PARTYINFO

 

VEVEŘÍ 2004

Datum konání:
09.07.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Hrad Veveří
DJs:
Eric Fischer, Michael Burian, Jerry, KaiserSoze, Radan Mach, Dave Fish, Jergen & Hubiss
Jungle stage: Koogi, Sayko, X.Morph, Overflow, Bluelighter, Chiastic, Lazzna, MC Vaant
Popis:
vstup 220/300 CZK
Náš komentář: Že jsou nádvoří starých hradů perfektní pro letní mejdany, o tom už jsme se několikrát měli možnost přesvědčit. Kolegové z rave.cz spojili síly se zkušeným týmem z G Productions a vystavěli line up převážně z moravských hrdinů. My věříme, že když vyjde počasí, může jít o jednoho z černých koní letošní festivalové sezóny.
 
 
Rozhovor s Michaelem Burianem Praktické informace a line-up Vyhraj skútr a další ceny v SMS soutěži Zvolte hymnu Veveří 2004
Rozhovor s DJem Chiasticem
Po Bluelighterovi přichází na řadu Mr. Chiastic:o). Dozvíte se, jak se dostal k D´n´B, co poslouchá, čte a sleduje za filmy a taky třeba jestli nežárlí na X.Morpha:).
 

ChiasticPo Bluelighterovi přichází na řadu Mr. Chiastic:o). Dozvíte se, jak se dostal k D´n´B, co poslouchá, čte a sleduje za filmy a taky třeba jestli nežárlí na X.Morpha:).

Ač se již na D´n´B scéně pohybujete delší dobu, tak jste stále pro mnoho lidí, především mimobrněnských, velkou neznámou. Představ se, prosím, trochu - Jak dlouho hraješ? Co a kdo Tě ovlivnil nejvíc ve tvých začátcích?

El. hudba mě baví už dlouho. Myslím, že to u mě v polovině 90. let odstartovali Prodigy, Marusha a Westbam.

Někdy na začátku roku 2000 jsme se spolu s X.Morphem složili na gramce a mix. Důvodů bylo víc, ale hlavní byl ten že nás zlomeniny na akcích dost bavili a v té době v Brně jich moc nebylo, takže jsme si je začali hrát aspoň doma.

Byl to hned D´n´B, co Tě dostalo jako první z elektronické hudby?

O tanečním stylu, kterej chci hrát, jsem měl jasno hned, i když jsem samozřejmě neposlouchal jen D´n´B, přišel mi ale jako nejzajímavější.

Jaké vidíš zásadní rozdíly v D´n´B scéně a hudbě, zvuku, tvorbě, když jsi začínal a teď? U nás i ve světovém měřítku...

Za těch pár let, co hraju, vnímám nějaké rozdíly. Dost se nakopla domácí scéna, lidi začínají produkovat, zvuk desek je daleko lepší (to platí spíš ve světe, protože u nás toho na vinylech zas tak moc nevyšlo).

Z Brna se zatím nejvíce z vašeho seskupení prosadil X.Morph. Proč myslíš, že tomu tak je a proč ne ty, nežárlíš, hehe? :op)

Myslím, že Morf se během hodně krátké doby naučil dost dobře mixovat a navíc jeden čas nahrával jedno demo za druhým, takže se u nás stal poměrně známým. Druhou věcí je výběr jeho desek …a nežárlím, ono fakt není co, když vidím, jak v neděli po víkendu občas vypadá. :-)

ChiasticDalo by se říct, že republika se rozdělila na tři základní „mafie“. Ostravská 2.3, brněnský Redrum a pražský Shadowbox. Panuje mezi těmito seskupeními nějaký konkurenční tlak? Kdo je vám bližší? Jak funguje spolupráce?

Žádná válka. :-) Normálně spolu v pohodě vycházíme a navíc já těch lidí osobně zas tak moc neznám …

Koho uznáváš jako nej z českých D´n´B DJs?

Líbí se mi jak hraje X.Morph (výběr desek), Sayko (dokáže zahrát nic moc desky tak, že zůstanete stát s otevřenou pusou), Blulajta (takový ty jeho rychlý tribal úlety :-), Pražáci: Kugy, Filip. Ostraváci: Fatalerr, Yadel …dobrých DJs je spousty.

D´n´B se v poslední době u nás stává čím dál populárnější, z record shopů hlásí abnormálně vzrůstající zájem o D´n´B desky. Nebojíš se přílišné komercionalizace, tak jak se to bezesporu přihodilo techno scéně?

Je dobře, že lidi tahle muzika baví. Na akce jich bude chodit víc. A o komercionalizaci se pár let pořád jen mluví a ona zatím nikde…

Co Tě v poslední době (den, měsíc, rok, jak chceš:) zaujalo v hudební tvorbě? A nemusí to být nutně D´n´B..

Musím zmínit Touchwooduv set playback, který je sestaven z tracků českých producentů a kde je pár věcí opravdu hodně povedených, pořád se mi líbí poslední album Massive Attack, doma poslouchám hodně klidné muziky, Dahovy minimalistické sety, Biosphere, Boards of Canada, Four tet, Funkstorung, snažím se prokousávat novějšími alby Autechre, velkou radost mi udělala kompilace: 26 mixes for cash od Aphexe, mám rád naivní hitovky od Air, smyčcové album Craiga Armstronga - as if to nothing, hip hop DJ Krushe, kytarové nářezy ministry a NIN …je toho spousty.

Tvoje oblíbená zábava? Oblíbené knihy, filmy?

Z filmů: Frailty, The Shining od Kubricka, Requiem for a dream, Klub rváčů, Lylija 4 ewer, cokoliv od bratrů Coenů, Tarantina (kromě J.Brownové), Natural born killers, Identity, Rodinná oslava, …a mám pár oblíbených pornohereček. :-) Z knížek: v poslední době jen Lazznovy comicsy

Jaký máš pocit z nového open air na hradě Veveří?

Vypadá to moc dobře, snad přijdou lidi a vyjde počasí.

 
Bluelighter na Kalba stage Nechci být jak veverka zavřená v kleci! Veveří 2004

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Veveří 2004 Anketa: Jak se vám líbilo na Veveří?
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016