PARTYINFO

 

THE DANDY WARHOLS

Datum konání:
15.08.2004 - neděle
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
The Dandy Warhols (USA), Sunshine
 
 
Další informace ke koncertu Dandy Warhols a Sunshine v Roxy
Profil Dandy Warhols - Velvet Underground současnosti
Tento americký kvartet oslaví letos deset let existence. Není úplně lehké definovat jejich styl – psychedelický pop je možná to nejvýstižnější slovní spojení. A zatímco můžeme přemýšlet o kapelách, které je ovlivnily, sami Dandy Warhols nám na svém debutu Dandy's Rule OK? napovídají názvy písniček: třeba Lou Weed nebo Ride. Po prvním albu, které si financovali Dandys sami, si jich všiml major Capitol Records a upsal je na další desku.
 

Dandy WarholsS tou měli trochu smůlu – Capitol ji po natočení odmítl vydat, neboť se jim zdálo, že neobsahuje žádné hity. Proto oslovili znovu producenta své první desky a předělali ji. Z toho vzniklo album Dandy Warhols Come Down (Capitol, 1997), které sice z Dandys hvězdy neudělalo, ale zase na druhou stranu vydobylo kapele větší úspěch – a to zejména v Evropě. K singlu Not if You Were the Last Junkie on Earth dokonce natočil slavný fotograf David LaChapelle videoklip.

Po drobných personálních změnách vydávají Dandys třetí album Thirteen Tales from Urban Bohemia (Capitol, 2000) z něhož pochází asi jejich nejznámější hit Bohemian Like You. O tři roky ho následuje deska Welcome to the Monkey House, na níž spolupracují s Nickem Rhodesem (Duran Duran) nebo třeba Evanem Dandem – každopádně zatím největším úspěchem bylo předskakování Davidu Bowiemu (který je jejich velký fanoušek) na jeho zatím posledním turné. V současnosti natáčejí své další album, a proto vynechávají svá obvyklá vystoupení a vystupují na omezeném počtu koncertů.

Ten v Roxy patří k oněm nemnohým. Nenechte si jej proto ujít.

 
The Dandy Warhols

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016