PARTYINFO

 

PARTY MONSTER

Datum konání:
15.05.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Biji & Denia (SK)
chill-out: Kristo
Info:
http://www.partymonster.cz...
Popis:
mimořádně ujetá párty konaná u příležitosti uvedení neméně ujetého filmu stejného jména do kin
Techno.cz - mediální partner filmu (v kinech od 27.5.)
start 22:00, vstup 190 CZK, free - invitations only
vizualni projekce (VJing performance by White Horse Kolektif), hair & make-up artists, deco...
styl: electroclash
 
 
Party Monster
Party Monster
ArtCam uvádí americký film Party Monster.
 

ArtCam uvádí americký film

Party Monster

Klasický příběh mladého muže, který se přestěhuje do New Yorku, objevuje sám sebe, dosáhne úspěchu a pak všechno ztratí, se v celovečerním snímku režisérů Fentona Baileyho a Randyho Barbaty mění ve film o přátelství s tragickými následky. Zaměřuje se na vztah mezi Michaelem Aligem (Macaulay Culkin) a Jamesem St. Jamesem (Seth Green), dvěma kluky, kteří se potkají na počátku 90. let v New Yorku. Jejich nerovnocenné spojení mění a utváří jejich životy. James je chytřejší, ale Michael se učí rychleji. A přestože je to James, který Michaela uvede do světa undergroundových klubů, Michael k sobě přitahuje podobné duše, šikanované děti, kterým se ve škole posmívají, on jim pak umožňuje získat báječnou novou identitu "club kids". Jsou jako Peter Pan a jeho Ztracení chlapci, pomáhají mu na cestě nahoru, až se stane nejlepším organizátorem večírků té doby. Jen málokdo dokáže Michaelovu vlivu odolat, včetně Petera Gatiena (Dylan McDermott), mocného majitele klubu, který Michaela rozmazluje, jako by byl jeho vlastní syn. V jeho sítích skončí i Angel, začínající drogový dealer, který k němu vzhlíží, jako by byl bůh. Ale nároky na pořádání nekonečné řady večírků se zvyšují a Michaelovo chování je čím dál tím nesnesitelnější. Jednoho dne zajde příliš daleko a Angela zabije. James si musí uvědomit, že takovou brutalitu nemůže nic omluvit, ani fakt, že Angel začal na Michaelovi vymáhat za drogy peníze. Musí si o svém kamarádovi přiznat pravdu. Tím večírek skončí navždy.

Film PARTY MONSTER byl natočen na motivy knihy Jamese St. Jamese DISCO BLOODBATH.

CASTING

Vzít extrémní charaktery, jen těžko uvěřitelné v reálném životě, a zobrazit je na plátně, vyžadovalo obsadit skupinu prvotřídních herců. "Michael a James jsou silné, neobvyklé osobnosti, zřídka realizované ve filmu," vysvětluje Bailey. "Jejich ztvárnění bylo výzvou kvůli jejich komplikované, těžko pochopitelné morálce a nevšednímu chování. Ve skutečnosti se však tyto rysy nevztahují pouze na dvě hlavní postavy, ale na většinu herců v PARTY MONSTER."

"Michael je typ génia, který v sobě spojuje značné charisma s chaotickým a vzpurným chováním. Pro nás tuto roli vždycky představoval Mac," říká Fenton. Ale ve skutečnosti to byla role Jamese St. Jamese, která byla obsazena první, a to velice populárním a všetranně talentovaným Sethem Greenem. "Seth byl první nadšenec, který se připojil," říká Randy. "A vydržel celé ty roky, které to trvalo projekt rozjet. Také pomohl přivést Maca, protože se znají."

Obsazení se tvůrcům podařilo doplnit řadou mladých hereckých objevů současnosti, zejména Chloe Sevigny jako Michaelovy přítelkyně Gitsie, Wilmera Valderramy jako Keoki a Wilsona Cruze jako Angela. V klíčové roli Petera Gatiena se objevuje držitel Zlatého glóbu, Dylan McDermott. Role Elke, Michaelovy zbožňující a podporující matky, připadla Diane Scarwidové, nominované na Emmy a Cenu Akademie. A roli Christine, Michaelovy a Jamesovy krajanky pronásledované smůlou, hraje všestranně talentovaný Marilyn Manson.


