PARTYINFO

 

COSMIC TRIP

Datum konání:
17.07.2004 - sobota
Místo konání:
Teplice - ATC Pudlák
DJs:
British Murder Boys, Billy Nasty, Slobodan, Pendulum, Ill.Skillz, Matrix UK, Palmskin Productions, Jeff Milligan, The Degenatron, Hi-Fi Princess, Miss Innocent, Ibrahim Alfa, Pietro, Koogi, Katcha, Sayko, Philip TBC, Nitropank, Indy +Wich, Ecson Waldez, Suki, Blue, Tall, Boris Carloff, James Baseley, Liquid A, Mikail, Jan 2, Dys Martin, Ghonzales, Pavel Krejdl, Tibor Holoda
Popis:
předprodej: Ticketpro, Ticketstream, Ticketportál
online předprodej: shop.techno.cz
vstup 1 den 499 CZK, 2 dny 749 CZK
Náš komentář: Jeden s nejstarších tanečních dvoudenních fesťáků v Čechách se letos asi naposledy uskuteční v malebném prostředí koupaliště Pudlák. Pořadatelům se i tentokrát podařilo sestavit zajímavý line-up, kde si přijdou na své jak technaři, tak ti, kdo mají rádi chillout, breakbeat a drum'n'bass.
 
 
Cosmic Trip: last info a fotky z příprav Cosmic Trip: dopravní info a počasí Line-up a další biografie
Anketa ke Cosmic Tripu
Před blížícím se festivalem Cosmic Trip vám nabízíme anketku, která lehce naťukne pohled několika účinkujících, či jinak zainteresovaných osob, na tuhle vypečenou akci. O své názory se podělili například Koogi, Daho, Pavel Krejdl, Katcha, Lindee, Ian a další.
 

Cosmic Trip oslaví letos 8. narozeniny. Kolikrát jsi ho ty osobně navštívil a na který ročník vzpomínáš nejradši?

Koogi: Cosmic je každoročně velký zážitek. Rád vzpomínám na sety Rakušáků Mata a Azize, Usual Suspects nebo Steva Bicknella. Nevím kdo hrál který rok, jezdím tam pravidelně už šest let, tak se mi to trochu motá…

Daho: Myslím, že jsem se buď jako účinkující, nebo jako 'pařmen' zúčastnil pěti ročníků CT.
Nedá se říci, že bych na nějaký ročník vyzdvihnul nad ty ostatní. Cosmic Trip je pro mě jako
takový, jako celek výjimečná záležitost. Hudebně mi byl vždy nejbližší a nedal bych na něj
dopustit. Další, čeho si na něm vážím je, že byl vybudován z naprostého undergroundu a své
zasloužené místo si zasloužil opravdovou dřinou! Respect!lindee

Lindee: Bohužel, já jsem na Cosmicu byla po prvé minulý rok a i to pracovně. Je pravda, že jsem si odzpívala nějakou tu hodinku na jungle stage s Koogim, ale jinak jsem trávila čas pobíháním po areálu. Vzpomínám ráda zrovna na to svoje vystoupení, patří mezi moje nejprocítěnější.  Mimochodem, Cosmic má takovou nějakou zvláštní, příjemnou atmošku, kterou nemá žádný jiný festival, ale nevím, čím to je..

pop84: Co si vzpomínám, tak poslední 3 ročníky. Nejraději na ten první, přeci jen byl první :)

Ian: Nejsem bohužel typ pro tyto letní festivaly, potřebuji to mít z nich kousek do sprchy a do postele. Letošní ročník by ale mohla být moje premiéra. Nejraději tedy vzpomínám na tu hroznou zimu v roce 2002 (?). Já byl v teple a v pelechu…

Philip TBC: Byl jsem zde jen jednou a to před dvěma roky.Hrál jsem na dnb stage jako vůbec poslední DJ festivalu a i přestože to bylo od sedmi od rána, bylo to fajn a užil jsem si to. Ostatně letos mě čeká stejnej čas, tak doufám že to bude zase dobrý.

Bartias: Navštívil jsem ho dvakrát. A nejraději vzpomínám na ročník s Usual Suspects pod širým nebem.

