PARTYINFO

 

OPENING

Datum konání:
21.05.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Playground
DJs:
Spebl, Craig Hampson, Chemist, Jay Brown, M. Backslash, Crazy Helena, Pat Heart, Max, Groof
 
 
Nový klub Playground
Nový klub na pražské scéně orientovaný na psychedelickou, především elektronickou taneční hudbu. Na rozdíl od ostatních klubů tu chceme house culture (do které počítáme i drum & bass a např. elektro) prezentovat jako nezávislou a progressivní kulturu, ne jako prostředek pro výrobu zisku či osobní prestiže.
 

Nový klub na pražské scéně orientovaný na psychedelickou, především elektronickou taneční hudbu. Na rozdíl od ostatních klubů tu chceme house culture (do které počítáme i drum & bass a např. elektro) prezentovat jako nezávislou a progressivní kulturu, ne jako prostředek pro výrobu zisku či osobní prestiže.

Hlavním promotérem a produkcí je DJ Spejbl, který začátkem 90 let (léto 1992) začal pořádat první párty v Praze a podílel se jak produkcí tak DJingem na většině prvotních aktivit v tomto směru u nás. Je možno zmínit první undergroundové party v klubu U Zoufalců, pravidelné produkce a tvůrčí podíl v prvních klubech ve Slovanském domě (Ubiquity, La Klub, Tam-Tam Klub), rezidenství v klubech Radost FX a Miš Maš v době jejich vrcholu aj.

V klubu Playground se vytvořila  skupina respektovaných djů jak z Čech, tak ze světa, která se na klubovém vývoji a zvuku společně podílí. Prioritou při výběru spolupracovníků je především lidský profil (ale i profesní zdatnost). Chceme tímto způsobem dosáhnout trochu hlubší atmosféry než na jakou jsou pražští návštěvníci poslední dobou zvyklí a vzhledem k porozumění s nejvyšším managementem klubu je k tomu jedinečná příležitost. Naší společnou prioritou je kultura a inteligentní zábava.

Rezidenty klubu jsou djs: Jay Brown, Mary Love, Craig Hampson, M.Backslash, Chemist, Groof, Crazyhelena, Pat Heart, Dita a Spejbl. Máme však i další známé spolupracovníky...

Z historie klubu. Jak si asi většina lidí všimla na tomto místě - Korunní 106, Praha 2 není tento klub prvním. Byl tu v minulosti klub Teritorry. Ten naštěstí asi po měsíci zkrachoval pokud mohu soudit díky nebetyčnému primitivismu jeho majitele, který zde pak pokud se nepletu provozoval nějakou dobu bordel. V celku pikantní historie.

Nicméně nový majitel Tomáš Rychtář, kterého si mimochodem velmi vážím, zde po 1,5 letém úsilí a přestavbě otevřel loni v létě klub Astorie (znamená občanský) a z něho také klub Playground vychází. Našli jsme tu velmi dobře připravené prostory, příjemné osazenstvo, výborný zvuk a především partu lidí která se ani po roce neúspěchu nebyla ochotna zaprodat jak praktikám pražského show businessu tak nabídkám jiných komerčních skupin. Klub Astorie byl tedy naprosto perfektním východiskem či polotovarem pro náš typ zábavy, kultury či produkce a jako takový má u nás velký respekt a díky. Nejlepší na tom je, že to je pravda.

A tak se tu nyní snažíme vytvořit tzv. art and communication prostor čímž mj. napovídáme o tom, že se těšíme na všechny, kdo mají na srdci nějaké pozitivní sdělení a chceme těmto lidem dávat prostor jak k tvorbě, tak i zábavě. Naším oblíbeným zvukem je acid house v jeho nejrozličnějších formách, a tak doufáme a budeme se snažit, aby tato naše květina hodně kvetla a rozvíjela se.

Samozřejmě zde také budou zaznívat jak živé koncerty tak žánry jako acid jazz, drum & bass elektro či prostě techno. Jakožto progressivní kultuře nám také hodně záleží na ekologii a tak kromě širokého recyklingu, který tu provozujeme chceme vytvořit funkční elektronický systém propagace a co nejdříve omezit rozsah tištěné reklamy.

V tomto ohledu se také na vás obracíme s prosbou o zaslání vašich kontaktů na playground@volny.cz  ve formě textu „subscribe“ v předmětu emailu. Děkujeme za pochopení a doufám, že jsem už řekl vše co by Vás mohlo zajímat.

Také doufáme, že nás poctíte svou návštěvou, na kterou se těšíme, a že nás podpoříte například tím, že o nás řeknete svým známým apod.

S pozdravem tým klubu Playground.

 
Otevírací noc klubu Playground

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016