HERCI

Macaulay Culkin / Michael Alig

S MADAME MELVILLE se Macaulay Culkin vrátil po šestileté pauze ke hraní. Svou kariéru začal ve čtyřech letech v ROCKET GIBRALTER, první z řady menších rolí, kde hrál vnuka Burta Lancastera. Ale opravdovou pozornost začal Macaulay Culkin přitahovat až ve filmu Johna Hughese STRÝČEK BUCK, v roli zvědavého synovce Johna Candyho. Pak si vydobyl světovou slávu hlavní rolí v Hughesově filmu SÁM DOMA, v němž hrál vynalézavé dítě, které rodina nešťastnou náhodou zapomene, když jede na dovolenou. Culkin byl za svůj výkon nominován na Zlatý glóbus. Pozdější pokračování SÁM DOMA 2: ZTRACEN V NEW YORKU bylo také celosvětově úspěšné. Výčet dalších jeho filmů zahrnuje tituly JACOBŮV ŽEBŘÍK, MOJE DÍVKA, DOBRÝ SYNEK a RICHIE RICH.

Seth Green / James St. James

Seth Green, televizní a filmová hvězda, hraje už od svých sedmi let. Narodil se ve Východní Philadelphii. Bylo mu osm, když se objevil ve svém prvním filmu HOTEL NEW HAMPSHIRE. Ve dvanácti letech na sebe upozornil v RADIO DAYS Woodyho Allena. Výčet dalších filmových rolí zahrnuje: BIG BUSINESS; MY STEPMOTHER IS AN ALIEN; CAN´T BUY ME LOVE a RAT RACE. Objevil se také ve filmech KNOCKAROUND GUYS; I CAN´T HARDLY WAIT; AMERICA´S SWEETHEARTS a ve všech třech filmech o AUSTINU POWERSOVI, jako Scott Evil, ztracený syn doktora Evila.

Chloe Sevigny / Gitsie

Chloe Sevigny debutovala v nadšeně přijatém, kontroverzním snímku Larryho Clarka KIDS, podle scénáře Harmony Korineové. Následovaly projekty: Kluci nepláčou, za který získala nominaci na Zlatý glóbus, Cenu Akademie a ocenění Cechu filmových herců; A MAP OF THE WORLD; AMERICKÉ PSYCHO v režii Mary Harronové; a JULIEN: DONKEY BOY režisérky Harmony Korineové. Objevila se i v dalších filmech, například v TREES LOUNGE Steva Buscemiho, GUMMO Harmony Korineové (pro který Chloe Sevigny navrhovala kostýmy) a THE LAST DAYS OF DISCO Whita Stillmana.

Natasha Lyonneová / Brooke

Natasha začala svou hereckou kariéru v šesti letech, když ztvárnila roli Opan v PEE WEE´S PLAYHOUSE. V celovečerním filmu debutovala jako neteř Meryl Streepové ve snímku Mika Nicolse HEARTBURN. Za svůj výkon ve SLUMS OF BEVERLY HILL, kde hrála Vivian, předčasně vyspělou dívku, jejíž život se obrátí vzhůru nohama kvůli její bující postavě a novým sousedům, sklidila nadšenou chválu kritiků. Podílela se na produkci snímku ZIGZAG s Wesleyem Snipesem a Johnem Leguizamem. Dále ji uvidíme v PLÁNU B vedle Diane Keatonové a v nedávno uvedeném filmu KATE A LEOPOLD, s Meg Ryanovou a Hughem Jackmanem v hlavních rolích. Další filmy: BUT I´M A CHEERLEADER; CONFESSIONS OF A TRICK BABY; DETROIT ROCK CITY; AMERICAN PIE; AMERICAN PIE 2; SCARY MOVIE II; Všichni říkají miluji tě a THE GREY ZONE.