Pavel Krejdl: Byl sem skoro na všech, ale nejradši vzpomínám na to jak se Tataaki topil.:))

Katcha: No tak já jsem na Cosmicu byla zatim myslím třikrát nebo čtyřikrát, ale nejsem si jistá :)) ...co se vzpomínek týče...těžko říct...já si pamatuju vždy ten poslední ročník a a pak si celej rok řikám jak to bylo super a jak se těším na další rok....ale teď když tak nad tím přemyšlím tak přece jen se mi asi zatím nejvíc libil ten poslední, a strašně se těším na letošek...line up je fakt parádní a budu poprvé hrat se saykem ze čtyř gramofonu a 2 mixáku a sem zvědavá jaký to bude :))




Na které účinkující se těšíš nejvíc?

Koogi: Na bláznivý Pendulum a na Matrixe. Jeho set z minulého roku z Roxy poslouchám dodnes.

Daho: Ještě vlastně nevím, jestli se přijedu i letos do Teplic podívat, ale rozhodně mě lákají British Murder Boys! Toť letos asi opravdu vše.

Lindee: Těším se na páteční i sobotní jungle stage a do Durex Love Zone. V pátek tam hraje  partička Red Salamanda a v sobotu se bude v Durexu hrát breakbeat a různé jiné příjemné muzičky. Já to techno nemusím :)

kacapop84: Asi nepřekvapím: British Murder Boys, Billy Nasty a ill.skillz

Ian: Pokud v sobě najdu dost síly, přemůžu svou pohodlnost a pojedu, tak to určitě budou Jeff Milligan, Ill Skillz a Ecson Waldez. Zvědav jsem na Palmskin Productions…

Philip TBC: Těšil jsem se na Matrixe, ale zřejmě tam už v sobotu nebudu, takže ho neuvidim.

Bartias: Raw.full, možná Matrix, bude-li nálada. Určitě Palmskin Productions.

P.Krejdl: Britisch Murder Boys

Katcha: No já se těším samozřejmě na Pendulum a pak strašně moc na Palmskin Production, do techna moc nevidim tak se nechám překvapit :)


 

Co říkáš tomu, že se letos bude hrát i přes den?

Koogi: Jestli se přes den bude hrát něco klidnějšího, tak to vítám. Každopádně chatová kolonie v sousedství bude mít velkou radost.daho

Daho: Nevím, jestli je to dobrý nápad. Vždy se mi líbilo, že mezi jednotlivými dny byly pauzy. Takové ticho před další bouří  : )  Dováděli jsme v jednom z bazénů a byla to taková pohoda.Trochu mě to straší, aby z toho tímto stylem nebyl druhý Czechtekk : ) Mělo to prostě svoje kouzlo, když začal hrát první dj. Všichni na ten okamžik netrpělivě čekali. Uvidíme, třeba to takhle bude taky fajn.

Lindee: Nemám na to vyhraněný názor, doufám, že já budu spát :)

pop84: No, tohle mi uniklo.. Měl bych začít číst ty tiskovky pořádně J Raději byste měli nechat lidi odpočinout..

Ian: Jednoznačně plusový bod. Festival má být venku a přes den. Klidně ať skončí po půlnoci. Neměla by to být jen party přenesená z haly na vzduch…

Philip TBC: Uvidíme jestli to byl dobrej nápad nebo ne. Mě osobně je to celkem jedno, budu si to užívat hlavně večer.

Bartias: No… Doufám, že budu mít kde spát.

P.Krejdl: No konečně! To si dám možná lehkej přídavek:))

Katcha: Super, konečně se budou navštevníci moc bavit i přes den :)



Kdo bude letos najviac?

Koogi: Těžko říct, bude to těsný, ale sázím na Nitropank :).

Daho: Pavel Čejka myslím ještě nepotvrdil letos svou účast, čili si nedokážu tipnout. Jistě to ale bude někdo z vipka. : )

Lindee:  Záleží, jestli se ptáš na interprety nebo návštěvníky. Určitě bych tipovala někoho z techno.cz nebo imedia crew a pak lidi kolem jungle partičky Nitropank a spol J Co se týče zahraničních interpretů, to nedokážu odhadnout…
 
pop84: Švédy raději už letos nezvete, takže těžko říct. Jestli bude opět dobrý koktejl bar, tak nás bude viac úplně najviacbartias

Ian: Naiviac co? Naiviac kokot?

Philip TBC: Tak to netušim, doufám že všichni podaj nejlepší výkony, ať to stojí za to.

Bartias: Koogi. Teda jestli tam zase bude lítat s mikrofonem odrátovanou hlavou.

P.Krejdl: No samozřejmě já.

