PARTYINFO

 

SOLAR

Datum konání:
23.07.2004 - pátek
Místo konání:
Olomouc - Exit (pevnost)
DJs:
Techno stage: G – force, Jel Ford, Jay Denham, Orbith, Jerry, Boss, Hanna, Caca, Kmin
Progresive stage: Marek Řeřicha, Michaela Salačová, Tomáš Vilášek, Marafaka, Yarikuri, Ikebara
Live:
Pietro
Popis:
vstup 299/349 CZK
 
 
Lineup Solar nakonec bude na pevnosti Exit v Olomouci
Jay Denham
Minulý rok to nevyšlo, ale letos již Jay Denham slibuje napevno svůj návrat k nám, na Solar 2004! Od organizátorů přišlo info, že mají rozhodně větší ambice než minulý rok, hlavně co se návštěvnosti týče. Místo konání tomu bude uzpůsobeno, je už na 90% potvrzeno, máte se na co těšit! Rozjíždí se zároveň první soutěž o vstupy.
 

Jay DenhamMinulý rok to nevyšlo, ale letos již Jay Denham slibuje napevno svůj návrat k nám, na Solar 2004! Od organizátorů přišlo info, že mají rozhodně větší ambice než minulý rok, hlavně co se návštěvnosti týče.  Místo konání tomu bude uzpůsobeno, je už na 90% potvrzeno, máte se na co těšit! Rozjíždí se zároveň první soutěž o vstupy.

Jay Denham, pocházející původně z města Kalamazoo, které má pro tvůrce elektronické hudby nejideálnější polohu. Leží totiž na půli cesty mezi "hlavním městem" techna Detroitem a metropolí houseu Chicagem. Jay této polohy využil dokonale. Seznámil se s Derrickem Mayem, přestěhoval se do Detroitu a v roce 1990 na Mayově Fragile Records vydal debutovou desku "In-Sync" pod pseudonymem Fade To Black.

O rok později na detroitském vydavatelství 430 West vypustil EP "Survival Instinct" svého projektu Více, udělal remix Kevina Saundersona,  a také se objevil na "Techno II" Detroit Techno kompilaci na Network Records. Svůj vlastní label, nesoucí jméno Black Nation Records založil v roce 1992.
 Nejprve potíže s distribucí posunuly vydání první desky až na rok 1995. Na začátku 1996 se díky "Day of Atonement" a "Playerhater", vydanými jako Blackman and Vice, se Black Nation  rychle dostalo do povědomí kvalitními nahrávkami.
 Kromě Black Nation také vydal desky na tak známých techno labelech jako Tresor, Sativae, Fragmented, Cloned Vinyl, Fragile, Cosmic.

Jay DenhamV roce 1998 vydal své první album "Escape to the Black Planet" na německém Disko B records. Toto album bylo dle Groove druhé nejlepší album roku! V roce 1999 následovalo "Synthesized Society" album, také vydáno na Disko B. Rok 2000 byl debutem Slavery 2000 a Sector 616, Jayovy nové sublabely  Black Nation.

V posledních letech hraje Jay po celém světě. Z těch hlavních jmenujme například Mayday  v Berlíně (prosinec 1996), Sonar v Barceloně (červen 1998), a jednotlivá hraní v Německu, Anglii, Skotsku, Francii, Itálii, Japonsku, a mnoha dalších zemí. Byl vybrán jako headliner pro světový Tribal Gathering v Anglii v roce 1998. Za zmínku také stojí , že byl headlinerem 3 různých akcí doprovázejích v roce 2000 Love Parade v Berlíně.

Denham si získal světový věhlas svým mixem tvrdého a funky techna ze třech gramofonů a u nás se proslavil především Citadele a Bassblasteru.

 
Solar 2004

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016