Justin Hagan / Freez

Narodil se a vyrostl v Moorestownu v New Jersey. V roce 1997, po studiích na Univerzitě v Ohiu a v Actors Theater v Louisville, se přestěhoval do New Yorku. Krátce po svém příchodu získal roli ve Vineyard Theater, ve hře Joan Ackermannové Batting Cage, kterou režírovala Lisa Petersonová. Od té doby Justin Hagan spolupracuje s řadou význačných newyorských divadelních režisérů, například s Markem Brokawem na How I Learned to Drive a na jeho Tartuffovi v Public Theater (Central Park); s Robertem Woodruffem na kontroverzní hře Saved a s Bobem Balabanem na Vick´s Boy. V televizi pracoval pro HBO na Emmy oceněném filmu OZ a pro NBC na LAW AND ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT, který byl přijat také velmi kladně. Na jaře 2003 Justin Hagan režíroval newyorskou premiéru hry Joan Ackermannové OFF THE MAP. Její filmová verze v režii Campbella Scotta je v plánu na letošní Sundance.

Wilson Cruz / Angel

Seznam jeho filmových rolí zahrnuje: SUPERNOVA, PARTY OF FIVE, ALL OVER ME, JOYRIDE, JOHNS a NIXON. Televizní role v seriálech: On Seventh Avenue; My So-Called Life; Pohotovost; Ally McBealová; Sister, Sister; Great Scott.

Wilmer Valderrama / Keoki

Wilmera Valderramu nejvíce proslavila role "Feze" v seriálu That 70´s Show na Foxu. Na stříbrném plátně debutoval nedávno ve filmu společnosti Warner Brothers SUMMER CATCH, kde hrál spolu s Freddiem Prinzem Jr., Brittany Murphyovou, Matthewem Lillardem a Jessicou Bielovou. Valderrama se přestěhoval do Los Angeles z Venezuely společně se svou rodinou, když mu bylo třináct. Tehdy neuměl ani slovo anglicky, ale rychle se jazyk naučil a na střední škole začal chodit na hodiny herectví, aby se snadněji začlenil do americké kultury. Začal hrát ve španělských reklamách Pacific Bell a objevil se také v mnoha divadelních hrách. Na radu svého učitele herectví si sehnal agenta a byl okamžitě obsazen do miniseriálu Four Corners společnosti CBS. Do pilotního dílu seriálu That 70´s Show byl obsazen ještě jako student na střední škole.

Dylan McDermott / Peter Gatien

Držitel Zlatého glóbu a nominace na Emmy, Dylan McDermott, hraje v současné době na ABC idealistického obhájce Bobbyho Donnella v Emmy oceněném seriálu Davida E. Kelleyho The Practice. Nedávno dokončil na Lions Gate produkci dramatu Wonderland, v režii Jamese Coxe, kde hraje společně s Valem Kilmerem a Joshem Lucasem.

Seznam jeho filmových rolí je rozsáhlý, obsahuje tituly jako: THREE TO TANGO, komedie Warner Brothers s Neve Campbellovou a Matthewem Perrym; TEXAS RANGERS s Jamesem Van Der Beekem (Dimension Films); HAMBURGER HILL; OCELOVÉ MAGNÓLIE a film Jodie Fosterové Domů na svátky, s Holly Hunterovou a Robertem Downeyem Juniorem v hlavní roli. Také se objevil v hlavní roli v Hughesově remaku ZÁZRAKU NA 34. ULICI z roku 1994, vedle uznávaného režiséra Sira Richarda Attenborougha. Uznání získal za roli partnera Clinta Eastwooda ve filmu Wolfganga Petersena IN THE LINE OF FIRE z roku 1993.

Marilyn Manson / Christina

Výčet filmových rolí: ABELCAIN; THE HIRE: BEAT THE DEVIL; BOWLING FOR COLUMBINE; DEMYSTIFYING THE DEVIL; LOST HIGHWAY.

Složil hudbu k filmům: TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU; Z PEKLA; BALENTINE; DARK NIGHT; BOOK OF SHADOWS BLAIR WITCH 2; DETROIT ROCK CITY; MATRIX; STRANGELAND; SPAWN; PROVATGE PARTS; STRANGE DAYS.

Tvůrci

Fenton Bailey a Randy Barbato (scénář / režie)

Držitelé filmového ocenění, režiséři Fenton Bailey a Randy Barbato, kdysi měli skupinu s názvem Pop Tarts (Popové děvky, pozn. překl.) a stále tvrdí, že tento název vystihuje jejich obrovskou vášeň pro všechny aspekty popové kultury. S potěšením míchají (nebo zaměňují) prvky intelektuálské i umělecky nenáročné zábavy dnešní společnosti, ale dokážou dělat i filmy o lidech nepochopených, na okraji zájmu médií.

