nebojím se experimentovat, a proto zkouším různé kombinace, ale stále v rámci jednoho hudebního stylu a tím byl a zůstává stále trance. Podle reakcí na českých internetových fórech z toho není pár lidí zrovna dvakrát nadšených, ale reakce na samotných parties jsou všude výborné a to je pro mě směrodatné.

A co chystáš tento víkend do Benešova a na Gate v Teplicích?

Do Benešova chystám spíše ten „groove-trance“ a na Palm Beach do Teplic zase pro změnu spíše ty melodické skladby. Ale všechno může být úplně jinak. Záleží hlavně na reakcích publika během večera. Moc se těším, protrože v Čechách hraju ráda.

 
Gate
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016