PARTYINFO

 

SOUND ATTACK

Datum konání:
28.05.2004 - pátek
Místo konání:
Trenčín - TMM
DJs:
American Audio techno stage: Toky (Antidandruff, Standa/SK), Boss (Dole-Gate/SK), Cara vs. Luho (21:10 crew/SK), Pp Delux (vip/SK)
X-Mag deephouse stage: Sax attack (Wychitawacs + Fazula-live sax), Texx (Funx Punx/CZ), Dodo.man (Bajkonur/SK), Junior (Vibe/ZV)
Live:
The 65D Mavericks (Inceptive, Surface - London/UK)
Popis:
start 21:00
 
 
Line up Rozhovor s The 65D Mavericks Rozhovor s Texxem The 65D Mavericks
DJ Texx
DJ Texx, známy aj ako redaktor časopisu X Mag pod menom Štěpán Dlouhý, sa predstaví na párty Sound Attack na Deep housovom floore, ktorý nesie názov spomínaného časopisu.
 

TexxDJ Texx, známy aj ako redaktor časopisu XMAG pod menom Štěpán Dlouhý, sa predstaví na párty Sound Attack na Deep housovom floore, ktorý nesie názov spomínaného časopisu. A možno práve na tejto párty sa sami presvedčíte, že za gramcami mu to ide tak dobre, ako z písacím strojom. Viac informácii o štepánovi sa môžete dočítať po kliknutí na text.

První hudební zkušenosti začal Texx (jinak také Štěpán Dlouhý) sbírat někdy v polovině osmdesátých let na hodinách klavíru, ty mu však hudbu jen znechutily, a tak se k muzice dostává až velkou oklikou na podzim 1998. Tehdy získává  prvních několik desítek desek a díky veliké shodě okolností, přestože nemá zatím jedinou podobnou zkušenost, začíná hrát (i s velkou dávkou sebechvály těžko říci mixovat) pravidelně každou neděli v pražském undergroundovém klubu Luxor.

Zde je následně takřka denně a netrvá ani tak dlouho a tehdy ještě hodně ukřičené oldschoolové a trancové desky se jako zázrakem přestávají kopat a lidé si dokonce začínají všímat i prvních povedených mixů. Spolu s tím, jak kvalitní mixy postupně vytláčí ty nepovedené, přichází i více a více nabídek hraní, logicky zejména po pražských klubech. Texx se přiklání více k deep housu a loungeové hudbě, která v malých barech a na after party převládá. Dodnes můžete jeho deepové sety slyšet v podnicích jako Duplex, Le Clan, M1, Nebe, Ultramarin či na houseboatu Bukanýr. Pomalé beaty jej tedy baví dodnes, avšak nestačí úplně.

Během posledního roku se proto Texx stále častěji objevuje místo v chill outu na hlavním pódiu s výrazně rychlejším a hodně energickým setem, ovlivněným všemi etapami, kterými přes nízký věk (*1981), prošel – tedy hlavně pestrým, veselým a zábavným housem s občasnými breaky či chytlavými vokály. Od léta 2003 vystupuje také jako součást DJ teamu Funk Punx, které na sebe mimo letních festivalů a několika vystoupení v pražské Roxy upozornilo mixovaným CD, které vyšlo jako příloha listopadového čísla časopisu XMAG.

 
Rozhovor z promotérom Sound Attack

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016