PARTYINFO

 

NOC U MERKURA

Datum konání:
21.05.2004 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Žlutý pes
DJs:
Ricardo, Hech, Mr. Pupitz, Klubo, Lucky Bob, Bady
MCs: Vaant
Popis:
vstup 70 CZK
 
 
Noc u Merkura
Noci u Merkura - Historie
Po založení kamenného krámku jsme hledali možnosti jak hrát taneční hudbu a zároveň zpropagovat náš obchůdek. Výchozí možností se stala spolupráce s R-klubem, který byl v roce 2000 na počátku svého nového rozjezdu.
 

Po založení kamenného krámku jsme hledali možnosti jak hrát taneční hudbu a zároveň zpropagovat náš obchůdek. Výchozí možností se stala spolupráce s R-klubem, který byl v roce 2000 na počátku svého nového rozjezdu.

Od samého počátku jsme chtěli nabídnout návštěvníkům opravdový večírek v rytmu house a funky techna. Jeho rezidenty se stala zakládající trojice projektu U Merkura - DJs Lulu_rulez, Mr.Pupitz & Hech.
Hned od první Noci jsme také rozjeli i chill-out, který byl v R-klubu opravdu vychytaný.
Důraz byl vždy kladen i na UV dekorace a originální projekci.

První Nocí u Merkura byla akce posledního března roku 2000. Hostem byl začínající producent Piky a také chrudimský rezident DJ Tosh. Party se po několika pokračováních docela zajela a okruh návštěvníků se ustálil. Z počátku jsme jako hosty zvali hlavně lidi z Pardubicka, neboť v té době bylo R-ko vlastně jediným klubem široko daleko. Prostor dostali Tunerider, Santa, Džejár či Yess.

První narozeniny jsme oslavili s naším kamarádem, DJem Formim. Právě na Formiho setík a vůbec celou akci vzpomínáme z prvního roku nejvíce. Atmosféra gradovala celý večer a končili jsme s rozbřeskem.

I další rok se v R-ku uskutečnilo několik vydařených pokračování s následujícími hosty: Josef Sedloň, DJ Kamil z Plastic Purity, Aiffel, Gen D, Blow, Chris Sadler, L.P.D & Coitus Exitus.

Celý rok 2001 byl pak zakončen druhými narozeninami, na kterých jste měli možnost slyšet koncert Patricka Bergmanna a v chill-outu kraloval všemi downtempovými mastmi mazaný DJ Blue.

V tomto roce se zároveň začala Noc u Merkura objevovat i v dalších klubech jako třeba Liquid Liberec, Sépie Týniště, El Diablo HK a asi nejlepší Nocí bylo pokračování v děčínské Besedě, kam nás pozval Mellow z Techna.cz. Celou party natáčel Paskvil Crew a reportáž byla opravdu vypečená.

Rok 2002 jsme začali opět vydařenou session s DJ-em Vectifem, který ukázal jak se hraje v Radosti. Zaroveň se ustálilo obsazení chill-outu našimi breakovými DJs Lulu Rulez, Doc.torrem a Vaantem.
Po Vectifovi jsme měli čest dát prostor dalším talentovaným lidem jako je Alfonzo, opět Chris Sadler a Orbith.

Právě poslední párty s Orbithem dosáhla akce největší návštěvnosti v historii a to 300 lidí. Díky celovečerní barmanské exhibici kluků z pardubického Zanzi baru se stala mezi lidmi takřka nejlepší party v historii R-ka vůbec.

V současné době pokračuje dobrá tradice naší seance v pardubickém klubu Žlutý Pes, který byl v roce 2003 kompletně zrekonstruován a je zde kvalitní zázemí včetně nezvykle vychytaného, silného a čístého zvuku.
V prosinci roku 2003 jsme první Nocí v novém prostoru oslavili naše čtvrté narozeniny a akce se podařila více než dosti s obsazením kompletního U Merkura Soundsystemu včetně hostujícího hráče na bonga - Badyho.

Perfektní atmosféra panovala na únorové Noci, kde jsme slavili narozeniny DJ Hecha a na kterou přišlo přes třistapadesát lidí.

Březnovou Noc jsme chtěli trochu obohatit živou hudbou a proto jsme pozvali vytříbenou funkovou formaci Daen & The Groove Company, kteří zahráli možná svůj životní koncert a Žluťák byl v době koncertu zralý na odlet .)

Na dubnovou Noc zavítala opravdová legenda Transglobal Underground.

Krátce po jedenácté hodině nastupují TGU a rozjíždějí dvouhodinový program plný známých hitů (např. TempleHead), ale i nových pecek z právě natočené desky Impossible Broadcasting. Koncert skončil něco po první hodině ranní a přesto, že mnozí odešli hned potom, co kapela slezla z pódia, byl Žluťák pořád stále plný. K Hechovi se přidal Vaant a Bady na bonga. První přišel Cyber, perkusionista Asian Dub Foundation, kterého Badyho umění nenechalo chvilku v šatně a hodně ho povzbuzoval. Postupně dorazili na pódium komplet TGU a to už se střídala u mikrofónu MC Lindee, která přijela s TGU jako jejich průvodkyně po Čechách.

Netrvalo dlouho a přidal se Tuup a to už nemá cenu dál popisovat. Ti, co odešli hned, si nechali ujít následující jam session, na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016