PARTYINFO

 

GROOVE BOX PARTY II

Datum konání:
08.05.2004 - sobota
Místo konání:
Bělá pod Bezdězem - Sokolovna
DJs:
Orbith, Josef Sedloň, Skipworker, Wizard & X-Ter DJ Team
Popis:
techno versus electro night
start 21:00, end 05:00, vstup 100 CZK
 
 
Rozhovor s Josefem Sedloněm
Velmi zajímavý rozhovor s Josefem Sedloněm.
 

Myslím, že nepřeháním když tě pro ne příliš zasvěcené čtenáře nazvu jedním z nejdůležitějších novodobých znalců hudby u nás. Četl jsem o tobě kdysi v Reflexu velký článek ze kterého si vybavuji, že jsi vystudoval vysokou školu ekonomickou, dále Tvé aktivity v Českém Rozhlase kde si rozjížděl pořad o alternativní scéně aby si posléze přesedlal na Rádio 1 se kterým spolupracuješ dodnes. Vlastníš obrovský hudební archív, zdá se, že ses Djem vlastně narodil?

Sám nevím, hudba mě zajímala od dětství, kdy jsem i zpíval v Kuhnově sboru a hrál na kytaru. Hudba je pro mě něco neuchopitelného, všeobjímajícího, v ní cítím boha asi nejvíce.

Vedle dnes už známého dje s bohatou praxí jsi i velmi známým promotérem a jedním ze zakladatelů dnes již neexistující agentury Lighthouse byť stojíš za řadou dalších koncertů a bookingů známých Djů … Lighthouse jsou (podle mého bohužel) minulostí, čím se v poslední době kromě Djování vlastně živíš?

Lighthouse byl vždy pro mě jen část mých aktivit. Od roku 90 pracuji také v radiích, hlavně Radiu 1, přispívám někdy i na Čro a kromě Djingu v klubech také přispívám pravidelně do hudebních časopisů Xmag a Time in Praha. V současné době se také podílím na festivalu Big Chill, kde mám na starosti zahraniční interprety a vůbec hudební dramaturgii.

Zajímalo by mě jak se ty sám ohlížíš za svou dosavadní kariérou ať už kariérou Dje nebo především promotéra, z čeho máš radost a co bys s odstupem času eventuelně udělal jinak?

Nevím, teď mě nic zasadního nenapadá. Lighthouse vznikl velmi spontánně a dal co dát měl. Někdy jsme vozili zbytečně moc zahr. jmen na festival a pak zbytečně prodělali, ale nelituji toho. Jsem naopak rád za to, koho jsme přivezli  a co jsme udělali pro rozvoj taneční scény u nás. Ohledně DJ stále cítím, že se vyvíjím a mám ze svých setů čím dál lepší pocit.

Svých promotérských potažmo manažerských aktivit se v dohledné době ale vzdát nehodláš, slyšel jsem něco málo o akci Big Chill, jakémsi festivalu hudby kterou nejlépe vystihuje slovo chill out, můžeme se letos těšit na něco v tomhle duchu? Jak taková akce v praxi má podle tebe vypadat?

To se přijeďte podívat právě 5. června na Střelecký ostrov. Festival sice nebude největší, ale věřím, že nejpohodovější. Jsou potvrzená jména jako Bent live, Mixmaster Morris, Beanfield live, Kid Loco, Fragile State live, Dzihan & Kamien ad., myslím, že to je záruka výborné hudební kvality a to, že je akce přes den, určité pohody, věřím, že počasí vyjde.

Jaký je Tvůj názor na legalizaci drog, lehkých drog?

Myslím, že už je nejvyšší čas toto udělat a hlavně je téma legalizace lehkých drog i velmi zajímavé téma pro politiky jako takové. Pokud by jsi to uvědomili do volebních hlasů, asi by to měli ihned jako jeden z bodů svého programu.

Jsi ve věku kdy bys už teoreticky mohl mít zlatej prstýnek, vyhřátý bačkory a doma sviště?

Zlatej prsten nemám, ale sviště mám dva. :)

Dneska je už jasný že největší boom má taneční scéna za sebou, jakým směrem se podle tebe bude vyvíjet taneční scéna? Co myslíš, že nejvíc pomáhá k jejímu úpadku?

Průběh taneční scény jako stylu byl stejný jako jakýkoliv jiný. Taneční scéna však nikdy nevymizí, bude se modifikovat, ale nezanikne. Půjde opět více k undergroundu, zároveň její prvky se budou objevovat do jisté míry i v populární hudbě.

Z období konce 90. let Tě já osobně pamatuju jako velmi univerzálního Dje v jehož setech sice převažovali rovné beaty a desky jako Moaner od Underword ale zajímalo by mě jak bys sám charakterizoval to co hraješ teď?

Underworld miluju a hraju je ve svých setech doposud. Jinak v současnosti hraju opět set spíše eklektický, ale můžu ho i vyloženě zaměřit. Nejraději mám nyní breakbeat, který mi přijde, že má tak trochu v sobě od všeho (techno, house, d´n´b, hip hop etc.), jinak hraju i tribal house, progressive, techhouse, trochu i trance nebo elektro.

V posledních letech se stalo módou a nepsanou nutností že DJ, má li být nejen u nás známý a úspěšný, by měl pracovat na vlastní produkci, máš něco podobného v plánu?

Mám, dokonce se to už děje. Nedělám to sám, spíše se to teprve učím a zároveň cítím, že mám co dát už nyní. Zatím o tom nechci moc mluvit.

Jak se těšíš na párty do Bělý pod Bezdězem a co by si vzkázal těm kdo se tam za tebou přijedou podívat?

Že se těším a že věřím, že si to tam všichni na té hudbě užijeme! ;-)

 
Groove Box Party II

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016