PARTYINFO

 

BIG CHILL

Datum konání:
05.06.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Střelecký ostrov
DJs:
Mixmaster Morris, Kid Loco, Leggo Beast, Lol Hammond, Pete Lawrence; Dzihan & Kamien
Live:
Bent, Fragile State, Alucidnation, Laura B, Soil, Nierika
Popis:
1. ročník
vstup 349 CZK den, 449 CZK den/noc
děti do 120 cm a vozíčkáři vstup zdarma
pořádá: iMédia
Náš komentář: Příjemné prostředí Střeleckého ostrova a citlivě vystavěný a kvalitní line-up slibuje nevšední zážitek. Nic podobného se u nás ještě neodehrálo a navíc všechny akce promotérů z iMédia proběhly organizačně na jedničku. Techno.cz vřele doporučuje! Snad bude hezky...
 
 
Speciální nabídka - vstupenka zdarma! A jdeme do finále... Alucidnation, Leggo Beast, Soil
dZihan & Kamien, Mixmaster Morris, Alvik
Tuto sobotu v pravé poledne zahájí pražský orloj ze Staroměstské radnice festival Algida Big Chill. Na hlavním pódiu jej odstartuje symbolicky jeho duchovní otec a zakladatel Pete Lawrence (UK).
 

Tuto sobotu v pravé poledne zahájí pražský orloj ze Staroměstské radnice festival Algida Big Chill. Na hlavním pódiu jej odstartuje symbolicky jeho duchovní otec a zakladatel Pete Lawrence (UK). Poté už bude z reproduktorů plynout klidná a atmosférická hudba, která se změní až v klubu Roxy, kde bude oficiální pokračování například s Dzihan & Kamien DJs.

 

dZihan & KamiendZihan & Kamien (AUT)

Projekt dZihan & Kamien pochází z Vídně, která, poté co dala světu Beethovena a Mozarta, je dnes mimo jiné domovem Krudera a Dorfmeistera a udává směr současnému  downtempu. S označením dZihana & Kamiena jako vídeňských umělců bychom daleko nedošli.

Vlado dZihan pochází ze Sarajeva, kde vyrůstal v hudební rodině. Mezi jeho prvními hudebními počiny je asi nejvýznamnějším produkce soundtracku k filmu Arizona Dream. Svého partnera Maria Kamiena, Švýcara s německo-italsko-polskými kořeny, potkal při studiu ve Vídni. Rázem si padli do oka, především díky společné vášni pro blízkovýchodní (zejména tureckou) tradiční hudbu.

Toto duo na sebe upoutalo značnou pozornost již singlem Der Bauch (1996) a jejich kombinace jazzu, dubu a orientálních samplů s „evropsky“ stavěným perkusivním beatem se na konci roku 2000 dočkala i dlouhohrajícího ztvárnění v podobě alba Freaks and Icons na vlastním labelu Coach Records. Album se vyprodalo prakticky dříve než se dostalo do obchodů.  Freaks & Icons je výsledem dlouhé hudební cesty. Na jaře 2001 jim vyšlo remixová verze tohoto alba Refreaked a na podzim ho ještě doplnilo limitované EP Untitled.

Během roku 2002 se vrací albem Gran Riserva a jejich zatím poslední počin je vynikající živé album společně s orchestrem pod názvem Live in Vienna.

www.couchrecords.com

Mixmaster MorrisMixmaster Morris (UK)

(Vlastním jménem Morris Gould) je chilloutová legenda, která nepotřebuje více představovat. První DJské exhibice MM se datují někdy do roku 1982, kdy se od studia organické chemie odreagovával punkovými a indie deskami. Zhruba v té době se také dostal do několika pirátských rádii se svojí one man show, kde již experimentoval s mícháním smyček z kazet.  V roce 1987 spolu s Des De Moorem zakládají projekt Irresistible Force, které později tvořil už jen sám Koncem 80. let hrál po boku Meat Beat Manifesto nebo Shamen a v roce 1990 rozjížděl společně s Dr. Alex Pettersonem z The Orb pravidelné chill out večírky v klubu Heaven. Tradičně jeho sety byly spravedlivě rozděleny na živou a Djskou část a trvaly v průměru 12 hodin. Nejdelší set odehrál společně s Aphex Twinem. Ten trval 16 hodin!!

V roce 1992 vychází jedno z nejzajímavějších a možná i nejzásadnějších ambientních alb vůbec – jeho materpiece Flying High, které spolu s Adventures Beyond the Ultraworld od The Orb znamenalo posun v downtempové hudbě o notný kus … prostě jinam. Na další desce s názvem Global Chillage (94, opět na Rising High) je zajímavé především to, že vznikla během dvou týdnů v podstatě na počítači. MM se inventářem akcí jako je berlínská Love Parade nebo Glastonbury, kde předskakoval třeba Chemical Brothers, Prodigy a podobným figurám. Tyto pozice drží dodnes, mimoto pomohl prorazit lidem jako Aphex Twin, Global Communication, Wagon Christ a dalším, a to díky tomu, že se přiživuje i jako hudební novinář.

V Čechách se již představil na festivalu Open Air Field (2000, 2003) a ukázal, že si svou přezdívku zaslouží, protože na rozdíl od většiny downtempo DJs regulérně míchá. Jako povinný poslech můžeme ještě doporučit další desky jako It’s Tomorrow Already z roku 98, Dreamfish 1 a 2 s Pete Namlookem, nebo remixové album Fish Dances.

www.southern.net/MMM

AlvikAlvik

Na přelomu dubna/května vychšla  u vydavatelství Quazi Delict Records (předhozí alba: Floex, Juanita Juarez) debutová velká deska, přesto se na domácí klubové scéně nejedná o žádné nováčky.  V roce 2002 objeli celou Českou republiku v roli zvláštního hosta kapely Ecstasy Of St. Theresa, jejich demo „Ballad In Paris“ se stalo skutečným hitem na pražském Radiu 1, v prosinci loňského roku uchvátili vyprodaný sál Paláce Akropolis strhujícím vystoupením v rámci akce Žižkov Meets Jazz.

Vydání alba bude doprovázet rozsáhlá promo kampaň v denním tisku, nejen hudebních periodikách, rádiích, TV i  internetu. Kapela vydání alba podpoří sérií koncertů (v květnu odehraje několik vystoupení v USA) v klubech, v průběhu léta objede hlavní domácí hudební festivaly a po letních přázdninách vyrazí na rozsáhlé turné po Čechách, Moravě a Slovensku.

Žánrově Alvik  reprezentují současnou vlnu tzv. nu-jazzu, který kombinují s popem a lounge music. Jejich velkou předností je přesvědčivý koncertní výraz, který se opírá o kvalitní instrumentální výkony a nezaměnitelné charisma vokalistky. Alvik bezesporu představují mimořádný talent. Rok 2004 je již nyní klíčovým  v karíéře kapely.

www.alvik.cz

 
Big Chill Artists Algida big chill již za týden - jaké bude počasí? Mixmaster Morris Happy týden Algida Big chill Bent Algida Big Chill - No Guestlist - No Vip Area - from people - for people Algida Big Chill Algida Big chill poprvé v Čechách

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Algida Big Chill - oficiální vyjádření pořadatelů Report z Big Chillu od Besty Report z Algida Big Chill Nenašel jsi foťák?
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016