PARTYINFO

 

DELAY TANZ

Datum konání:
27.05.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
E.O, Id., Michal Mariánek, DmaVJs: Tomáš Hrůza, Sofia Bustorff, Moire
Info:
http://www.muteme.cz
ales@muteme.cz
Popis:
start 19:00, vstup 60 CZK
 
 
Delay Tanz
Po úspěšných koncertech zahraničních špiček soudobé elektronické scény (Jan Jelinek, Fennesz, Tujiko Noriko, Aoki Takamasa) dává Muteme prostor také české experimentální elektronické scéně.
 

Po úspěšných koncertech zahraničních špiček soudobé elektronické scény (Jan Jelinek, Fennesz, Tujiko Noriko, Aoki Takamasa) dává Muteme prostor také české experimentální elektronické scéně.

V rámci delay tanz se představí 4 české projekty pohybující se na pomezí hudební performance a audiovizuální instalace.
 
E.O

Multimediální seskupení s proměnlivou personální strukturou zaměřené převážně na živou improvizovanou elektronickou hudbu. Od roku roku 2001, kdy se ještě pod názvem Improwizac představují na digitálních vlnách radia Jelení sérií téměř divadelních vokálních improvizací se propracovávají až k současné podobě, která téměř zcela opouští práci s textem a charakterizuje ji hlubší zájem o samotný zvuk, jeho psychologické působení, experimentování s primárními frekvencemi, zvukovými krajinami a field recordings.

Stěžejní ale zůstává i nadále živá performance, která je (hlavně v průběhu roku 2003) stále častěji  doplňována autorskými projekcemi a prací s prostředím (site-specific performance).
 

E.O mimojiné vystoupili jako předkapela před Janem Jelinekem a Fenneszem na březnové live.electronic.session 2.

Více informací včetně zvukových a video ukázek na jejich oficiálních stránkách  www.muteme.cz/eo.

Id.

„Zvukové obrazy presentované digitální krajinou reálného času“. Aktuální projekt seskupení Auvid, které se zaměřuje na zkoumání zvuku / zvukových vibrací a jejich působení a  vůbec práci se sonickým enviromentem, který nás obklopuje. Mezi jejich nejzajímavější projekty patří například koncept „zvukové architektury“ nebo „akustické vany“.

V rámci Delay Tanz se id představí s audiovizuální  konceptuální performance postavené na jejich krátkém filmu „Moment“ - min. time 24 f/s.

Více informaci, videa a popisy instalací na www.auvid.net.

Michal Mariánek

Práce Michala Mariánka vždy zahrnovala složku obrazu i zvuku.  A to zejména v oblasti digitálního obrazu, videoartu, designu počítačových her a tvorbě hudby. Na tvorbu  experimentální elektronické hudby však stále pohlíží očima výtvarníka a při komponování  na hudebních  nástrojích, které si sám designuje ve svém laptopu, hledá nové výrazové prostředky hudby, z nichž pak živě staví zvukové obrazy.
 
Na koncertě Delay Tanz představí svůj nový projekt Stelarc76 s  projekcí Tomáše Hrůzy ( http://www.v2atelier.com/new/data/ht/ ).

Dma

Projekt Martina Janíčka ze sdružení Mamapapa.Experimentování s ozvučenými předměty zavěšenými v prostoru doplněné dívčím vokálem vytváří spojnici mezi ambientem a industriálem. Vystoupení dma v NoD Roxy doplní svými vizuálními kompozicemi Sofia Bustorff a Moire. 

Ve finále celé akce se všichni zúčastnění umělci protnou v improvizovaném  happeningu na téma diletantismu a radosti - Delay Tanz.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016