Během jejich desetiletého partnerství Bailey a Barbato zpracovali tato témata v široké kolekci dokumentů, filmů a seriálů, které režírovali.

Jejich dokument DROP DEAD GORGEOUS (HBO), o HIV pozitivním komikovi Stevu Mooreovi, získal cenu Cable Ace Award. Potom následoval THE REAL ELLEN STORY (Channel 4 UK a Bravo), příjemně neotřelý, smělý pokus o odhalení traumatu Ellen Degeneresové. Podobně jako MONICA IN BLACK AND WHITE (HBO) umožnil publiku nový pohled na tak nepochopenou a očerňovanou postavu.

Jsou otevření vůči lechtivým sexuálním námětům. PORNOGRAPHY: THE SECRET HISTORY OF CIVILIZATION (C4, Trio) odhaluje, jak zásadní vliv měla pornografie na běh dějin. FROM THE WAIST DOWN (VH1) vypráví příběh sexu a hudby. V současné době jsou výkonnými producenty široké řady dokumentů, které se zabývají homosexuály, například HOMO HIGH pro MTV, GAY HOLLYWOOD pro AMC a WAS HITLER GAY pro HBO.

Také režírují a podílejí se na produkci dramatického celovečerního dokumentu INSIDE DEEP THROAT (Imagine Entertainment a HBO), který zkoumá dopad filmu na kulturu. A v neposlední řadě se rozhodli zpracovat do filmové podoby knihu Gavina Lamberta NAZIMOVA.

Již dříve se zúčastnili festivalu Sundance s dokumenty PARTY MONSTER a THE EYES OF TAMMY FAYE.

PRODUKCE

Příběh Michaela Aliga není pro Baileyho a Barbatu nový. Film PARTY MONSTER vznikl na základě jejich stejnojmenného dokumentu, který měl premiéru na Sundance festivalu a získal cenu Emmy. Byl také uveden na Cinemax a Channel 4 UK. Vyhrál kategorii dokumentárních filmů na Filmovém festivalu USA a Velkou cenu poroty na Outfestu v Los Angeles.

Autoři tvrdí, že uvažovali o celovečerní, hrané verzi, ve spolupráci s Killer Films, už když dokončovali dokument. Bailey říká: "Byli jsme velkými fanoušky díla Christiny Vachonové, počínaje SWOON a konče I SHOT ANDY WARHOL. Brali jsme ji jako patronku nerealizovatelných filmů a říkali jsme si, že když to dokázala ona, může to udělat kdokoli."

Bailey a Barbato se rozhodli pro přepracování Aligova příběhu především kvůli jeho dramatickým možnostem. "V dokumentu vás omezuje to, co lidé ve skutečnosti dělají a říkají, kdežto film vám dává příležitost vytvořit charaktery, které jsou v podstatě věrohodnější než skutečné osoby v dokumentu.", říká Bailey. "V dokumentu jde o to oddělit prožívání osob a diváků. My jsme chtěli, aby diváci sdíleli Michaelovy a Jamesovy zkušenosti. Chtěli jsme diváky ponořit do jejich světa."

Autoři přiměli Jamese St. Jamese napsat knihu o jeho zkušenostech s Michaelem (DISCO BLOOD BATH), na jejímž základě pak snímek vznikl. Základ scénáře tvoří právě vztah mezi Michaelem a Jamesem. "Je to film o kamarádství a vzájemné závislosti. V jádru příběhu stojí jejich souboj o převahu nad tím druhým," říká Barbato.

PARTY MONSTER vytváří namísto démonizování Michaela jako výstředního zabijáka, opravdové spojení mezi ním a divákem. "Když se díváte do jeho srdce, díváte se do vlastního," pokračuje Bailey. "Kdo z nás si ještě nikdy v životě nepřál zůstat navždy mladý nebo nemuset ráno vstávat a jít do práce?"

Brad Simpson z Killer Films souhlasí: "Když lidé vyjádřili svoje obavy, že by hlavní hrdina filmu měl být vrah, argumentovali jsme tím, že je zajímavý především kvůli své složitosti. Je to prostě charismatický chlap, který vytvořil celý ten neuvěřitelně lákavý svět. Scénář filmu tuto komplexnost dokonale vystihuje."