Katcha: Jo, tak na to jsem docela zvědavá taky :)



V rámci tanečních akcí je Cosmic jedinou dvoudenní. Co na tenhle koncept říkáš?

Koogi: Je to pro mě jedna z mála akcí, která má právo se titulovat jménem „festival“.  Stanování, denní chill out v přírodě a večer opět za muzikou. Tak to má být.

Daho: Je to už tradiční forma a myslím že v Teplicích osvědčená. Dává prostor širokému hudebnímu záběru a ten na CT nikdy nechyběl. Jednodenní CT by nebyl CT!

Lindee: Já ti spíš řeknu, jak vypadá pro mě ideální koncept festivalu. Bylo by to něco na způsob letošního Big Chill nebo Semtex Culture v Brně. Měla by to být jednoznačně jednodenní akce menšího charakteru, v hezké přírodě ( žádné letiště  apod.) Pár menších stages nebo stanů a jedno velké pódium. Začalo by se hrát tak cca ve 12.00 na oběd, na hlavní stage by se končilo v deset večer nebo o půlnoci, ve stanech by se hrálo do max 02.00 hod.
     Co se týče muziky, tak úplně mi vyhovoval koncept ze Semtex Culture, kde hráli jako hvězda The Orb.  Neobsazovala bych hafo no name zahraničních DJs, spíš bych zabookovala dobré domácí DJe  a projekty a pak jednu-dvě zahraniční hvězdy, ale opravdu kalibr. No, a ve tři bychom už byli všichni hezky doma v postýlce :)

poppop84: Je to fajn. Konec první noci není tak smutný, máme před sebou ještě druhou. Samozřejmě dvoudenní akce na sebe váže i festivalovější atmosféru, kempování, sobotní pohoda, ..

Ian: Správný festival má být vícedenní a non stop. Cosmic byl zatím jen normální party, dělaná na 2 noci. Byl bych raději, kdyby se hrálo přes den třeba jen s malou pauzou…

Philip TBC: Je to v pohodě, člověk si může vybrat jestli bude pařit celej víkend a nebo jenom jeden den.

Bartias: Aleš Burger je asi jediný na taneční scéně, kdo si troufne dělat dvoudenní festival.

P.Krejdl: Mám rád dvoudenní akce v létě, ale málokdy mám čas zůstat na oba dny. Tentokrát to zvládnu, a tak se těším. Já se ale musím vyspat. To jen kdybych stál za gramcema, tak to vydržím.

Katcha: Myslím, že je to dost náročné jak pro pořadatele, účinkující a hlavně návštěvníky



Koho by sis přál na Cosmic Trip #9?

Koogi: Aphex Twin

Daho: Bjork, Biosphere!

Lindee: Jééj, toho by bylo. Ale dám klasiku: třeba Roni Size a spol.  A samozřejmě x dalších mých oblíbenců, ale to bychom tady seděli do zítra.

Pop84: To raději nechám na pořadatelích. Vždy mě překvapili někým, koho jsem osobně neznal a o to víc jsem byl překvapený a rád.

ianIan: Stejně mi má přání nikdo nesplní. Jinak i Cosmic začíná trochu zavánět zatuchlostí, takže když tam bude příště víc neoposlouchaných jmen, která nemají všechny monstr akce pod penzí, bude to fajn.

Philip TBC: DJ Krush nebo DJ Shadow, případně masér A-Track, ale to asi neprojde, moc náročnej poslech pro techno posluchače.

Bartias: Black Sun Empire, Andy C, Dieselboy, Trace, Hive, Dom & Roland, High Contrast, Cris.SU, Nu:Tone, Fenix-z & Brain… Někoho z nich.

P.Krejdl: Millse a jeho vychytávky společně s předskokany jako jsou chlapíci na dvd od Millse s názvem The Exibition. Je to live představení dvou Černochů a je to dost příjemná hudba. 

Katcha: Ježiška :)

 
Zdravotní zajištění na Cosmic Tripu Na Cosmic Trip levněji Fotky kempu Pudlák Bio Jeffa Milligana, Tibora Holody, Pietra a Nitropanka Rozhovor s Pendulum Cosmic Trip 2004: Bia Pendulum a Ill.Skillz Cosmic Trip: Boris Carloff, Tall, Suki Biografie Surgeona a Billa Nastyho Nescafé camp hotel je zpět Cosmic web spuštěn Cosmic Trip open air 2004
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016