PARTYINFO

 

THE DANDY WARHOLS

Datum konání:
15.08.2004 - neděle
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
The Dandy Warhols (USA), Sunshine
 
 
Další informace ke koncertu Dandy Warhols a Sunshine v Roxy
Názory fanoušků i odpůrců DANDY WARHOLS bývají stejně vyhraněné jako celková filosofie kapely; včetně jejího přístupu k muzice a tématům, o kterých píší. Každopádně právě ona kontroverznost a drzost jim zajistila vyhřáté místo mezi respektovanými kapelami a časté přirovnávání k Velvet Underground. Pražský klub Roxy se stane jednou z mála koncertních zastávek portlandské kapely v letošním roce, neboť frontman Courtney Taylor-Taylor and spol. právě pracují na nové desce.
 

Britský deník The Guardian výstižně popisuje hudbu Dandy Warhols jako “halucinaci skvělých popových a chytlavých popěvků a melodií od Byrds přes Stones až Nirvaně". Celosvětový boom kolem kapely nastal s deskou "Thirteen Tales from Urban Bohemia" (2000), přesněji s megahitem "Bohemian Like You", jehož úspěch se dokonce znovu opakoval na základě celoevropské masivní kampaně mobilního operátora Vodafone, kdy se album po dvou letech objevilo znovu v TOP 40 v několika zemích.

Aktuálním počinem Dandy Warhols je album "Welcome to the Monkey House", na němž spolupracovali s Nickem Rhodesem (Duran Duran), Nile Rodgersem a Evanem Dando. Nepochybně posledním velkým úspěchem pak bylo pozvání Davida Bowieho, jejich velkého obdivovatele, aby mu předskakovali na jeho Reality Tour. Pražský koncert Dandy Warhols budou v neděli 15. srpna zahajovat další rebelové: SUNSHINE. Táborská parta dělá za velkou louží díru do světa, majíc v kapse podepsanou smlouvou s Custard Records a celosvětové vydání nového alba na spadnutí. Vystoupení v Roxy před D.W. bude jejich jedinou klubovou záležitostí do konce roku.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji za cenu 396,- v sítích Ticketpro a TicketStream, v klubu Roxy. Na stránkách www.roxy.cz je možné provádět rezervece s 10% slevou. Cena na místě bude 450,- Kč.

 
Profil Dandy Warhols - Velvet Underground současnosti The Dandy Warhols

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016