Konečně, PARTY MONSTER se pokouší diváka zmást, takže když dojde ke zlomové tragédii, cítí se zasažený a vyvedený z míry. James dokáže čelit pravdě, mohl by tedy být hrdina, ale svou roli přijímá pouze neochotně. "Chtěli jsme, aby diváci vnímali spíš jeho pocit ztráty než povznesenou spravedlivost, když zatahuje oponu za Michaelovou show," říká Barbato. "Nikdo, kromě Angela samozřejmě, nevyhrál ani neprohrál. Ale co je nejvíc znepokojující, je morální nejednoznačnost příběhu. Michael dokázal prožít naše sny… ale podívejte se, jak to dopadlo. Jeho příběh je jako smutný film oblečený a připravený na večírek."

Film byl financován společnostmi ContentFilm a Fortissimo Film Sales. Hlavní natáčení začalo v létě 2002 v New York City.

I když film sám se odehrává na pozadí newyorské klubové scény, není to klubový film. Je to film o lidech, kteří se v tomto světě pohybují. "Výrazně jsme omezili počet scén plných lidí, kteří tančí a baví se," podotýká Randy. "Místo toho jsme se zaměřili na klíčové charaktery a jejich vzájemné působení. Davové scény jsme použili úmyslně tam, kde slouží ke zvýšení efektu."

Producent Jon Marcus dodává: "Při vytváření vzhledu a atmosféry filmu jsme vycházeli z mnoha různých zdrojů a z informací od expertů, kteří klubový život znají na vlastní kůži. Přes 25 postav hraje ve filmu samo sebe."

Jsou to výrazné postavy, mají své vlastní oblečení i make-up. Vizuálně film vychází z reklam a videoklipů, na kterých Michaelova generace vyrostla; jasné zářivé barvy, nádherné světlo, všechno se leskne. Je to život jako v televizi a styl filmu to odráží. "O tom, jak se film točil, můžeme říct hodně," tvrdí Barbato. "Během přípravy jsme provedli rozsáhlé zkoušky s naším vedoucím výpravy Teem Maniacim, který s námi spolupracoval již na řadě projektů."

Make-up navrhoval bývalý "club kid" Kabuki. Na základě fotografií Michaela Aliga a Jamese St. Jamese přesně zrekonstruoval líčení té doby a přidal i své vlastní návrhy.

Ve filmu PARTY MONSTER bylo použito přibližně 1000 kostýmů, což je velký úspěch pro film s tak nízkým rozpočtem. Většina z nich jsou originály získané od lidí, což přispívá k autentičnosti celkového designu a vzhledu filmu.

Hudba

Hudba k filmu PARTY MONSTER je pečlivě vybranou směsí hudby z konce 80. let a současného electroclashe. Soundtrack obsahuje několik nevydaných nahrávek ze špičkových klubů, např. Felix Da Housecat, Arthur Baker, Scissors Sister, včetně několika skladeb složených přímo pro tento film.
 
PARTY MONSTER: ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK

Party Monster's club scene soundtrack hits with 80's classics and electroclash favorites! Featuring Ladytron, Vitalic, Tones on Tail, Felix Da Housecat VS. Pop Tarts feat. Macaulay Culkin, Seth Green and Chloe Sevigny, W.I.T and Marilyn Manson!

1. Mannequin - Take Me To the Club 
2. Ladytron - Seventeen 
3. Miss Kitten & The Hacker - Frank Sinatra 
4. Felix Da Housecat VS. Pop Tarts feat. Macaulay Culkin, Seth Green and Chloe Sevigny - Money, Success, Fame, Glamour 
5. Waldorf - You're My Disco 
6. Stacey Q - Two of Hearts 
7. Tomcraft - Overdose 
8. Happy Thought Hall - Get Happy 
9. Vitalic - Le Rock 01 
10. Tones on Tail - Go 
11. Nina Hagen - New York New York 
12. Scissor Sisters - It Can't Come Quickly Enough 
13. W.I.T - Inside Out 
14. Stephen "Tin Tin" Duffy - Kiss Me 
15. Shannon - Give Me Tonight 
16. ABC - How To Be A Millionaire 
17. Keoki - Crash 
18. Marilyn Manson as Christina - The La La Song 
19. Headrillaz and Ricky Barrow - Good Is Bad

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016