PARTYINFO

 

5.VÝROČÍ EXTDUST

Datum konání:
22.05.2004 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Výstaviště Černá Louka
Info:
info@in2.cz
 
 
Historie EXT dust Rainbow
EXT dust Rainbow je hudebně-kulturní sdružení DJů a promotérů z okolí Ostravy. Bylo založeno na jaře r. 99 DJ Elvisem, Lautkem a ostatními DJi (Ian Blond, Ra-2n-sky, Filip, Kmin), kteří spolu již delší dobu hráli. Pět let existence Dvoika.Troika Sound Systemu a EXT dust Rainbow všichni členové oslaví na jubilejním 30. Slim Slam Drumu 22.května na Výstavišti Černá Louka v Ostravě. Jste samozřejmě všichni zváni.
 

EXT dust Rainbow je hudebně-kulturní sdružení DJů a promotérů z okolí Ostravy. Bylo založeno na jaře r. 99 DJ Elvisem, Lautkem a ostatními DJi (Ian Blond, Ra-2n-sky, Filip, Kmin), kteří spolu již delší dobu hráli. 28. května téhož roku se uskutečnila první house party v klubu Kompass pod hlavičkou Ext dustu. Na těchto akcích začal vystupovat jako host DJ C-phone (Dvoika.Troika), se svými speed garageovými sety, později se přeorientoval na drumandbass. Tento styl uchvátil také DJ Elvise a 1.července 2000 se uskutečnila první dnb akce Slim Slam Drum v klubu Kompass.

Ovšem pokračovalo se také s jinými styly. V jednom z prvních klubů v Ostravě TNT, se pořádali techno party Technoset a v klubu Fabric "barevné" house party Red Heat, Greening, Yellow Submarine, později jednotný název Play.

Na všech vystupovali vedle hlavních hvězd vždy DJs z EXT dust Crew. Tím časem vstoupili do EXT dustu dnb DJka Romana, techno DJ Raa.O, který se v současné době spolupořádá techno akci Mortal Combat, tanečníci Black-is a Kubánec a sound system Mach a lightsystem Martin. Také začala spolupráce s ostravským kulturním serverem ZULU.cz.

Hlavním útočištěm této komunity se stal dnes již neexistující legendární mini klub Coffee Shop v Ostravě. Zde se pravidelně scházeli a pořádali "zběsilé" večírky ve znamení všech tanečních stylů. DJ Elvis společně s DJ C-phonem tou dobou začali zkoušet hrát na 4 gramofony a 2 mixy, což se ukázalo jako skvělá myšlenka a od roku 2001 vystupují pod názvem Fatalerr.

Navázala se tak i spolupráce mezi Dvoika.Troika sound systemem, což mimo jiné vedlo k založení MP4 DJ Skool v Ostravě, která již vychovala několik nadějných DJů a také bookingové agentury In2.cz.  V současné době obě crew vesměs pořádají akce dohromady nebo ve spolupráci s jinými promotéry.

Nejprve ve spolupráci s hudebním serverem Shadowbox.cz dovezli na podzim r. 2001 několik zahraničních hvězd (ShadowboxNight - Ed Rush, Shadowbox vs. Slim Slam Drum - Stakka+Skynet) a později již sami zvali DJs ze Slovenska, Maďarska, Polska, Německa, Itálie a Anglie (C4C, Aquasky, Moving Fusion, Fierce, Bad Company UK).

Na přelomu roku 2001/02 se začínají pořádat také první breakbeatové akce, kde jako rezidenti vystupují DJs Kmin a Lautek.  V současné době přibyly hip hopové party Attack Of Da HipHop a dnb party Messarosh a projekty Et[h]ernal Optimists (A.tha.m+Wenia) a EXT.rava (Lautek+Kmin+hosté).

Pět let existence Dvoika.Troika Sound Systemu a EXT dust Rainbow všichni členové oslaví na jubilejním 30. Slim Slam Drumu 22.května na Výstavišti Černá Louka v Ostravě. Jste samozřejmě všichni zváni.

2004 EXT dust Crew:  Elvis (dnb, breakz)
Romana (dnb, breakz)
A.tha.m (dnb)
Wenia (dnb)
Limitedd (dnb)
Jaybe (dnb)
Buback (dnb)
Lautek (tech, breakz)
Kmin (breakz)
Ian Blond (house)
Raa.O (techno, dnb)
Filip (house)
Ra-2n-sky (house)
Black-is (dance perform.)
Kubanec (dance perform.)
Alex (dance perform.)

Dále pronájem sound systemu Mach (možno slyšet na akcích Slim Slam Drum a Luxus).

kontakt + booking: info@in2.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016