PARTYINFO

 

BOB MARLEY FOREVER VOL. 3

Datum konání:
15.05.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Stromovka Music Garden
DJs:
Jah Music Sound Systém, Swamp Safari Sound System
Live:
Dub-O-Net, Feher Fekete Kerek, TiDiTaDe, Uraggan Andrew & Reggse Orthodox, Ursimon
Popis:
start 14:00
 
 
Bob Marley Forever vol. 3
Párty v rámci celosvětové vzpomínky na krále reggae již potřetí v České republice!
 

Párty v rámci celosvětové vzpomínky na krále reggae již potřetí v České republice!

Už po 22. si příznivci reggae po celém světě připomenou významného interpreta a skladatele a především nekorunovaného krále reggae Boba Marleye. Robert Nesta Marley sice reggae nevymyslel, ale díky jeho hitům se z původně nepříliš známého lokálního stylu stal v dobrém smyslu globální fenomén.

Bob Marley se tak stal prvním interpretem z tzv. třetího světa, který uspěl na světové scéně pop music.

Během více jak třicetileté historie se společně s reggae šíří rastafariánské myšlenky  a dokonce už i v Česku početná skupina lidí (pravděpodobně s výjimkou převážné většiny rozhlasových dramaturgů ;-) pochopila, že nejde pouze o houpavou letní pohodu, ale především o hudbu vyjadřující myšlenky, pro někoho možná “svérázného”, myšlenkového směru, který klade důraz především na svobodu jednotlivce a soulad s přírodou.

Bob Marley podlehl zhoubné nemoci 11. května 1981 a o 10 dní později byl se státními poctami pohřben v jeho rodné vesnici Nine Miles v okrese St. Ann na Jamajce.

Od té doby se každoročně konají po celém světě vzpomínkové akce, ke kterým se připojuje i naše domácí scéna třetím ročníkem párty, nebo chcete-li festivalu Bob Marley Forever.

Na otevřené scéně Stromovka Music Garden vystoupí v sobotu 15.5. 2004 osvědčené formace doplněné několika novými projekty:

Dub-O-Net – společný projekt členů skupin Švihadlo a Nyiabinghi Wariors v čele s jamajským zpěvákem Vincentem Richardsem.

Feher Fekete Kerek – hvězdy nastupující české reggae generace z Mladé Boleslavi.

TiDiTaDe – skupina interpretující africkou hudbu a tanec, jimiž sbližují srdce i mysli úplně cizích lidí.

Uraggan Andrew & Reggse Orthodox – nejnovější domácí reggae kapela (vznikla na začátku roku 2004), která si v krátké době vydobyla respekt nejen u odborníků, ale především u publika.

Ursimon – one man live act z Liberce, který dokazuje, že dobrá hudba vzniká i mimo naše hlavní město.

Jah Music Sound Systém – je značkou známých severočeských reggae ambasadorů. Selektoři Uncle Fardy a Baži jsou typickými představiteli roots reggae.

Swamp Safari Sound System – „veteráni“ domácí scény a propagátoři reggae dancehallu vystoupí ve složení DJ Kaya (Radio 1), Vincent Bobo Richards (viz výše), Martina (několikanásobná vítězka ankety o nejlepší českou a slovenskou selektoru) a Hroutil.

Začátek akce je v sobotu již ve 14 hodin a konec nastane pravděpodobně až s nedělním ránem.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016