PARTYINFO

 

PRAŽSKÝ HOUSE

Datum konání:
14.05.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Vectif, Braun, Vilém, Radio
Popis:
start 22:00, dívky do půlnoci vstup zdarma
 
 
Pražský House
Praha měla na naší houseové scéně vždy výsadní postavení. Dlouho se dokonce zdálo, že za hranicemi hlavního města není pro tento hudební styl dostatečné pochopení a techno jej válcovalo po všech okrskách, potažmo i hlavních tazích.
 

Praha měla na naší houseové scéně vždy výsadní postavení. Dlouho se dokonce zdálo, že za hranicemi hlavního města není pro tento hudební styl dostatečné pochopení a techno jej válcovalo po všech okrskách, potažmo i hlavních tazích. Dnes je situace jiná, ovšem došlo k tomu, že za house se dnes označuje kde, co.

Zajímavá situace nastala nedávno na jedné brněnské akci, kde se jedno stage chvástalo ryzí pražskou houseovou produkcí, ale line up byl kromě jedno jména sestaven naprosto tragicky, pokud jde o to, čím se honosil a v  tomto případě spíše pražské houseové scéně uškodil. Neznalost promotéra v dnešní době již opravdu neomlouvá.

Zcela výsadní postavení na pražské, ale i celorepublikové houseové scéně zaujímá klub Radost FX. Radost FX byla prvním klubem u nás, kde se začala hrát houseová hudba a to již okolo let 1992-93. Začínali tu legendy jako Loutka, Bidlo, Vilém a Braun. Jako osvětlovač tu začínal i DJ Lumiere, v roce 2001 doráží Vectif.

Dnešní Radost FX to jsou páteční houseové večery\, soboty jsou pak věnovány stylu r´n´b. Klub zdaleka neřekl své poslední slovo a nedávná vystoupení Dannyho Ramplinga, Judge Julese, MJ Colea a třeba Artful Dodger to jasně dokázaly. V průběhu roku dorazí i další hvězdy. Na 17.9. je připravená další party „In Person“, na které vystoupí nejslavnější houseová djka světa Smokin Jo, kolegyně Dannyho Ramplinga ze stáje IMD.

Ruku v ruce s novou energií, kterou je dnes Radost FX nabita přišlo i založení vlastního bookingu, který bude nabízet to nejlepší z pražské houseové scény. Loutka zakotvil v JPA, ale zůstali jiní. Stávajícími členy Radost FX bookingu jsou tedy Braun, Vectif, Moskito, Lumiere, Vilém a Radio.

Večírek s názvem „Pražský house“ bude jednou měsíčně prezentovat naše staré známé z Radosti FX, kteří společně s vámi dokáží, že Praha vždy milovala a bude milovat „pražský house.“

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016